Sekian lama – Siti Nurhaliza

I would say.. this is a simple song.. but sweet.. and she sang this song.. like someone from 70s… i like the music, and the lyrics too.. enjoy *:)

Sekian lama


Dialah pujaan dalam mimpi
Yang senantiasa membuai hati
Tiap kali bersua
Ku hanya mampu senyum padanya
Ku terdiam
Sekian lama ku mencuba
Takku lafazkan perasaan
Berkubur saja
Namun dia ku cinta

Apa yang harus aku lakukan
Agar dia pun mengerti
Adanya cinta menanti
Oh sekian lama
Aku mencintai dia

Sukarnya membutirkan kata kata
Menilai apa yang aku rasa
Tiap kali ku cuba
Lidah kelu dari bersuara
Ku berserah

Berbudi dan Berbahasa

Sekrang nih musim angin monson Barat Daya barangkali (aku pun tak berapa ingat sangat), but antara tandanya is hujan waktu petang di seluruh negeri Pantai Barat Semenanjung Malaysia. And semalam, is the second days aku balik berhujan, tapi kali nih mak aku tak jemput aku kat depan, because hujan tak lah lebat sangat.

Its been two days aku pulang lewat, semua gara-gara, ramai users from Kertih, Sabah and Sarawak yang transfer ke Twin Tower. Yang tak menang tangan akulah dengan colleague aku sorang lagi, Fariz, Sibuk dengan bulkrequest from Carigali, about more than 80 users overall yang transfer masuk ke Twin Tower, Dorang semua dok kat tower two, if i’m not mistaken kat level 23.

Pagi aku keluar rumah lewat skit, tak lah lewat sangat, but malas nak kejar train yang kul 705 am. Aku naik train 720 am. Sian tengok train tuh, habis kena spray, bercompang camping (Aku rasa ini bukan penggunaan word yang betul – hahaah aku tak tahu nak guna perkataan lain). AKu rasa baru semalam habis Kempen Budi Bahasa and nilai-nilai murni Fasa 2, tengok-tengok pagi kepala train habis kena conteng dengan spray. Sungguh tak bermoral budak-budak yang menconteng nih. Icon yang terlibat dalam konsert Budi Bahasa nih is Siti and Mawi. Memang bagus dua icon nih, and harap lepas nih mawi akan tunjuk sikap yang lebih positive and kerja lebih kuat macam kak ct kita. Bukan apa, walaupun miming untuk beberapa lagu, but mawi still failed untuk tampil yakin and lupa lirik lagu. Rasanya if mawi usaha lebih, and able to manage his time, sure dia boleh hafal lagu tuh, walaupun masa tuh nyanyi miming, sebab takut orang tak nampak kesungguhan artis nih dalam this event. Nanti lain plak orang kata. But ct, still dengan profesionalsmnya, lebih yakin and masih tiada tanding lagi. 🙂

Kesiankan community sekarang, kena diajar untuk berbudi bahasa, kena diajar diperingkat kebangsaan plak tuh. Aku rasa ini semua pasal gara-gara mengugurkan subject pendidik sivik dekat sekolah, bila masalah sosial dah teruk barulah kerajaan sedar. Well manusia biasa memang tak lari dari buat kesilapan. Itu pasal dalam vision 2020 ada dinyatakan, ” untuk menjadikan Malaysia negara maju, di samping rakyat yang berakhlak mulia, penyayang and menjunjung nilai-nilau murni yang terdapat di dalam perlembagaan”. Hopefully tercapailah cita-cita itu, sebab kemajuan sahaja, tidak menjamin kesejahteraan sesebuah negara kalau rakyatnya masih melakukan kerja-kerja kotor and tidak bermoral. ala-ala, world world jugak, akhirat jangan lupa. Registered as “Mawi’s Quote

Aku, Ct and Boyfriend

Well, heboh satu malaya dah pasal CT and her Boyfriend. Mm orang lain pun especially kawan-kawan aku sumer tanyer, Kak Ct dah ada Boyfriend, ekin bila lagi?. Well aku memang ramai boyfriend. O ramai tak terkira. hahahaha.. Kawan lelaki memanglah ramai. Ahaks. Aku tak carik “Boyfriend”. Aku carik “Buah hati Pengarang jantungku “. hahaah A person yang able to knock my heart without even knocking in real. Ala2 macam “Love come’s knocking” gitu. Hahaha apakahhhhhh… Image

 

Whatever it is, kalau dah jodoh ct dengan orang yang berumur 47 tahun, well what to do. dah jodoh, hehehe. Ct… langsung je, biaq pi apa orang nak cakap apa. Mulut orang memang akan bercakap, tapi dah boring nanti orang senyaplah. Hehehe. Walaupun status orang tuh cam lain dari yang lain, nak what cam ner, dah kalau Ct Nurhaliza suka. Maybe he has a hidden characteristic yang buat ct suka kat dia kot. Well tuhan saja yang tahu. Kalau ct kahwin ngan orang lelaki bebaya dia.. mm tentu orang lelaki tuh plak yang tension, pasal ct memang banyak duit, and sedikit sebanyak sure tercabar guy tu nanti. Lagipun macam ala-ala tak sekufu, agama tak galakkan sangat. So Maybe Datuk K is the best person untuk Ct buat masa ini, and ct realised that. And with Allah wills maybe she will be marry to Datuk K. Mm tak perlah, dari orang bercakap-cakap and bergossip, baik cepat2. Mm Lagipun kak ct kita dah pun 27 years old. I think it’s a good number to settle down. Tak gitu kawan2? Hahaha macam ayat tv pendidikan plak.

Alhamdulillah mak ngan abah aku dah beransur sihat, tiba masanya plak aku yang rasa gatal and sakit tekak. Telinga aku, macam aku dapat dengar heart bit aku. Gerun plak mendengarnya, Well macam peringatan untuk aku plak. Mm rasa macam nak mati. Hehehe. janganlah weekend nih aku demam, la ni pun badan aku dah rasa semacam. Kaki dah kebas, dek sejuk air cond kat office nih. Kepala sesekali bergegar or pusing tengok PC nih. adus nak demam ke nih… Benda paling aku tak suka is makan ubat. Malas aku nak masukkan bahan kimia sintetik dalam badan aku, cukup makanan yang aku makan itu kimia. Hahaha keluar pun kimia. Image

Cakap pasal kimia nih, teringat aku masa sekolah, subject favourite aku is Sains. Mm masa tuh cita-cita aku nak jadi saintis atau angkasawan. Seronok giler aku tengok saintis2 nih buat penemuan baru. masa tuh cukup popular dengan pokok kacuk-kacuk nih. Tapi sekarang lagi maju, dengan mutan nya, and cloning. Bagi jelah aku apa2 soalan sure aku bleh jawap. Tapi sebab aku kurang cekap dengan figure, maka aku terpinggir and tak bleh masuk class sains masa tuh. AKu pun dok la kat class accounting. Cukup boring, pasal aku rasa lagi banyak figure. Figure yang bermata WANG. DUIT. Mm nasib baik aku tak jadi mata duitan. Image

Esok, by right aku nak gi workshop kat office HQ. Mm Ada mender ntah workshopnya. Khas untuk orang-orang yang kat ITOS. ITOS2 from Petronas, HUKM, Imegresen and beberapa tempat lagi sure dorang datang. Mm aku memang plan nak gi, but badan dah rasa semacam nih. Hopefully demam or tak sedap badan aku sampai malam ini je. Tak kuasa aku demam berhari-hari. Image mm apa nak makan nih haa? time lunch je sure aku blur. Adus perut dah pedih memanggil nak makan nih. Alahai dok kat malaysia nih mewah betul makan, sampai tak tahu nak pilih yang mana, pastu memilih plak tuh. Kalau ku ingat orang-orang kat Africa tuh lagi kesian, alahai minum air kencing haiwan lagi. sian betul. Alhamdulillah kat sini sumer ada.. apa yang tak de kat malaysia nih? . “Macam-macam adaaa ” – Quote Pakcik Astro yang Glamour tuh .. Image

Got it here..

<“Satu Malaya dah tahu” aku dah beli VCD CT @RAH, Alhamdulillah rezeki aku nak tengok the most memorable memories i’ve ever had in my life, perhaps. The most unforgettable night. Where i meet CT for the first time in my life, she is soo.. god dammit adorable. She’s sweet, gifted and talented. What else…. hehehe

Rezeki Allah nak bagi, kita tak tahu, and i was the chosen one to be able to watch her performance LIVE @Royal Albert Hall, LONDON. Mmm that was back on April 1, 2005.

Well, the memory goes by, life as usual work, work and works non stop. I’ve seen i’m stuck with workloads that sometimes i need a break and re-think to schedule again my life. Here i am, the same situation, arrrghh need to come to work and finish whatever left in my pending list. Otherwise, wa mati maa.

There are few people asked me about ” Does Ct really wants to settle down”? waa i feel like i’m her bodyguard lahh.. boleh tak dorang tanya orang lain. I’m not paid to answer such question. But rumors are spreading wildly. Some say she will be marrying Dato’ K, Who the hell is Dato’ K nih, which i also donno. I believed, if i’m at ct’s place it is difficult to have or build a good relationship. She’s a well-known person, everybody wants to know with whom she’s dating out and whom she’s admired. Tension jangan cakaplah, from the start she never ever have her normal life, once she decided to be a singer. About meeting new people, there are a lot of people she meet but all because of one reason, bcoz she is the good singer, she is this and she is that.. The list will go on. The only people that have biggest possibilities to be her future husband or whatever, are people around her life/her business and singing life. People from outside, the closest they can get through is from the online participation, letters and secret admired out there (beribu-ribu orang suka kat dia – bagus org suka kat kita sebab sorang-sorang doakan kebahagian/kesejahteraan utk kita, 40 orang ajer dah bleh jadi kenyataan – insya allah), but do not expect more, that’s the most impossible thing, but sometime it’s happen with Allah Wills. So, pasal siapa CT nak pilih, atau what kind/type of man yang dia suka, she is just a normal human being, ada hati, perasaan, dan hak untuk memilih. Jangan kata, ” ooh that guy is too old for you ct ” or ” He’s not macho CT” and bla bla bla, kalau dah jodoh memang tak boleh nak cakap apa. And once again, her interaction/communications with people are limited, kalau ada pun business partners, artists/crews and family members. So i might say, could be she has fallen in luv with one of the list above.. (business partners/artists/family members/crews) heheh(pandai2 je aku nih). Apapun serahkan tugas ini pada yang Esa, bermohon, insya Allah jalan yang akan kita lalui akan clear macam kristal. Whoever yang CT pilih semoga dia bahagia and happy.

p/s: I’m always happy whenever people around me are happy. Cukup takut atau ketaq lutut kalau orang tinggi suara dan panas baran.. Mintak dijauhkan amin.. Bye nak sambung keje. Adios. Charlos..

VCD CT@RAH

VCD CT@RAH

magnify

Actually this blog have been inspired by my friends. i’ve been planning to build my own since mid 2004, now here i am. thanks friends. Mmm btw, as far as i know, i didn’t tell my friends yet about this blog.. hehehe naya kena gelak rasanya.

 

There are two people that i constantly browsed to their blog and the spirits in writing has influence me through this a lot. Readers, you may browse to my friends blog, which is good for reading and u can might get extra info from them, they are rini and din . Thanks people..

CTEkin

Nak habaq mai lagi satu, semalam ku turun office konon nak carik VCD CT @RAH, boleh tak salesgirl tuh kata the VCD dah sold OUT. For less than 5 hours the salesgirl claimed that the VCD have been succesfully sold to those people around tha KLCC area… :(( sungguh-sungguh sedih. Ada gak suruh kakak angkat ku beli dekat Carrefour Subang jaya, but ZERO.. konon tak sampai lagi stok.. hampess.