Discussion

A Monday morning with heavy traffic..with long and dragged meeting. Alhamdulillah managed to arrive early, just have to wait for the vendor to come and discuss about new project and new initiative for me.. it was first kick-off. Tiring but satisfied.. Insya allah everything will be OK.

In the middle of the discussion.. one of my “undecided” non-muslim friend said.. ” the maintain type KPI, is like you maintaining to perform 5 times prayers in a day..” and i see that the vendor acknowledged what is maintain type KPI..

Ya Allah, i just wish that someday.. or tomorrow your hidayah for my undecided friend.. will never stop.. i pray that she could join us.. and claimed her syahadah.. and i wish i could always have the opportunities to have good chat with her again and again..

Allah (SWT) says here: “Verily, you guide not whom you like, but Allah guides whom He wills. And He knows best those who are guided.”(Al-Qasas)

A bright Evening in mid April, 2010

From My office, what a sunny and bright evening.. nice

On Tuesday, i went to the lake and managed to made 3 rounds of running and walking.. huhuhu actually.. more on brisk walking than running.. The lake located exactly opposite my office building… Today, i have last class with Dr Wan, tomorrow is another day where i need stay at the office until 730 to do the stress test on the problematic server.. hahaha harap2.. ok laa otherwise it would be another long journey to end the project.. Those yang ada masa lapang. huhuhu let’s enjoy this evening.. cuaca cantik.. gtg

Penang Trip 05 – 07 Feb 2010

We begin this writing with Bismillah. and alfatihah

heheh mcm cara aku start class pulakk.. Last weekend was kind of.. a lil bit memorable.. previously on first and second  session with central enigneers.. aku hanya train half session,  hmm tapi last week aku mengajar for fullday session sampai suara aku hilang la kan…aku pun tetiba rasa macam bleh je jadik lecturer (huhuh.. berangan tak sudah ). dari introduction, to my slides and to my lab module seesion and hands on session… huhu  itu la yang aku buat.. and last week… i feel so glad.. and of course alhamdulillah .. training with all engineers from northern region are going well.. and thank god dorang faham.. and best still.. i have this.. experienced on field sebelum ini  and able to make them clear on certain issues and at the same time.. every time bila jumpa or talked session with them.. sure ada apa2 yang orang suka.. luahkan.. problems and etc.. nak tak nak kena dengar.. and i think they are comfortable with me.

preserving the heritage cantik kan.. donno where is this.. very near to Komtar.. tgk tuh kereta.. jalan dua lane jadik 4.. aku pun tak tau nak pi mana.. dok la tgh2 hahaha

Nonetheless, apa2 highlighted.. we take note.. and improvised.. paling tidak we discuss with my bosses.. balik ke office on monday, aku shared info apa yang patut..Overall.. all engineers from northern region nih tak main2.. mcm engineers from central.. cara bertanya pun bebaik.. lega makcik..there will be 2nd batch training in penang soon.

Training end at 5:05.. nasib baik office and hotel seberang jalan sahaja. I like the Penang office.. hmm tapi tak laratnya jalan kat penang awat laa kecik sangat.. kereta punyer laa banyak. habis training, terus ajak mak and abah keluar jalan2 sekitar Penang island.. lucky i have this makcik and her young husband.. very loving couple.. dorang la bawak jalan sana sini.. singgah kat jalan apa ntah.. ala2 petaling street maybe.. tak ingat.. beli jeruk.. hmm aku tak makan seketui pun.. anyway aku bukan pemakan jeruk pun.. tapi mengenangkan kawan2 yang suka sangat makan.. and few of them ibu mengandung. so tak sampai hati balik ke subang dengan tangan kosong.. 🙂

Makcik aku tuh bawak pi jalan2 ke persiaran gurney tak la jauh sangat.. at the end of my 3 days in Penang baru la aku familiar skit jalan kat penang nih.. masa hari nak balik.. mulut rasa nak bertanya orang arah mana aku nak jalan keluar ke Penang bridge.. tapi instinct aku kata.. aku tahu jalan nyer.. as usual sign board helps me alot.. huhuh sib baik laa tak ke sesat ke mana..  tapi paling sakit hati.. orang penang bawak kereta..  sangat laa”kurang ajaq” << ini bukan aku yang cakap.. officemate aku kat penang yang bagitau.. suka hati la nak overtake orang.. pastu masuk dok mencelah.. eee.. nasib baik laa aku nih.. cool ajer bawak kete.. lagi satu trend orang penang bawak kete.. suka nar bunyikan honk.. allah aku gelak je bila time dorang ngamuk antara bikers and drivers.. dok angkat2 tangan marah.. tapi tak lah sampai bertumbuk kat luar.. haha kalau kat KL nih.. sign language yang buruk2 yang keluar… kat KL aku rasa lebih aggressive.. and pemandu Penang tak reti nak beza hijau dengan merah.. traffic lights dah merah lagi mau jalan.. tak pasal2 kereta on the other side dok honk.. bukan satu kereta.. punya laa banyak kereta yang suka main honk.. pelik dan kelakar..

Apa2 pun.. there will be next trip to Penang.. tapi kali nih bos aku nak ikut sekali.. hmm so kena naik flight laa gamaknya.. nak carik peluang jalan-jalan kat Penang lagi.. tapi entah laa dapat atau tidak.. Next week, patut nyer ke Penang.. hmm ada scheduled ngna project lain pulak.. thought plan to KT, pun sama.. so next training.. date tak tahu lagi.. kena habiskan dulu scheduled PM dengan company2 yang dah di janjikan..

Second Friday before Ramadan… 14/08/09

It’s Friday… rasa free and easy pulak.. Maybe sebab jumaat kot.. Pagi-pagi drive ke UMMC, Lucky wasn’t so jam. pagi nih, mak puasa “yang yok”.. nak kena ambik darah and next week will be back again to meet the doctor.. This is routine utk mak. and a routine for me to bring her when there is an appoinment..

Tengah tunggu giliran, rahimah called. Asking about computer problem and request me to help her. Bos aku memang rajin tanya aku itu ini.. and it’s ok for me.. at least i can test, how good i am at problem analysis and suggest what is the best practice or solution.. Maklum laa dah lama tak buat benda2 support-support nih..

On the way balik, singgah breakfast ngan mak, habis breakfast, aku drop mak depan rumah terus drove ke office. Sampai office aku teringat ada meeting with my boss petang nih..

Sampai depan office, alamakk apsal org ramai berkumpul kat luar nih..? Adoii fire drill.. aku lupa.. Adoi.. dari depan pagar, aku ambik kereta aku balik.. since dah tak dibenarkan masuk.. so aku drive ke kedai buah favourite aku. Jam dah 940. Lepas beli buah, aku terus ke taman tasik berdekatan and.. dok lepak dalam kereta sambil makan buah and tengok ikan berenang dan melompat 🙂 sampai la jam 1020. Boss aku sms that the fire drill activity dah habis.. Aku replied and terus aku drive ke office.

Lunch hour aku tak keluar, and as usual on Friday (Hari Soya Aku), aku pesan kat office mate aku yang pi ke masjid, air kacang soya panas.
Sharp 2 O’clock aku masuk bilik rahimah with my all-set notes (banyak benda nak kena update).. macam-macam discussnya, until 4. hmm Banyak yang aku kena buat.. Pernah sekali mak bertanya,

Mak: “kalau meeting tuh, tak der buat keje laa?”
Aku: Tak der keje? mak biasanya lepas meeting lagi banyak kojo Dennn.. (Adoi)

Hahaha…
So sapa yang tak nak or malas keje.. pi dok umah, then you will get nothing in return, duit tak dapat, pahala kerja pun tak dpt..

Pikir-pikir kan…

Empty Planning – Planning Empty.. Which one?

i just don’t want to stop, i am not stopping but am looking and observing.. unable or probably not very good at explaining things or probably its best to keep it here… Hopes that am not losing it.Wishing and praying.. I dont to lose it.. still want to keep it.  Still wanna keep it on here..Mind and Heart…

It’s been an almost empty sem break for me. I mean my blog entry.. Quite and.. I may not losing any idea to write here, it’s just that i have so many things in here, i have two to ten stories in my draft.. hmm not knowing.. when i can publish these… Too many constraint… Unable to share the voice that i’ve recorded on the previous meeting with Brother Lim Jooi Soon… and un able to embede a good link in this wordpress. hmmm kena pegi ke authorised web.. AKA popular web, then only i can paste the link.. hmm just forget about it.Rasa malas nak carik..

A kind of empty sem break because i dont go anywhere to release my stress… tried to plan a short vacation with family.. hmm nampak gaya it does not working.. Hidayah just discharged of her dwi-weeks sickness and admitted to the hospital.. and of cause, its really toughed week for me and her mother.. for more than 3 days i overnight @hospital.. kesian hidayah. Now she is catching up with her weight.. kind of lose some and just gain about few grams i think.. all because of Rota virus. Hidayah is definitely a clever girl.. she knows how to escape herself from taking medicine… “Nak tidor” she told me… and she kind of alergi to all uniforms ladies.. The nurses precisely. So every one hour you will here her little cries due to the visit by the nurses.. bukan apa just untuk di ambik suhu badan shj pun…

Got to use myskills to seduce her to eat. hmm aku la jadik “Maria tunku sabri” of my own version.. And it works. 😀

And this morning.. i was again in the hospital.. accompany kak ila, hidayah and luqman. For the third months injection mender aku tak tahu… tapi Luqman kena rescheduled to another week, sebab luqman baru first day dapat diarrhea.

Late in the afternoon, we planned to go out for a groceries shopping tapi terbantut, sebab family pak sedara and mak sedara datang berkunjung.. Magrib rumah jadik kosong sekejap, since mak and my sis when to makcik’s house nearby. tempah baju raya mungkin.. I got to rest abit and doing my things… Around 11pm family kakak aku balik and just 4 of us now.. mak, abah and fatihah already asleep…. tinggal aku laa depan notebook nih, with tv on and am typing in this empty page… and i would like to post it empty…

Need to do some reading and thinking.. preparation for Tuesday meeting.. hmm presenting my ideas and perhaps it may contribute a bit to the small organization… perhaps it may change the assumption that people always thought about call centre… hmm sayang my office notebook still on repair and am not able to acces the vpn… adoi rugi rugi..