Lama nya tak post apa.. Jom.. entry bergambar..

This one.. is the round table discussion on Oct 15, 2010.. hmm tak brp hengget but something to do with plan of budgeting for 2011..Atendees.. Inaz, Laiyee, Imran, Ivy, Molly, Zainal, Huazlee and i

 

This is the selected menu yg aku pilih @Chilis on my Birthday.. Nov 14. kak eila belanja.. hmm tapi sayang.. Chilis ka Empire ni.. not up to my expectation.. the broccoli was overcooked.. the chicken is not that juicy.. and hard.. overall..i just enjoyed my chit-chatting session with kak eila.. apa2 pun mungkin sudah itu rezeki aku hari itu.. Earlier.. aku belanja kak Eila ke spa…glad that she like it..

 

Ini.. Birthday cake aku.. hmm sure la aku beli sniri.. aku letak nama kak ila.. with salam aidiladha.. it was on Nov 17.. bersempena raya haji skali.. Kebetulan birthday aku ikut calendar hijrah pun fall on 23 Zulhijjah… *:) dah since anak2 sedara aku ada and ramai itu.. elok sangat la tuh..tak lah membazir aku beli cake sebesar nih.. at least ada orang tolong habiskan. bagus bagus bagus… sedap banget.. blueberry cheese from Secret Recipe.. wallaa. The one candle represent 1 year added to 30.. huhuhu

 

Tengah tunggu makanan.. Malam raya haji on Nov 17.. paling hujung berkopiah putih pak haji Abdul Wahab is the HOF. (Head of family) dari dua orang ahli pastu tambah 6 orang ahli lagi.. pastu tambah tambah lagi… waa ramai.. since kami dah boring dok makan rendang siang hari.. bila malam semua kata nak mkn nasi.. hmm kami pun 1 kereta and 2 mpv pergi ke Muara.. hmm mana lagi kalau bukan Tanjung Harapan.. tapi aku kecewa betul.. aku nak mintak Ikan masak mango sauce takdak.. butter prawn pun tak dak.. aa sedih, dah lama aku teringin makan butter prawn.mana nak carik?..

 

This was on Nov 20.. Majlis kahwin sepupu aku kat Alor Setar.. people claimed laksa kat sini sedap.. hmm tapi kuah laksa dia tak mencapai tahap taste tekak aku.. what was unique about this kedai is the sambal kelapa.. added into the kuah laksa.. mcm pelik skit but still ok.. apa2 pun.. maybe this is the signature laksa kat sini kot.. hmm however masa nih aku dah nak balik turun ke Ipoh.. orang kata laksa Kuala Perlis lagi kaw.. hmm lain tahun laa aku bleh sampai sana tapi punya bercinta driving ke Alor Setaq.. awat la jauh narr… sib baik paklang aku jadik back up driver..

 

Haa.. ini dekat rumah kak sedara nyer husband.. hmm kebetulan.. dia ada kat sana.. and this spectacular view.. was taken exactly depan simpang masuk rumah kak ana.. wahh can u see the menara alor setar.. kat tengah2.. sayup jek. helo.. ini bukan camera canggih kayy.. my camera phone nokia Xpress music jee.. so buat2 la nampak ye.. hehehe

 

Haa.. i went to IKEA on Maal Hijrah.. This one for my bedroom.. kesian.. buku2 aku.. dia nak rumah baru.. *:)

 

Ini pun utk bilik aku..

 

Ini (hemnes wall bridging) untuk dining hall.. dah tanya mak.. hehe she approved it..

 

ini lagi kemas rasanya dari yg zig-zag tuh kan..?

 

The End