Raya2018

Macam biasa.. Hari raya aku beraya dekat ipoh.. Best thing about raya is berkumpul ramai2 masa 1 or 2 days sebelum masuk 1 syawal… Biasanya bila dah masuk satu syawal… Paling lama nak cuti pun 3 hari je.. Raya ke-4 dah seeloknya bekerja.. Othwise macam boring.. Tak der apa sangat.. Itulah raya aku sejak usia 30s… Mungkin masa kanak-kanak dulu.. Dah puas beraya.. Kalau dekat kampung berjalan dari rumah ke rumah collect duit raya.. Bila dah usia gini.. Bagi duit raya pada setiap tetamu terutama tetamu warga emas dan Kanank2..

Umur cenggini bila Dah masuk syawal.. Dah plan bila nak start puasa syawal plk.. Insya allah..

Korang sambut raya camner ye…?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s