Monday 30th June 2008

Tiba2 banyak pulak perkara yang aku kena buat. started with meeting yang di postponed with orang penang.. boss aku bagitau meeting tuh on Monday. Aku memang dari awal dah expect yang meeting last Friday sure kena postponed because aku, orang yang prepare slide tak dak. :D. Early Monday morning, boss aku dah IM aku.. “Ekin.. meeting with Dell is today, but will be held in USj office.” Yahooo for me.. at least aku tak perlu masuk meeting and jadi mangsa fire crackers, from kam fung. ahaks..

Lunch hour boss aku, rahimah, ajak aku pi lunch. She IMed me thru Sametime
Boss: Ekin.. jom lunch.. i rasa nak makan banyak hari ini.. jom kul 1130.
EKin: haa 1130?
Boss: ala.. i kan boss.. jom..
Ekin: owh ok

Aku tengok jam baru 1115. Aduss.. aku ingat tak mau turun lunch hari nih.. because aku ada bawak cereal aku.. plus aku nak siapkan slide untuk meeting petang nih..Rahimah kalau invite aku pi lunch itu mesti tak de lain. Tension, deperessed la tuh.. Tempat makan tak der lain.. Subang Parade, Pizza hut. She likes to try all new pizza from pizza hut. Aku ikut aje.. dah orang nak belanja kan..

Naik kereta rahimah, dekat je subang parade. Masuk parkir.. tapi kami masih bersembang dalam kereta tak keluar.. after 30 minutes aku rasa, aku ajak rahimah keluar..to continue chit chatting outside.. Kesian dia.. penat la jadi manager kat company aku nih.. Aku hanya mendengar, bagi comment and layannnn…

yes memang betul. She’s damn tensioned, skit depressed, dengan orang atas.. She told me about the previous dell visit to our office.. hmm the real story. Dahsyat.. kesian Rahimah. And about this coming Friday’s meeting between Managers and MD.. Things to highlight and etc etc.. Petang nih bos aku ada meeting with asri and boss nuar kat office USJ. Continue meeting with dell @1500. until today.. aku tak dapat pun apa2 feedback on previous meeting.. harap-harap semuanya OK.

Tuhan Sahaja Yang Tahu

Wow.. it’s been two weeks that i didn’t write anything in here.. Hmmm miss u so much…. I am currently living my world in a bz and hectic life. Tuhan sahaja yang tahu. Whatever it is.. I am so happy about it. Even though i’m extremely bz, at least i still hv time to be at my gym. Dah dua minggu aku ke gym every Tuesday. On Tuesday, class habis @2000, habis class aku solat, memandu ke gym. Exercising sambil watching my favorite show, Heroes. Kalau dekat rumah, sure kena berebut Tv dengan mak or abah. So, better aku lepak sini after class until 10pm. Habis Heroes, aku naik atas, bersihkan diri, around 1045pm, aku akan keluar dari gym and memandu balik.

Honestly, rasa cuak jugak balik keluar sorang-sorang ke kereta dari pintu gym tuh, tapi aku tawakal sahaja.. Suasana kadang-kadang terlalu sunyi. Aku tak takut hantu, Tapi aku takut hantu yang pakai topeng manusia biasa, aku takut pemandu mabuk and etc etc.. Nak buat macam mana.. itu sahaja peluang yang aku ada. And i have to do it.. because i want it too much. itu sahaja masa yang aku ada. Weekend, i can use that time for my family, friends and revision… πŸ˜€

last Friday, habis satu presentation, Tomorrow, another assignment to be submitted, Wednesday ada test, and on Friday another assignment nak kena hantar and meeting kat tempat kerja.. Syukur Alhamdulillah everything is under control, well prepared and went smoothly. Hanya tuhan sahaja yang tahu. i feel so relieved… and calmed. :D. So far kerja dekat office pun best and bagus..Β  yes there is another offer and opportunities for me to jump, to another work environment, tapi i thing, i should stay here and focus.. Memang itu cita-cita aku, tapi, probably allah nak test aku.. So i just hold it back.. khuatir kalau-kalau yang aku kejar tak dapat, yang aku kendong berciciran… I just don’t want it to be like that… I know what i’m capable of, and i know where is my limit.. Thank God.. thanks Allah.. For giving me this opportunities and strength to face all these.. πŸ˜€

My very Friday

I woke up late.. hmm ABC.. πŸ˜€

Bersiap and get ready untuk ke tempat kerja. hari nih pegi kerja naik kereta kak ila. Kereta aku masih dekat Perodua.. Service and overhaul everything. Kak ila masuk kul 8am, aku pun ada meeting at 8am. Aku hantar kak ila ke SJMC and terus ke office aku. Exactly 0800 aku sampai office, terus ke lobby office and ke G02 room. Ada la dalam 7 orang yang sampai.. Asri and few engineers dah sampai. Sampai2 letak bag and have a coffee and breakfast. About 815, meeting start. Lucky me aku sempat send the presentation slides kat asri awal pagi semalam @0300. keje giler. Bukan aku nak buat last minutes, tapi malam semalam aku pi bawak hidayah ke hospital.

Habis meeting aku terus naik ke tempat aku.. Inaz pulak tak der, so aku backup dia sekejap.. after 10am.. aku start with keje aku. presentation slides tadi kena edit skit, pasal nak kena hantar ke orang Penang. Lunch hour aku tak keluar makan, nasib baik caterer kat level 12 ada hari nih. So aku just tapau and makan dekat desk aku. About 240pm.. aku send the presentation slides untuk meeting kul 1500 kat boss aku. Verified and OK.

Tepat kul 3pm, aku naik atas and meet with rahimah, asri and conference with orang Penang. Habis meeting macam tiap2 minggu, ada discussion. About 415 aku turun ke tempat aku. Habiskan skit keje and 515pm aku keluar office. Aku terus memandu kereta kak ila ke class aku @ UiTM Puncak Perdana.

On the way ke class, jalan jamm sangat lucky me aku keluar awal.. Ada accident teruk antara lorry and kereta.. hmm masa aku lalu ada mayat yang tertutup dengan plastic putih.. ambulance pergi satu datang satu lagi. Probably ramai yang terkorban.

Subject OI, with Pak Rahim. Interesting. New assignment and project has been assigned accordingly.. termasuk lah submission date. Habis class aku terus balik rumah.. Kebiasaannya masa balik aku akan convoy dengan Suhaili.. So rasa ok skit, nak pulak memandu dekat area Puncak perdana tuh, jalan nyer gelap, traffic laju and dangerous.

Alhamdulillah another week dah habis… aku boleh tarik nafas lega..Β  πŸ˜€

My day

There is many things that i want to type here, but times are permanently a constraint to me. Everyday, aku akan keluar rumah @730 or 8am in the morning. Sampai tempat kerja, aku bukak thinkpad aku and terus mulakan kerja. Breakfast? kadang-kadang sempat dekat rumah otherwise, i’ll take my breaskfast @Taj Cafe and Restaurant, Subang Jaya. Habis breakfast, masuk office, commit to my works and @1pm, aku keluar makan dengan Kak Ila. Almost everyday. Or simply fo to the roof top and buy food from the caterer.

Macam tadi, kebetulan Masyi Maro ajak aku keluar, She’s coming down to KL following her husband for a business matter. Aku ajak sekali xNetops to joint Masyi and me. Akhirnya kami lepak dekat Manhattan Fish Market @Subang Parade. Lama betul tak jumpa masyi, dia masih macam dulu, belum ‘berisi’, that is what she aim for since she already married to Aiman for 5 months i think. Hmm whatever it is.. sekarang masyi tak bekerja lagi, jadi housewife sepenuh masa.. Seronok betul dapat sembang dengan kawan lama. Even though Emma, Rad and Kak Nad satu bangunan, tapi untuk terjumpa ke, terserempak ke.. jangan harap laa.. Jarang sangat.

dsc00488.jpg

Agak lewat gak aku masuk office balik, sampai je dekat lobby office aku singgah surau kejap, after that baru aku naik ke 4th floor. Sambung keje macam biasa… Argghhh esok aku ada meeting, presentation. Dah jadi keje aku untuk prepare semua material. Tiap2 minggu. Penat gak. Setiap minggu dengan debaran tunggu result from respective personnel. Dah dapat result kena prepared presentation slides pulak… Meeting yang boleh habis 30minutes, kadang-kadang boleh membawa ke perbincangan sampai waktu magrib. Hv to get myself ready..

Habis waktu kerja, exactly @5pm aku bersiap nak turun. Class hari nih start kul 6pm pulak. aku masuk class sorang pun ak der.. Hmm aku silap class ka? Masuk class yang kosong tuh, jam baru 5.50pm. Aku on air cond and lampu, lucky me, Suhaili menyusul lepas tuh. :D. Class start at 630. lecturer tuh dapat wrong info from another lecturer. best Pn Norasiah nih mengajar. Aku info. Banyak info aku dapat. All recorded. Hampir jam 10pm baru aku masuk kereta, Memandu balik rumah. Sampai rumah, biasanya aku duduk dulu, paling lama 20 minutes, then only aku start buat benda lain. Internet access every night is a must, just to check my email and few other things. @0000 or 0100 baru aku tidur.

And my day will be repeated again… with different a day, different agenda, and at different times. But the goals of living is still the same, To be a better person, Dunia n Akhirat.Β  πŸ˜€

-S-

Woo.. banyak betul kerja, and since 22/08 aku tak menaip dekat sini.. :D. Sibuk dengan project dengan company computer yang gah sedunia and meeting sana sini. Sampai kena gastric.. gara-gara makan tak ikut time. MC lagi. Tahun ini sahaja aku dah ada MC 6 hari. Paling banyak is tahun ini. mintak-mintak jangan tambah lagi MC aku. Kalau last year aku tak MC pun, paling banyak pun sehari.

22 Aug : Ada discussion dengan training untuk preparation untuk project yang akan started on Third week of Sept. Meeting habis jam 730pm, aku sampai rumah jam 8pm. Solat cepat2, lepas isyak bergerak keluar dengan Ayung, pergi menonton kat Sunway Piramid. Cerita Rush Hour 3. Gelak giler. Best and hilarious.

24 Aug : Aku cuti. Jumpa am kat KLCC. Aku tak jumpa dia sejak dia balik dari Haji. La nih kawan aku dah ada gelaran “Hajah”. Dari pagi sampai jam 5 petang baru Am balik. Lepas meeting with Am, aku ke FF, Menara Maxis. Magrib dekat surau KLCC and aku balik. Park kereta tempat biasa, Tmn Jaya.

25/26/27 Aug : Aku kena Gastric.. Pi klinik Aku MC on Monday.

28 Aug : Aku ingatkan semalam Huazlee dah submit report, rupanya aku gak yang kena buat.
Project and PM berlambak. Meeting dengan company Gah Penang. Project pasang UPS, Report aku kena prepare/submit plus meeting after office hour 5-7pm. Penatt..

30 Aug: Aku onleave. Pi bawak kete masuk service centre kat glenmarie. Jam 12 baru siap. Aku balik rumah, pack baju masuk beg and bertolak ke Ipoh dengan mak, abah and adik aku. Sampai sana jam 530pm.

31 Aug : Merdeka day. Aku and family pi Rumah pak ngah aku kat Tanjung Rambutan, tengok new baby born, anak sepupu aku, Sabri@Amran.

1 Sept : 16th Anniversary kakak aku yang sulong. We went to kak ila’s kampung. Majlis akikah, Nur Hidayah. yang pegi Aku, mak, Abah, adik, anak buah aku 2 org, Acik Yam and cucunya Arif. Bawak kete kakak aku, Avanza. Lepas majlis habis mak and makcik aku ajak ke pekan Air Tawar. Dekat sini ada kedai glamour jual banyak kain. Kedai Yang Yang. Aku, abah and aida tunggu dalam kereta. Tak kuasa aku nak membeli belah tengah panas terik dengan baju kurung.. Panasss.. On the way balik, aku stop dekat Kilang and kedai RotiSegar. Balik ke Ipoh, aku ke sekolah asrama anak buah aku. Malam kami pi kenduri dekat Kg. Changkat larang. Mertua kakak aku punyer sister buat kenduri sambut bulan puasa. Sedap makanan dia.. banyak ulam, petai and ada ayam goreng dengan air asam.

2 Sept : Pepagi aku keluar dengan kakak aku, round satu Ipoh carik kedai Tayar. Akhirnya masa dekat waktu zohor baru jumpa kedai dengan harga yang bagus, dengan kualiti tayar yang baik. Kedai di Taman Perpaduan, Tambun. Habis tukar tayar, balik rumah. Lepas magrib aku bertolak balik KL. Sampai KL jam 1230 tgh mlm. Jalam jamm teruk dari Slim river ke Rawang. Kami sekeluarga makan supper kat kedai mamak 24 hours yang dekat dengan rumah.