Old School gathering..

Entry about my team building belum sempat nak menaip dekat sini.. last weekend another event.. Gathering dengan kawan-kawan sekolah menengah aku dekat Ilham Resort, Tanjung Biru, PD. Hmm probably can scratch a bit now and here..

Friday.. after work, am packing all my things into my backpack. Mak, abah, adik, kak ila and hidayah ikut sama ke gathering ini. Lepas solat magrib kami bertolak. Husband kak ila tak dapat cuti.. and he allowed kak ila to go with me.. Kami semua excited dapat bawak hidayah jalan-jalan… Hidayah's First Step
nak bawak hidayah mandi dekat pool.. aku rasa sure dia akan suka. 😀 “Nanti auntie bawa hidayah pi mandi kat pool nyer.. ” (kalau hidayah pandai jalan lagi best..nanti nak ajar hidayah pi snorkeling boleh tak. hehehe )

Sampai dekat PD about 10 something.. supper kat restaurant tepi jalan jap, lepas tuh kami check in kat Ilham Resort. hmm Aprtment dia cantik.. yang best panorama dari tingkap hall and bilik air yang ada balkoni menghadap pool and laut. Whatever it is. hari dah malam.. nanti nyamuk pulakk.. so kena tutup balik tingkap. nak plak resort nih betul2 sebelah hutan rekreasi (utk jungle trecking kot.. ee lama dah tak pi jungle trecking)..

Saturday morning.. kawan-kawan aku bertolak dari rumah masing2. Antara yang datang Azma, husband, the brother and 2 kids, Nazrin, husband, the sister and 4 kids, Izwan, Wife and kid, Along (Izan Izamuddin), wife brother and kid, Abai, and Pudin.. Azma and Nazrin datang dengan lauk pauh yang berbekas besar2. Mak aku kebetulan pagi tuh memasak nasi lemak dengan sambal ikan bilis and sambal tempe.. dalam waktu tengah hari kawan2 aku yang lain sampai dekat rumah tuh.. nasib baik masa tuh aku dah naik dari swimming pool and dah siap mandi.. kalau tak kesian lama kawan2 aku menunggu. Dorang semua kawan2 dari class yan sama, sama ada dari tingkat 3, 4 atau 5… seronok dapat jumpa dorang balik.. walaupun ada yang aku tak jumpa hampir 10 tahun. Hmm anak Nazrin pun dah 4 orang.. (besar dan meriah keluarga dia.. ) even anak azma pun dua2 girl.. dua2 suka warna pink.. just like Misya, my niece. Lembut, sopan anak azma the second.. very sweet.. (mengingatkan aku pada Misya.. i miss her so much. 😦 ) After 2pm kwn2 aku bawak anak2 dorang mandi kat swimming pool, dorang pun tak sabar nak terjun kesitu.. Lewat petang.. aku main layang-layang.. hmm tapi sayang angin tak berapa nak ada. Layang-Layang tuh kak ila beli pagi tadi masa aku dengan dia pi beli barang untuk melengkapkan menu bbq dinner malam nanti.. banyak tempat kami stop.. sampai abah call dari rumah penginapan..

Dinner, aku dah tempah bbq set dengan resort. hmm tempat pun ok and cantik.. aku buat, marinated sesame chicken, veggie salads, potato jacket, sausages, burger, and thousand island (homemade), Pudin bawak ikan siakap and marinated honey chicken, Izwan bawak nasi putih.. Tukang bakar husband Azma (Shariman) and husband Nazrin (Mel), sesekali pudin joint and tolong skali. Husband dorang sempoi and ok.. siap bagi pelepasan lagi.. because after dinner kami ada meeting aka gossiping session kat bilik atas. Sambil sembang2 cerita lama… sambil minum air and makan kacang. Izwan, Along, Pudin and abai menyewa kat bilik tingkat atas.. hari tuh aku cuba apply 2 aptmt.. hmmm tapi tak dapat.. Company aku approved untuk 1 rumah ajer.. murah giler less than Rm50.. tapi kawan2 aku menyewa and they hv to pay RM460 for one aprtmt. Aprtmet yang sama. Alahai kesian dorang. ( tapi dorang banyak duit.. hahaha tak der hal punyer ) Sembang sampai awal pagi..

Sunday morning.. kami ramai2 turun dari dua buah rumah.. ramai2 layan swimming pool, sambil kawan-kawan yang lain dok melayan anak masing-masing.. 1pm kami keluar and bergambar ramai sebelum balik… Keluar dari resort.. aku ke arah seremban.. Singgah rumah Mak Long and Pak Long.. rindu dah dengan dorang.. lama aku tak jumpa. Mak kata hari tuh masa mak balik kampung.. dorang tanya pasal aku.. ala2 pelik because mak and abah aku balik tanpa aku. Biasanya aku yang bawak mak and abah kemana-mana. Balik rumah aku terbungkam awal.. sedar pukul 4am, solat isyak.. sambung tidor balik. ahaks..

Kemaafan dendam yang terindah..

Entry ini, tiada kena mengena dengan tajuk lagu di atas.. Lagu Aishah. Mungkin related skit.. MAAF.

Merenung diri sendiri.. masih banyak perkara yang aku perlu perbaiki.. masih banyak yang perlu aku belajar.. untuk melengkapkan diri aku dengan ilmu dunia dan ilmu akhirat..

Setiap hari, perjalanan hidup aku, aku jumpa ramai orang.. macam-macam. A person with 90% on positive attitude.. pastu tiba2 jadi -90%.. Why are there some people yang macam nih? is it because they failed to handle and control their anger?.. is it because they never face any failure in life and vice versa.. or is it because they already immune and they are made to be like that? Too many reasons actually… at most.. is because they have different background, different lifestyle.

Untuk tarik muka when something happened to you, it’s normal.. but if you already knew the person… and the person is actually your good/best friend.. apa tak boleh di maafkan kah? i’m not saying that.. aku tak tarik muka.. hmm ya for certain situation definitely aku akan tarik muka gak.. ( bila tak tahan ) tapi taklah sampai tak memaafkan..

Everybody, in our life.. for sure ada buat salah.. kita bukan maksom. kita bukan malaikat. I’ve already set in my mind that.. i have/really to forgive.. but will never forget. Aku rasa kesian dengan kawan aku yang hidupnya tak boleh maafkan kawan sendiri.. atau mana-mana orang disekelilingnya. Rasa sedih because.. kawan-kawan aku nih antara orang-orang yang baik-baik sebenarnyer.. tapi mungkin keadaan yang buat dorang jadi macam tuh.. hmm i cannot help them.. because they already matured and adult, boleh berpikir sendiri.. tapi sayang.. masih tidak boleh memaafkan..  Aku pun risau kalau2.. ada apa2 yang aku buat.. or mistakenly saying something yang boleh buat dorang kecik hati.. manalah kita tahu kann. kawan-kawan aku nih tak memaafkan aku..  Alang-alang nak dijadikan cerita.. kalau aku mati.. hmm aku tak di maafkan oleh kawan sendiri.. Should i stay away from them? I can’t because they are my friends. Apa khabar dia haa..? lama aku tak dengar berita dia.. kalau dia bercerita dengan aku pun.. hmm seumpama bukan bercerita dengan kawan.. tapi dengan musuh..

Dan seingat aku.. tak ramai orang nak berkawan dengan dorang.. bukan sebab dorang cacat or hina dina.. tapi just because people dont agree on their opinion.. Yang peliknya.. kenapa orang lain tak boleh terima dorang seadanya.. ( hmm actually takut jugak nak berterusan berkawan dengan dorang.. because.. takut tidak dimaafkan.. ) tapi aku tetap berkawan and contact kawan-kawan aku.. tapi sampai bila.. boleh ke kawan-kawan aku tuh berubah?… i wish they could.. one day. Insya Allah

Hanya tuhan yang tahu..

AKu suka quote Dato’ Dr Fadhilah Kamsah. Sebelum tidur.. kita maafkan semua orang..hati akan jadi lebih tenang

Memories and billions SMS perday?

huhu… it’s been quite sometime that i didn’t write anything here.. Bz plus Malles plus no story to tell.. muahaha

But this morning i discovered one hot topics. It is about SMS. It’s been announced thru a TV show this morning that, in a day there are billions of SMSses being sent and received just in Malaysia. But if i asked myself, how many sms that i sent in a day? The answer is far too small. Jangan gelak. 2 sms ONLY. Y? because

1. I’m so lazy to type sms,
2. I dont like the keypad on my hp.

Probably, if i have a good hp and best keypad, it will help and increase my enthusiastic to sms. Hmm perhaps.

March, is a month to complete all my assignment, April is a month of my final exam and my training. Aaa.. April also is a month of Celine Dion’s concert.. aarg.. tak sabar nak pegi.. nak nyanyi lagu2.. Celine Dion yg BEST tuh… Bila aku teringat lagu My Heart Will Go On, aku teringat masa aku dekat college dulu, one of my friend, Che ku, cukup suka buat video klip. Video clip sendiri.. Muahaha.. dengan gaya slow motion, running from end to end.. gelak macam nak pecah perut.. Lagu yang seromantic itu dah tak jadi romantic langsung.. Semua gara-gara Che ku. Selain buat Video klip, kitaorg suka buat suara ala2 soprano.. masa nyanyi lagu nih.. havoc giler dalam bilik tuh..

Another song yang very memorable between me and my friends are, Always Be My Baby – Mariah Carey, Aku dok nyanyi lagu nih dengan Yen… buat concert sendiri dalam bilik.. muahaha.. entah sumbang kee.. sumbing kee.. kami tak tahu.. but all we know is.. this is what we call as stress-reliever-activities..

Hmm rasa rindu membuak to all my room mates.. rindu rindu. Cepat-cepat aku shoot email to all.. there is a good news.. Zila already confirmed and currently on her 5th month of pregnancy.. and soalan lain yang kawan-kawan aku tanya.. tak lain tak bukan… Bila nak makan nasi minyak.. Which i.. spontaneously.. replied ” wait until i’m 32 at least.. unless Allah says.. ” Kun fa ya Kun”.. hehehe..

Hmm.. i just received an email containing a quite crucial document that need my signature. From You-Know-What-company from US. hmm akhirnya aku kena sign jugak.. not my authority person nor my boss. Nama aku siap tertera lagi kat situ.. Petang ada class macam biasa Class with En Azman, mata rasa mengantuk tapi masih nak menaip lagi. En Azman pulangkan test yang last 2 weeks kami ambik, alhamdulillah aku dapat keputusan yang aku kira… quite excellent. 😀 banggo makcik.

There are so many reasons that make me so…

Weak. This is a correct word. Too many things comes at one time.. Now everything seems clear and much more realistic to be done. First with my car, second with kak ila’s car, the one that i drove and used for a week and …

Last weekend pulak my mum wasn’t feeling well enough the day Pak Ngah Nordin came to our house. Lucky me, i’d just arrived home at almost noon, pegi pasar. Hmm start cooking a simple dishes for Pak Ngah’s and family. Kesian mak demam pulak. Fidah is helping me, after 1 hour, we’re at our lunch plate. Alhamdulillah.

On Monday i went to my office with kak ila’s car. Supposedly, my car shud be repaired and done by tomorrow, However, i received sms from the service personnel, that they are unable to finish it by Tuesday. Testing pun belum. So they promised that my car will be done on the next day. On Wednesday pulak, they’ve found another problem. Something to do with the radiator and thermostat. The car’s temperature is not so good. They called me and told me that, probably on Thursday evening the car shud be OK, because they need to send my car to the radiator specialist and etc etc…

For Monday and Tuesday, i went to my campus as usual. Pakai kereta kak ila. This week is my last week before a sem break. Heheh.. syiok.. Rasa releks skit. Hmm I feel so good at last :D.

Tiba2 on Wednesday.. after i finished my class, kereta kak ila pulak tak boleh start. Time is 10pm. Engine tak boleh start langsung. owh owhh.. Worried giler, dah la pakai kereta orang. I’d called kak ila and informed. Purposely, kak ila did not informed Mak and Abah at that time, She worried that mak and Abah will be shocked. Aku, at my campus, tried to find any friend with a jumper. All i can think now is a jumper. Aku randomly pick one guy and ask him for a jumper… Thank god, dia ada.. but unfortunately, kereta kak ila masih tak boleh start. Lucky me ada few of my classmate tunggu aku, Su, Zack and Zul. The guy that i borrowed the jumper is from another class, he is a master student from Info mgmt course. His name is Ibrahim. He offered to drove me sampai Carrefour Subang. Thank You so much. Aku pun masa tu, tak mahu susahkan Suhaili, because, she is not familiar with the road to my house nor nearest area. Zul and Zack pulak naik motor.

So Ibrahim tumpangkan aku sampai Subang Carrefour, he insist to send me sampai sunway piramid, tapi aku kata, kakak aku akan ambik bila aku dekat carrefour. very thanks i said. Sampai dekat bus stop, the clock is already 1030pm. What am i suppose to do? Kak ila and fidah is on the way to CarredFour Subang, i’d called the service guy, nazri, he advised me to call 1 800 88 5555, it’s a toll free for perodua service. FOC. Aku called. At the same time Abah and kak ila call, line was cut off, terpaksa aku call lagi, Susah betul aku nak dapatkan line, after my third try baru dapat. Orang yang menjawap tuh, macam mengantuk pulak. Tapi aku tak peduli, layan aje. Bila aku tanya dia buat tak tahu aje.. Mungkin penat bekerja dari pagi sampai malam. Rasanya ada 30 minutes aku menunggu, kak ila and fidah arrived and i’d drove fidah’s car to UiTM Puncak Perdana. The towing guy called. i was on my way to Uitm, about 5 minutes away. I asked him to wait.

Bila aku sampai, I’d go straight to the guard house, leave my student card and go into the campus. Susah betul guard tuh, memang perangai guard. Orang approached buat BODO je.. Hmm i guess that is the criteria to be a guard or keeper. Dah sampai dekat kereta, aku suruh the tow guy to try again to use the jumper. Dalam kereta fidah ada jumper. Battery truck tuh pun besar, but still failed to start the engine. Akhirnya kereta kak ila kena ditarik jugak. kami follow belakang until Perodua Glenmarie. Bila everything settled, aku drove ke kedai minyak berhampiran. The clock is already 1am. kami sampai rumah, exhausted giler.. especially aku. Dari pagi hingga ke pagi. What happened to me.. apa yang aku buat sampai allah duga aku macam tuh? Anyway, Itu cubaan and dugaan untuk aku.. lucky me, i have people who cares for me. thanks to all. Sampai rumah aku bersihkan diri, solat and slept @0200….

Alhamdulillah.

Buka puasa @Singgahsana – 2007

Hampir 5 hari lagi untuk Aidilfitri. Tak sedar masa berlalu terlalu cepat.. Rasa tak puas nak menjalani dan tetap ‘tinggal’ dalam bulan ramadan. Bulan yang penuh berkat.

Rasanya dalam kepala aku ada banyak perkara yang aku hajatkan, tapi banyak yang tak mungkin direalisasikan buat ramadan tahun ini. Hopefully umur aku dipanjangkan ke ramadan yang akan datang. Tuhan sahaja yang tahu.

Last week, first time aku ke pasar ramadan yang glamour dekat kawasan rumah aku. Balik dari office aku and kak ila stop di pasar ramadan itu. Juadah yang paling menarik sekali is Murtabak. Sedap.. aku rasa tak der tempat lain yang lebih sedap dari ini.

Hampir setiap minggu, keluarga kakak aku akan berbuka dekat rumah. kakak aku tengah pregnant anak ke-4, asyik mabuk and demam2, tak macam sebelum ini.. Mak aku kata mungkin anak perempuan kot, because sebelum ini, kakak aku steady ajer bila pregnant. Anyway anak2 dia semua nyer lelaki. Nakal.. and active.

Last Saturday, my friends and me went for buka puasa dekat Hotel Singgahsana, PJ. Nusantara and Middle east cuisine. Menarik. Disamping ada performance from Rabbani. Aku memandu kereta seorang diri ke Singgahsana Hotel, PJ. Dekat je pun dengan rumah aku, 15 minutes dah sampai. Aku sampai kereta nak masuk hotel punyalah panjang. AKhirnya aku menyelit antara ruang yang ada. memang cukup2 untuk kereta kancil aku. Aku pegi ke pintu utama, sherry and her husband dah sampai. Di belakang aku, Ismawati pun baru sampai. Hanya menunggu Abai, rizuan and adik abai. Kami semua satu sekolah, lain-lain class, tapi kami semua kenalan rapat sejak dari form 1. Doranglah antara kawan-kawan terawal yang aku kenal masa aku di sekolah menengah. Maklumlaa.. sekolah dekat kawasan rumah aku, tapi di sebabkan aku dari sekolah sekitar PJ, Assunta 2, so aku tak berapa kenal orang, pegi sekolah pun sorang-sorang, tambahan lagi aku tak biasa sekolah campur lelaki perempuan, janggal betul masa tuh aku rasakan.. Alhamdulillah masa tu lah aku kenal Sherry. Sherry jenis yang kenal ramai orang, jenis yang suka berkawan, so aku yang seorang ini, ikut la si sherry yang banyak kawan ini. Secara tak langsung aku pun mulalah buat kawan dengan kawan2 baru dekat sekolah baru. Kalau aku tak jumpa sherry, tak tahu lah aku macam mana..

Aku, Sherry and husband, and Is masuk dulu, di tengah-tengah kaunter untuk membayar, abai, rizuan and adik abai muncul. Riuh sekejap tempat kami berdiri. Buffet di Hotel SinggahSana hanya RM53 nett. Mulanya kami plan nak berbuka di Shah’s village hotel, tapi abai kata food tak sedap. So kami tukar venue. Ingatkan ramailah yang nak joint, rupa-rupanya muka2 yang sporting ini jugak yang pegi. Orang punyer lah ramai.. tapi food tak mengecewakan.. food pun bagus.. ada kambing golek lagi.. sedap.. waktu nak berbuka, azan magrib di laungkan penyanyi utama Rabbani, Ust Asri.. sedap giler suara dia.. rasa betul2 dekat dengan masjid, tapi aku and kawan2 aku semuanya bergerak mengambil makanan, sebab atas meja kami masih kosong..

Entah berapa kali aku bangun, aku pun tak tahu, abai dengan berpinggan-pinggan kuih muih nyer, aku dengan roast lamb, sherry dengan pelbagai juadah yang dia nak cuba. kami duduk and makan sampai jam 9 lebih.. Lepas makan, bersembang, kami bergerak keluar dari hotel, tapi memandangkan kereta diluar masih lagi beratur untuk keluar dari hotel, kami masuk balik ke dalam hotel, duduk at nearest table and bersembang lagi. Jam 10pm, kami keluar and terus ke kereta masing-masing. Aku terus masuk kereta and memandu balik rumah. Sampai rumah aku salin baju and keluar untuk bermalam dekat rumah kak ila. Kak ila keseorangan dekat rumah, since dia dah ada baby kecil, so turn aku la pulak tidur dekat rumah dia.

Berbuka Di Hotel bercanggah dengan Ajaran Islam?

I saw this statement from my friend’s blog. Bunyinya agak kejam. Memang betul, pembaziran itu sifat ikutan syaitan, tapi pendapat aku, kita boleh tengok this topic from many perspective. Kalau dari sudut economy, itu salah satu cara, pihak hotel nak melariskan businessnya. Buat promosi itu ini, untuk tarik orang datang berkunjung..

Pasal bab masakkan yang di lihat banyak dan bertimbun, setahu aku, kalau dekat hotel, bila makanan dah nak kurang baru dorang masak lagi.. dan kalau tak habis pun satu-satu menu, dorang ada cara untuk keep that food untuk tahan lebih lama, or ada hotel yang bagi food tuh dekat charity house yang memerlukan. People who works in Hotel industry, they know what they are doing. kalau boleh dorang pun nak kurangkan cost and berjimat, at the same time dapat keuntungan. Itu pandangan aku..

Mengenai orang tertinggal atau tinggal solat magrib, itu aku no comment. Tapi setahu aku, dekat semua hotel yang aku pernah pegi, semua ada surau, selesa dan ada telekung yang diwakafkan dalam surau. So reason terlepas solat magrib tak timbul, itu depends on individual.. Honestly, aku tak pernah bermasalah untuk solat magrib masa berbuka dekat mana-mana hotel dekat malaysia nih… No big deal.

Makan di hotel menwujudkan isu pergaulan bebas? My opinion is, tempat duduk and makan dekat hotel cukup selesa, lampu terang tak malap macam tempat hiburan, kerusi meja jarak yang cukup selesa.. Dekat mana datangnya pergaulan bebas? Aku rasa itu pun depends on individual. Masa ambik makanan pun, aku tengok orang ramai semua pandai beratur and dengan sopannya ambik makanan, tak der la yang carik peluang bergesel or anything yang tidak menyenangkan. Orang nak berbuka puasa perut lapar.. So tak de benda lain yang orang akan pikir, melainkan makan untuk mengisi perut yang dah kosong.

Aku rasa yang menjurus ke pembaziran ini, kalau orang kita membeli makanan untuk di bawak balik rumah dan berbuka, kadang-kadang makanan sampai penuh meja. Selepas waktu berbuka makanan yang di beli tadi tak terusik dan tak termakan pun. Perkara nih, pernah berlaku dalam keluarga aku, tapi sekarang tak lagi. Itu zaman kami kecik2 dulu, budak-budak berpuasa, so excited bila nak berbuka.
Pesan Rasulullah S.A.W, makan bila lapar, berhenti sebelum kenyang. Tapi orang sekarang tak kisah la yang makan dekat hotel atau kat mana2, memang kebanyakkannya suka berhenti makan bila perut dah sengkak. Itu pasal orang Malaysia sekarang banyak penyakit HBP, Diabetes and heart attack. Sniri mau ingat laaa..

Pergaulan bebas boleh terjadi dekat mana2, tak kisah la dekat mana-mana pun, selagi seseorang itu bergelar manusia. Terutama manusia yang lemah.. This is all individual factor gak. Tepuk dada, tanya Iman.

Pikirkan lah… Ia menjadi pembaziran bila makanan yang di masak atau di beli tidak dimakan. think positively.. and try to avoid things dari menjadi negative. Malaysian kan Boleh…

Aku dan Kayangan

Last weekend, rancangan aku, Joint get2gather blog kawan aku, budiey.com
Excited masa mula-mula aku register nama. Ingat aku nak gamble aje pegi sesorang.. akhirnya aku tukar fikiran. Aku invite kawan-kawan aku yang lain, tapi sorang pun tak available. Second try, aku cuba ajak, kawan dekat YM aku. Budak nih baru pindah ke sini, and tengah carik kawan. New to this town, aku cuba ajak dia, tapi dia pun dah ada plan lain, hari yang sama. Aku ajak sedara aku to joint me, hmm dia pun busy. Suddenly, i saw one name.. nama yang dah lama aku tak nampak. Schoolmate aku. Dulu aku selalu pegi kerja sama-sama dengan dia, sebab kebetulan office dia pun kat jln ampang. Farah Waheeda masih bekerja dekat tempat yang sama.

Aku pun plan dengan dia. Kami jumpa dekat kommuter and naik train sama. Luckily kami tak perlu tunggu lama. bercerita itu satu kemestian. Tak berhenti and tak kering gusi. Turun kat KL sentral, kami berjalan ke monorail. Orang tak ramai lagi… kami terserempak dengan Aien. Also my schoolmate, yang memang setia dengan blog kawan aku nih. Kami sampai awal dekat Times Square. Sebab aku nak claim goodie bag dengan t-shirt yang cantik.

Waktu tayangan jam 1200 noon. Ceritanya ringkas, simple, tapi kurang realistic aku kira. Ada banyak unsur capitalism dalam cerita tuh.. Hasad dengki, gedik2 itu memang trade mark filem melayu sekarang. Hmm tapi kalau gedik yang macam Dynaz buat dalam filem tuh, aku kurang suka skit, mungkin aku lebih suka watak gedik, Abby Abadi, dalam manjalara, gedik campur humour and mengada-ngada. Muahaha.. syiok aku tengok. Dan aku memang tunggu Dia setiap kali siaran Manjalara.

Watak hero dalam cerita kayangan nih, bagi aku biasa.. Tak der sampai jatuh cinta, macam sesetengah orang. Heronya sekadar tinggi, berkulit cerah dan berpakaian ala2 grand gitu. Mungkin sebab aku tak attracted to orang lelaki kulit cerah kot.. heheh itulah masalah aku. Aku selalu rasa, orang lelaki berkulit gelap, lebih macho and they have invisible magnetic attraction kat mata aku. Muahahah.. Hm itu pasal David becham tak masuk list aku. Muahahaha.. aku pun tak termasuk list Mr Becham tuh.. heheh funny. Antara dalam list aku sampai sekarang is, Tiger Woods and Will Smith.. berangan la ko Ekin… hehehe. Kawan kat sebelah aku, dok cakap hero tuh hensem, jatuh cinta and so on.. tapi kenapa pada mata aku.. tak der perkataan tuh?. Aku nih rabun ka..? Bila kawan aku cakap dia jatuh cinta dengan mamat tuh, otak aku akan berpikir, “mari kita selekehkan rambut mamat nih.. bagi dia pakai baju yang compang camping.. bagi badan and mulut dia berbau, and so on, so on.. adakah dia masih handsome and orang boleh jatuh cinta?”.. hehe jahat aku… Whatever it is.. setiap orang ada pandangan tersendiri mengenai istilah cantik/handsome. Tapi Nur Fazura.. memang manis orangnya.. She dont even need to smile.. itu pun dah cukup cantik.. Alhamdulillah pemberian tuhan.. Hm aku rasa tak mustahil kalau raja muda johor tuh nak kahwin dengan dia pun.. If ada jodoh fazura..

Hmm tak bleh tulis lebih-lebih.. nanti kena saman plak. Anyway.. This article is not valid in any court on this world walaupun court itu dekat planet Mars. Macam-macam sekarang kan… blog itu ini.. cakap itu ini.. kadang-kadang pelik jugak macam mana la orang nih dapat cerita.. sahih ke tidak.. hmm.. macam mana orang reka cerita ? Kalau tak der angin… macam mana pokok boleh bergoyang plak.. ? orang sekarang akan jawap.. orang goncangkan, gempa bumi, construction and bla bla bla… Heheh macam2.

Habis menonton, kami semua makan ramai-ramai dekat rasa utara.. Untuk birthday Din aku and farah hanya bagi coklat.. aku tak tahu plak nak bagi apa… Hmm tapi sayangnyaa…. T-shirt yang aku dapat size S… Hmm kalau aku yang pakai. macam buah nangka kena bungkus laa.. muahahah. I just luv the pic on the shirt… Gambar fazura besar.. she’s so sweet.. natural sweetness..