Gambar Semata *:)

Lama nya tak post apa.. Jom.. entry bergambar..

This one.. is the round table discussion on Oct 15, 2010.. hmm tak brp hengget but something to do with plan of budgeting for 2011..Atendees.. Inaz, Laiyee, Imran, Ivy, Molly, Zainal, Huazlee and i

 

This is the selected menu yg aku pilih @Chilis on my Birthday.. Nov 14. kak eila belanja.. hmm tapi sayang.. Chilis ka Empire ni.. not up to my expectation.. the broccoli was overcooked.. the chicken is not that juicy.. and hard.. overall..i just enjoyed my chit-chatting session with kak eila.. apa2 pun mungkin sudah itu rezeki aku hari itu.. Earlier.. aku belanja kak Eila ke spa…glad that she like it..

 

Ini.. Birthday cake aku.. hmm sure la aku beli sniri.. aku letak nama kak ila.. with salam aidiladha.. it was on Nov 17.. bersempena raya haji skali.. Kebetulan birthday aku ikut calendar hijrah pun fall on 23 Zulhijjah… *:) dah since anak2 sedara aku ada and ramai itu.. elok sangat la tuh..tak lah membazir aku beli cake sebesar nih.. at least ada orang tolong habiskan. bagus bagus bagus… sedap banget.. blueberry cheese from Secret Recipe.. wallaa. The one candle represent 1 year added to 30.. huhuhu

 

Tengah tunggu makanan.. Malam raya haji on Nov 17.. paling hujung berkopiah putih pak haji Abdul Wahab is the HOF. (Head of family) dari dua orang ahli pastu tambah 6 orang ahli lagi.. pastu tambah tambah lagi… waa ramai.. since kami dah boring dok makan rendang siang hari.. bila malam semua kata nak mkn nasi.. hmm kami pun 1 kereta and 2 mpv pergi ke Muara.. hmm mana lagi kalau bukan Tanjung Harapan.. tapi aku kecewa betul.. aku nak mintak Ikan masak mango sauce takdak.. butter prawn pun tak dak.. aa sedih, dah lama aku teringin makan butter prawn.mana nak carik?..

 

This was on Nov 20.. Majlis kahwin sepupu aku kat Alor Setar.. people claimed laksa kat sini sedap.. hmm tapi kuah laksa dia tak mencapai tahap taste tekak aku.. what was unique about this kedai is the sambal kelapa.. added into the kuah laksa.. mcm pelik skit but still ok.. apa2 pun.. maybe this is the signature laksa kat sini kot.. hmm however masa nih aku dah nak balik turun ke Ipoh.. orang kata laksa Kuala Perlis lagi kaw.. hmm lain tahun laa aku bleh sampai sana tapi punya bercinta driving ke Alor Setaq.. awat la jauh narr… sib baik paklang aku jadik back up driver..

 

Haa.. ini dekat rumah kak sedara nyer husband.. hmm kebetulan.. dia ada kat sana.. and this spectacular view.. was taken exactly depan simpang masuk rumah kak ana.. wahh can u see the menara alor setar.. kat tengah2.. sayup jek. helo.. ini bukan camera canggih kayy.. my camera phone nokia Xpress music jee.. so buat2 la nampak ye.. hehehe

 

Haa.. i went to IKEA on Maal Hijrah.. This one for my bedroom.. kesian.. buku2 aku.. dia nak rumah baru.. *:)

 

Ini pun utk bilik aku..

 

Ini (hemnes wall bridging) untuk dining hall.. dah tanya mak.. hehe she approved it..

 

ini lagi kemas rasanya dari yg zig-zag tuh kan..?

 

The End

 

Selamat hari lahir Mak… *:)

The awaited Monday has come… adoi.. it reminds me alot of work. work.. and work..Whatever it is.. this is the day that i wished for.. otherwise. hari lain tak sampai.

This tuesday, would be my mum’s birthday (the 63th).. hmm alahai.. kesiannya aku pulak ada plan lain.. nonton teater.. aku ajak mak.. katanya tak mahu.. ticket yang sudah dibeli awal sebulan. Will be going with Jue.. Thanks for inviting Jue. Nak harap aku.. bab2 entertainment nih.. aku dah macam terputus dengan banyak sources nya.. nak lagu latest.. aku tengok chart kat newspaper ajer.. hahaha.. pastu download.. if lagu2nya best, baru beli CD.. huhuhu

Lepas tengok teater nak pi tengok New Moon pulak.. tengok hujung minggu nih pagi2.. pun best.. pegi awal pagi.. tengok first show of the day.. best..

Hari jadi mak on Tuesday.. hmm rasa nak masak special untuk mak this weekend… kebanyakkan yang aku try and invented mak suka.. hehehe.. compliment paling best.. dari mak lah.. paling best bila mak request aku untuk buat benda yang dia suka.. Mak suka aku punya, tuna sandwich, ikan siakap tiga rasa, steam fish style aku.. she like it too.. spaghetti chicken or beef bolognese recipe tomato sauce sniri.. what else.. fruit salad.. pun dia suka.. mesti mak suka kan.. eee without u, i am nothing mak..

Insya Allah.. I’ll make this weekend urs, mak.. *:)

Mad Money @Sunway Piramid

Alhamdulillah Wednesday is a public holiday, even though it’s a Thaipusam.. hehe janji aku dapat bercuti.

Bangun awal pagi sambil dalam kepala berlegar pikir nak keluar kemana is the best morning ever. That’s the best.. baru pagi, fikirkan something yang mengembirakan diri sendiri. It’s a rewards.. Plan nak pegi Sunway Piramid. Mak aku suggest aku pegi KL.. hmm tak lalu laa nak pegi KL. jauh nak kena drive. Malas.. yang dekat rumah aku pun ada. Buat apa nak pegi jauh2.?

Jam 1130 am aku keluar. Bawak kete sepupu aku, fidah. Kami berdua aje. Kebetulan 23 Jan birthday adik aku, tapi dia demam kuat plak.. so tak bleh nak ajak keluar. heheh  duduk la rumah.. Demam nak besar.. nak dapat kunci.. kunci 21 years old. Hmm kepala, ingat nak tengok wayang. Sampai aje dekat Sunway Piramid.. carik parking satu hal.. parking dekat sini dah lain giler. Susah nak dapat parking. Fulled. Terus naik ke tingkat TGV, bought tickets for Mad Money, @1400. Terpaksa beli couple seats because good seats dah habis. Jam baru pukul 1200.

Aku and fidah terus ke Jusco, bought few things for my wardrobe, for the coming kick off meeting @Sheraton Subang sabtu nih and etceteras. Dari ladies department aku keluar dari jusco terus ke panggung wayang. Almost 2pm. Hmm seats nih tak lah best sangat, cuma divider tengah boleh di angkat, tapi tempat nak letak minuman limited lah.. tak cukup. Cam membazir plak bayar extra Rm1, for nothing.

Menarik cerita Mad Money nih, walaupun agak slow masa mula2, tapi cerita nih menjadi.  Merompak Federal Bank, without any failure.. (almost) bijak2. habis menonton kami terus ke surau, solat and round kat Sunway Piramid. Banyak tempat and kedai baru, so macam selalu la plak aku tengok map n directory. Aku masuk ke boutique Akemi.. hmm banyaknya bedsheets yang cantik2. hehe aku grab satu. Dari kedai cadar cantik2 nih, aku ke Fotokem. Kak Ila mintak beli DVD RW untuk DVD camcorder dia. Singgah masuk Watson. Dah sampai kat level sini.. perut dah rasa lapar.. Kami masuk makan dekat Pizza Hut. Lepas makan singgah dekat kedai cake and tapau apa yang patut.

Kami keluar dari Sunway Piramid hampir kul 630pm. Kaki pun dah terasa penat, baru teringat nak balik rumah, sampai rumah aku solat Asar. Abah aku dah bersiap nak ke surau, ingat nak celebrate birthday adik dengan abah.. tapi abah aku kata proceed. Don’t wait for him. Lepas magrib adik aku potong cake. Majlis dalam family yang simple with a few photo shoots.

Lepas magrib hujan pulak, kak ila mintak tolong aku drive dia ke kedai nak beli susu anak dia. Masa aku drive waktu tuh.. aku dah flat giler, mengantuk and mata pun tak boleh bukak. Aku tak keluar kereta, tunggu dalam kereta sampai tertidur. Sampai rumah dalam jam 9pm. Aku tertidur dekat sofa. @11pm aku bangun, get myself ready untuk tidur dan berpindah tempat tidur, solat and landing time… susah pulak mata nih nak lelap…  jam 1230am.. ZzzZzz

14 Nov 2007

hpnx0198.jpg

Hmm tonight is my 28th birthday. Syukur alhamdulillah. Umur aku di panjangkan sehingga kini. Received few birthday wish from Umi, My Boss-Rahimah and Kak Ila. Kak ila dah merangka rancangan untuk aku dan dia celebrate birthday sama-sama. Probably on 23 Nov kot. Aku akan ambik cuti. Kak ila was born on 1st Nov. Dua2 bintang scorpio. She is my very best friend and my soul mate. Aku rasa aku dengan Kak Ila serasi sangat, alhamdulillah kami masih berkawan rapat even though Kak Ila dah kahwin and berkeluarga.

At works aku received email from people in Corp Comm. Hmm invitation untuk dinner to Diamond Club dekat tempat kerja aku. Hmm Ini ala2 badan yang bagi appreciation to all employees yang did a great job la.. Alhamdulillah lagi.. cantik la evaluation aku tahun ini. At least semangat nak bekerja been renewed. 😀

Seronoknyaa.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah ..

Rasa tak puas nak panjatkan syukur ke hadratNya.

Berakhirnya Syaaban..

2007 dah masuk bulan september. Cepatnya masa berlalu. Dekat office, kerusi aku masih hangat.. hangat dengan project baru yang baru masuk. Untuk company gah dekat penang tuh sekarang dah sampai stage Internal system testing week.

3/09 – Sibuk dekat office aku dengan discussion and testing system baru. DMSP. It’s a web base application. Masa developer tu tengah present, aku teringat masa dulu-dulu aku present system aku kat depan Head of faculty yang terbang dari Australia.. Dr apa tah nama dia aku lupa. Best nya kalau aku yang create system nih. Aku keje sampai nak kul 7pm. menyiapkan weekly report.

Hari Isnin, Selasa and Rabu aku balik lewat. Khamis aku halfday pagi. 6/09 pagi aku temankan fidah pi buat medical checkup untuk company barunya. Fidah, sepupu aku, sekarang dok rumah aku. Jumaat minggu tuh aku kena serang gastric lagi.. aku balik awal. Lepas magrib baru aku ke klinik, ubat dah habis. Nak dekat bulan puasa nih macam-macam penyakit plak datang. Alhamdulillah, aku puasa hari nih.

8/09 – Perut aku baru nak ok, tapi mak aku ajak pi tengok langsir baru. Aku ikutkan aje, kalau tak mak aku merajuk. Lagipun apa lah sangat. Dulu mak aku jaga masa kecik, masa sakit.. tak pulak dia complaint. Dah sampai dekat kedai, sakit perut aku pun hilang skit. Mulanya mak aku nak upah orang jahit langsir. Akhirnya aku offer diri untuk jahit.. Alah jahit langsir rumah, lurus je. Mak aku agreed. Dulu pun aku ada gak jahitkan langsir rumah kakak aku kat Ipoh. Rumah kakak aku dulu, lagi banyak tingkap, rumah kampung la katakan.. Lewat petang kak ila sampai dari kampung. Baru habis pantang lepas bersalin.

9/09 – Hari nih Birthday abang Ipar aku, Abg Joe. Dia yang suka ingatkan semua orang pasal birthday dia. Keluarga kak ila datang berkunjung kat rumah aku, kami makan tengahari. Petang kami skype dengan kak shila and family.

10/09 – Isnin, aku balik lewat. Paling lewat sejak aku transfer balik ke HQ. Kul 820pm sampai rumah. Report writing.

11/09 – Meeting untuk DMSP. Internal testing 3pm until 430pm.

12/09 – Lunch meeting kat Sheraton Subang. Celebrate pasal dapat project baru. Ala berkaitan ngan syarikat saham. Bukan aku yang dapat project, tapi after this aku yang kena keje kuat untuk project nih.. hehehe. Kenyang aku makan. Kebetulan Esok 13/09 First day of Ramadan. Memandai je dorang nih, before puasa dah kenduri makan kat Sheraton dulu.

Malam tuh, rumah aku kosong kami semua keluar ke surau berdekatan untuk perform solat Terawikh. Aku buat 8 rakaat and 1 witir. hehe.. Pengalaman sembahyang terawikh nih macam-macam, dengan keadaan yang mencabar (panas), tapi sekali sekala.. ok la tuh.. bulan puasa aku freeze Fitness First, tapi aku ber’senam’ dekat surau. Bagus jugak kan.. Pahala masuk lagi.. extra tuh.. Jom ramai2 gi solat terawikh..

14 Nov. Happy Birthday..

Angka untuk diri aku berganjak setahun kehadapan. Sekarang dah jadi 26 tahun, Alhamdulillah, aku masih bernyawa sampai hari ini. Mengimbau kembali saat2, terakhir aku di dalam rahim ibuku. Aku yang menunjukkan mukaku pada jam 7.25pm, selepas waktu magrib, siangnya ibuku berjuang hingga ke malam.  Kesian mak, kasihku untuk dia tiada ternilai, paling yang aku sayang, ialah ibuku, mak, yang paling aku kasih is abah aku. They are two important people who brought me to this world, am glad, that i am the chosen one.  Thanks Allah.

Birthday aku was on 14 nov 1979 on this date, in a year of 2005, i went to Bukit Tinggi for the second time. Together with kak ila and yati zaimal.  It was a short vacation for us, but so it brought so many sweet memories. Kak ila and Yati, bermalam di rumah aku, Kami bertolak awal pagi, menaiki komuter jam 7.05am, dan seterusnya menaiki KL Monorail ke Imbi station.  Sesampai di Times Square, kami menuju ke West Wing, Groundfloor. Menunggu Shuttle Bas(Van) ke Bukit Tinggi. Sarapan Pagi, aku hanya makan seketul kuih dan Mango Juice.  Perjalanan kami bermula jam 9.30am, nasib baik cuaca pagi tuh elok, tak hujan, Alhamdulillah. Kami tiba di Bukit Tinggi kira-kira jam 11.00am. Kami terus check in di Colmar Tropicale, Bukit Tinggi . Sementara menunggu kak ila dan yati menguruskan hal-hal di kaunter, aku menelefon mak di rumah. Informed her that i safely arrived here. And soon after that kami terus masuk ke bilik, kerna hotel kosong. Tak der orang. suasana cukup tenang. Sekaligus menlenyapkan pening kepala aku ayng sejak seminggu dua, mungkin sebab migrain yang baru menjegah. Stress kerja, aku tinggalkan jauh-jauh kebelakang. 

mm masuk sahaja kedalam bilik, mm not bad, country still, nice and sweet. Twin sharing. memang patutnya aku dah kak ila yang sahaja pergi, tapi di akhir planning kami bersetuju engajak yati bersma, anyway she need rest to. Biasalah manusia, memang tak pernah lepas dari masalah. Tengahari kami haya makan maggi and roti, mmmemang selera aku tahu-tahu saja makanan kat sini, mm jauh lebih mahal dari tempat lain. Dan mengikut kata pemandu van persiaran , Bukit Tinggi adalah antara tempat yang paling mahal antara banyak-banayak tempat peranginan. Especially makanannya. Dengar kata gaji-gaji pekerja kat sana gaji tak la seberapa. Sian dorang yek, kerja siang malam, bersengkang mata, tapi nak dapat hasil yang besar itu lama la skit. lepas memakan bekalan yang kami beli di Times Square, kami bersiap sedia konon nak berjalan-jalan, bergambar, bukak pintu bilik ajer hujan turun bercucuran. Alamak…. so plan kami berubah, kami pakat-pakat tengok DVD yang aku bawak. Ada guna jugaknya ku bawak notebook aku. kami tengok citer Desparate Housewives, episod berapa aku tak ingat. DVD nih kawan aku bagi, dia download. i have the whole episode. mm citernya memang best and selamba.

Habis tengok 2 episode, kami pakat-pakat keluar balik, touch up, sarung tudung (hehehe kata nak bergambar). Gambar berapa roll jangan cakap, sebab kami betul-betul bercuti, enjoy kami-kami, and macam celebrate bacholer party pulak. Magrib, genap umur aku 26 tahun, aku berdoa ala-ala aku nya style and kami turun dinner di salah sebuah restaurant di Colmar Tropicale. Aku hanya order salad, mix with turkey, cheese, home-made mushroom soup served with thousand island sos. mmmm delicious. gambar aku lupa plak nak ambik, pasal makanan tuh sedap sangat sampai lupa.. hehehe . Kak Ila and Yati order, Special Nasi Goreng and Chicken Curry special plus rice.. PLUS my birthday Cake. Siap orang-orang yang keje kat situ sumer nyanyi untuk aku, aku yang memang sensitive dan cukup halus jiwa perempuan aku memang tidak boleh tidak pasti mengalir air mata aku, terharu konon. I kissed kak ila and yati. I luv them, they are my friends, my good friends, good listener and kitaorang sembang sampai tengah malam. By the way, memang restaurant tuh 24 hours, tapi kami sejuk, embun jantan dah nak keluar kami masih lagi di luar, so kami decided to continue in our room sambil tengok VCD CT @RAH. Best sangat.

15, nov aku bangun kul 6.30am, solat subuh, dan merenung alam tuhan yang kaya lagi indah. Ketika itu aku rasa aku sahaja yang tahu menilai alam, bukan orang lain , hanya aku. Cukup tenang and mendamaikan. Alhamdulillah, aku masih lagi di sini, dalam sedar. Kira-kira jam 8.00am kami turun untuk sarapan pagi. mm buffet style, aku ingatkan tadi nak order American breakfast. Buffet pun ok gak. Aku, Kak ila and yati makan breakfast pastu lepak sampai orang restaurant tuh ready untuk prepared lunch time. eheh ntah apa kami sembang.. mm yang pasti bukan benda mengarut. Kami datang sini nak enjoy, enjoy hati perempuan kami. Best. Bila la lagi agaknya aku dapat berpesta macam nih. Kami plan nak balik naik shuttle bas jam 12.00 pm, tapi kamiterlepas, apa lagi, kami sambung tengok Desperate Housewives dekat Loby hotel, aku rasa seram sejuk pulak tiba-tiba, mm mungkin sebab aku berendam dalam bath tub kot.. maybe, nak balas dendam pasal tak dapat mandi swimming pool pasal hujan. Padan muka aku, kalau mak aku tahu aku tak sihat, sure dia risau, lepas tuh bising supaya next time jangan jalan lagi… Aku macam biasa kalau aku demam jangan harap aku nak makan ubat jauh sekali berjumpa dengan doctor. Aku tak suka jumpa doctor kalau aku sakit. Kalau boleh, aku memang avoid klinik atau hospital, sebab tempat tuh tempat orang sakit, and tempat itu bukan tempat yang mengembirakan. Aku tak suka. Tapi aku suka pegi tempat Kerja kak ila, SJMC. hehe pasal makanan kat situ sedap. Sekarang nih pun sedap jugak kot…

Habis tengok desparate housewives 3 episode, kami ke surau hotel, sembahyang and rehat sekejap sementara menunggu jam 4.00pm. Kami berangkat pulang jam 4.20pm. Sampai ke KL jam 6.00pm tak silap aku, driver van tuh tak berenti sembang dengan kitaorang, sampai aku pun tak mengantuk dalam perjalanan. He is good driver, a very good one. Tapi aku tak der nama dia pulak. Semoga pakcik driver tuh di murahkan rezeki, pasal dengan selamat dan gembiranya kami pulang kesini semula. Kami sampai rumah ku dalam jam 7.30pm, kami makan malam kat KL Central. Apa Lagi , dah balik KL, baru aku rasa seram sejuk tuh hilang. aaa i’m back. aiyoo. esok kerja.. Aduss..

I am very happy on 16 nov 2005. cauu..