Yang tersurat dan Tersirat

Image

First time i heard this word tersirat.. was when i learnt about writing Rumusan in Bahasa Malaysia Class..

Now this is very.. i don’t know.. but i  kept thinking about it.. One evening.. after i took my wuduk it is not always for me to look into my mirror.. and it is unusual that am looking and checking thoroughly if there were any unusual spot or aging sign on my face.. then i said a prayer to allah.. for giving me such a very good look and skin.. subhanallah.. then my mind starts thinking.. will this look give me ways to go to jannah?.. and more other questions comes to my mind.. until.. i said to myself.. hmm i should look good to meet Allah.. I grab my olive oil bottle…. i rubbed my hands, face, neck, knees and elbows with it…. then i took my compact powder applied it a layer on my face.. wore my prayer cloth and start performing solat Asar..

At the end of my solah.. i think that i should recite one or two ayah from the quran.. recite one or two dua’.. then i take off my prayer cloth.. hmm ( tiba2 rasa panas.. ) and my mind said.. “eh.. aku nak baca quran.. ” i put it on again.. then i went to the book shelves.. about to reach the quran.. then my hand switched to the tafseer.. English quran translation printed in Houston, Texas…a gift from a friend.. (May allah bless her) i took it then i flipped to this page.. Surah Al-Qasas verses 19 – 28..i read it through.. and suddenly it reminds me of ateh.. ” She once told me and the rest of geng ngaji that.. ” if you feel.. something, uneasy, lonely and etc.. simply flip the quran and read.. and coincidentally.. what i was thinking… were something like the ayahs.. Subhanallah..

AlQasas 28(19 – 28)

And when he would have fallen upon the man who was an enemy unto them both, he said: O Moses! Wouldst thou kill me as thou didst kill a person yesterday? Thou wouldst be nothing but a tyrant in the land, thou wouldst not be of the reformers. (19) And a man came from the uttermost part of the city, running. He said: O Moses! Lo! the chiefs take counsel against thee to slay thee; therefor escape. Lo! I am of those who give thee good advice. (20) So he escaped from thence, fearing, vigilant. He said: My Lord! Deliver me from the wrongdoing folk. (21) And when he turned his face toward Midian, he said: Peradventure my Lord will guide me in the right road. (22) And when he came unto the water of Midian he found there a whole tribe of men, watering. And he found apart from them two women keeping back (their flocks). He said: What aileth you? The two said: We cannot give (our flocks) to drink till the shepherds return from the water; and our father is a very old man. (23) So he watered (their flock) for them. Then he turned aside into the shade, and said: My Lord! I am needy of whatever good Thou sendest down for me. (24) Then there came unto him one of the two women, walking shyly. She said: Lo! my father biddeth thee, that he may reward thee with a payment for that thou didst water (the flock) for us. Then, when he came unto him and told him the (whole) story, he said: Fear not! Thou hast escaped from the wrongdoing folk. (25) One of the two women said: O my father! Hire him! For the best (man) that thou canst hire is the strong, the trustworthy. (26) He said: Lo! I fain would marry thee to one of these two daughters of mine on condition that thou hirest thyself to me for (the term of) eight pilgrimages. Then if thou completest ten it will be of thine own accord, for I would not make it hard for thee. Allah willing, thou wilt find me of the righteous. (27) He said: That (is settled) between thee and me. Whichever of the two terms I fulfil, there will be no injustice to me, and Allah is Surety over what we say. (28)

End of sem 7

almost to an end, i am waiting for my last battle.. with pen, paper and my brain. Next week. Insya Allah. Since evening classes was no more on my schedule… i’ve a chance to spend more time at home.. sembang2 dengan mak and abah.. and thanks mak and abah.. for giving me times and let me concentrates of my studies.. not forgotten adik.. for taking over few of my weekends task.. such as.. bawak mak pi pasar.. entertaining mak to nearest pasar malam, bawak mak and abah balik kampung.. thanks to kak ila, who always brought abah to his nutrition classes every weeks…  hmm what more can i say.. they are people who have made my life a lot easier.. Thanks Allah for giving me alot of blessing and these people in my life.. Without them around me.. i am nothing.. and i may not achieve anything..

It’s so Good to be ME *:)

This is just kind of all happy news that i received within this March 2009. i feel so blessed.. and i just wanted to share all these with u, My precious journal.. (plus whoever that stop and read this entry) ihiks

1. It was back on Last February that i was assigned to study on the user requirements for the new system. To help Admin dept to understands their processes and alhamdulillah, it was successfully submitted within its due date. Ala2 consultant la to resolved this hirewire.  In return, I was awarded merit award by my manager, and was selected to be at the coming CEO Diamond Club for Q4, this coming 24th March 2009

2. During the Kickoff meeting on last 7th march 2009,  i was awarded for the Director’s award AKA informal award, awarded by the company to me.. hmm this is for my overall performance in 2008.. walla this is my first time.. since i’ve converted to permanent.. Those 8 lucky persons that were selected from the 43 names dapat fly to Egypt.. probably turn aku lain tahun. hahaha berangan.. And of course this award comes with some cash.. kalau dulu2 sebulan gaji.. fuh but this time.. sorry economy jatuh.. so faham2 laa..  overall alhamdulillah

3. I was nominated and confirmed will take and seat for this one cert.. i am the system administrator with certificate-to-be.. walla Alhamdullillah.. Rezeki. So i will make sure that i pass this cert.. lepas tuh sure la kena “bond” for a year or more with my company.. but i dont care about that.. as long as i can learn something.. expanding my knowledge.. Orang sekarang kata ” grab apa sahaja yang datang” hahaha..

Huhuhu.. how do i thank you Ya Allah? aku rasa entah tak cukup dengan ucapan syukur dari mulut aku.. Thank you thank you thank you thank you.. x 1TB

Sacrify..

Rindu.. rindu sangat nak menaip dekat sini… rasa rugi kalau aku tak menaip dekat sini..Probably.. this can be my most precious journal bila aku dah tua nanti. hehe whateverr..

I’m losing my mind from this hollow in my heart.. suddenly i’m so incomplete.. Lord i’m needing you now, could u tell me how to stop the rain.. my tears are falling down endlessly.. ee rindu nak dengar lagu, suara and video klip Mariah Carey… whateverrr..

How about life? Hmm to be honest, life aku a bit bz than usual. i’m not saying that my usual day is not bz.. actually it is damn bz.. plus now, i’m feeling extraordinary bz. hehehe.. alhamdulullah i’m still ok.. and feel good about it. cuma mak aku yang tak tahan.. she keep on complaining about my bz life.

mak : Eee macam nih 4 tahun.. mak tak sanggup nak tunggu..
Aku : buat apa mak tunggu.. mak tidur jee kalau mak mengantuk.. jangan tunggu ekin. 😀

Mak aku senyum sambil mengeleng kepala… she’s so tired, at the time.. her life it’s a bit disturbed.. due to my night class.. nak buat macam mana.. aku dah tak boleh bawak dia jalan-jalan after work. What can i say..  sacrify.. Thanks mak, Thanks Abah.. Both of them are so supportive…

Aku kena sacrify banyak benda untuk meneruskan perjalanan aku untuk kejar cita-cita aku. I have to do it.. walaupun seperit mana. And i dont give a damn to those people yang dok cakap itu ini with my decision.. Go to H@#l.. I want my life.. and this is what i want..

Aku kena tepis apa2 yang aku rasa tidak perlu or yang aku boleh postponed… Kalau kawan-kawan aku yang lain, like Syura, Sue, mahirah or even Kak Zana can do it.. why not me? Aku sure boleh. Lucky me.. at this moment i have  Syura and Sue as my study group. Kami sama2 datang class buat assignment sama2 and even we are in the same course. Harap2, apa yang kami nak, jadi kenyataan. So far alhamdulillah, i never skip my classes, assignments submitted on time.. 😀

Ok.. to be continue later..  muahhh ..

Saturday with Bowling and Sherry

Fuh again it’s Monday. Alhamdulillah for today and pity me on last friday… Panas, berbahang masa meeting on last friday. Meeting yang biasanya boleh habis 30 minutes, jadi 2 jam… Berpeluh .. kena jaga orang ini orang itu.. Well tak semua salah engineer aku.. aku pun nak gak sesekali memang dalam debate..

Payah. silap sikit panjang lebar kena menjawap..Yang si KC (GM) pulak, dalam jarang-jarang masuk meeting, tiba2 tengah panas nih dia masuk pulak. Aku tak tahu la yang aku cakap masa meeting tuh relevant ke tidak kat kepala dia.. tapi yang pasti.. hmm tak ada pulak dia mencelah. I guess everything is ok kot apa yg aku ckp tuh.. entahlah..

Pagi tadi is the happiest morning. Fairuz, one of my engineer yang pi training kat Penang called and hv pass the enterprise exam. Aku seronok giler.. Syukur Alhamdulillah. Tuhan sahaja yang tahu betapa aku gumbiranya.. bila tahu dia pass. For two weeks he’d struggle and menelaah sorang-sorang. Kadang-kadang bila aku online kat rumah, dia YM aku.. just a matter of to share his loneliness and mati kutunya.. Nasib baik dia ada bawak gambar wife, and his kids.. Kesian pulak aku tengok orang-orang yang pangkat2 pakcik nih pi training.. Hehe.. whatever it is. it is proven now that he can do it.. Aku tak tahu la bos aku Rahimah and Asri tahu ke tidak. Hopefully they read the email. Rahimah definitely tak baca email, because her mailbox has reached its quota. and she’s on MC.. Kesian rahimah, sure antara penyebabnya because of friday’s nyer meeting.

Saturday was a bowling day kat Midvalley. Hmm main suka2.. tiga game. Aku sekadar dapat Mug MSRC. Lewat gak habis bowling, hampir kul 2pm. Lepas main aku and Rini (Achu) berjalan kat Mid Valley. Solat dekat Jusco, pegi ke Shopping complex baru @ The Gardens cuci mata masuk kedai kasut Nine West, test the shoes.. definitely. best. Aku memang dah lama berkenan dengan kasut kat Nine west nih.. Seksi. Auucwww.. 😀

I so admired the shoes.. Mak aku pun dah sounds suh beli kasut baru.. walhal ada lagi kasut aku yang dalam kotak.. tapi aku simpan aje.. Hush Puppies Boot – high cut, pointed krim color shoes – Nose . Tapi kasut-kasut nih tak boleh lah aku pakai hari2.. Yang aku pakai hari2, sampai lunyai is My Hush Puppies black sandals yang aku suka pakai .. Everywhere i go.. i wore this sandals.. best.. Aku tengah mabuk kasut Nine West.. bila laa aku dapat beli.. berangan ekin.. berangan..

Habis berjalan kat Mid Valley, aku hantar achu balik rumah kat Pantai Vista. And then aku call Sherry. Kawan sekolah aku nih baru keluar hospital.. Mengandung luar rahim, since wednesday dia sms aku, tapi aku tak dapat nak melawat. So this is the only day yang aku available. Hujan lebat giler lepas aku hantar Achu kat rumah dia. Sherry ada kat rumah maknya @ Petaling Utama.. So aku drive ke sana. Aku sampai ke rumah mak Sherry dalam jam 530. Tak tahu nak beli apa untuk sherry aku tak jumpa kedai buah pun masa aku balik. Akhirnya aku beli juadah minum petang untuk family Sherry.

Alhamdulillah Sherry ok and boleh gelak.. Cuma satu kilang yang produced telur kena buang. Kesian Sherry.. tapi alhamdulillah Sherry dah ada anak sorang. Huda Dinni. Cute and sweet little girl. Mesra macam Sherry jugak. Lama aku dekat rumah Sherry. Sembang-sembang dengan sherry and her mum, tumpang sembahyang Asar and duduk lagi. hehe.. macam tak tahu nak balik rumah, lepas azan magrib aku keluar dari rumah sherry. dari rumah Sherry ke rumah aku tak la jauh sangat. So habis azan, aku keluar. Aku sampai rumah dalam jam 7.55pm. Terus masuk bilik air and solat magrib. Mak and abah pegi kenduri kat bawah rumah.

Agak lewat aku tidur on sunday night. Tengah menilik kerja and assignment yang kena di siapkan. Another assignment has been given to me and my friends.. aduss.. ya allah tolonglah aku untuk jayakan semua ini.. AMin.. 😀

Tuhan Sahaja Yang Tahu

Wow.. it’s been two weeks that i didn’t write anything in here.. Hmmm miss u so much…. I am currently living my world in a bz and hectic life. Tuhan sahaja yang tahu. Whatever it is.. I am so happy about it. Even though i’m extremely bz, at least i still hv time to be at my gym. Dah dua minggu aku ke gym every Tuesday. On Tuesday, class habis @2000, habis class aku solat, memandu ke gym. Exercising sambil watching my favorite show, Heroes. Kalau dekat rumah, sure kena berebut Tv dengan mak or abah. So, better aku lepak sini after class until 10pm. Habis Heroes, aku naik atas, bersihkan diri, around 1045pm, aku akan keluar dari gym and memandu balik.

Honestly, rasa cuak jugak balik keluar sorang-sorang ke kereta dari pintu gym tuh, tapi aku tawakal sahaja.. Suasana kadang-kadang terlalu sunyi. Aku tak takut hantu, Tapi aku takut hantu yang pakai topeng manusia biasa, aku takut pemandu mabuk and etc etc.. Nak buat macam mana.. itu sahaja peluang yang aku ada. And i have to do it.. because i want it too much. itu sahaja masa yang aku ada. Weekend, i can use that time for my family, friends and revision… 😀

last Friday, habis satu presentation, Tomorrow, another assignment to be submitted, Wednesday ada test, and on Friday another assignment nak kena hantar and meeting kat tempat kerja.. Syukur Alhamdulillah everything is under control, well prepared and went smoothly. Hanya tuhan sahaja yang tahu. i feel so relieved… and calmed. :D. So far kerja dekat office pun best and bagus..  yes there is another offer and opportunities for me to jump, to another work environment, tapi i thing, i should stay here and focus.. Memang itu cita-cita aku, tapi, probably allah nak test aku.. So i just hold it back.. khuatir kalau-kalau yang aku kejar tak dapat, yang aku kendong berciciran… I just don’t want it to be like that… I know what i’m capable of, and i know where is my limit.. Thank God.. thanks Allah.. For giving me this opportunities and strength to face all these.. 😀

Alhamdulillah… Thanks :D

Alhamdulillah sangat-sangat, it’s has been two weeks now. Alhamdulillah aku sihat. Tak sakit or pening kepala, even though hari2 aku keluar rumah pagi and balik bila malam. This Friday was so precious to me, syukur sangat and happy..

Saturday moring, aku keluar rumah dengan mak, and kak ila, pegi breakfast sama-sama dekat McDonald’s. Lepas breakfast, mak ajak aku and kak ila pegi pasar. Beli groceries, meet, fish and etcetera. Sampai dekat rumah lebih kurang waktu zohor, aku hantar adik ke Sec 14, Petaling Jaya, untuk one consumer product. Lepas hantar aku terus balik rumah. i think at that time, aku rasa dah penat sangat, dari pagi keluar sampai tengah hari. I’m almost flat. Aku sampai rumah around 2.30pm. Aku ambik lunch and solat,

Lepas Asar, aku dengan kak Ila, keluar ke Sg Buluh. Kak Ila melawat anak saudara dia kat Nursing college. About magrib baru sampai rumah. Malam, aku tak kemana, mak and abah ajak makan luar, tapi aku macam tak larat. Tak larat pun tidur lewat.

Sunday morning. mujur aku tersedar untuk solat subuh.. kalau tak sure aku subuh gajah. Mak and Abah awal pagi dah pegi surau. Berjemaah and ada kuliah subuh dekat surau berdekatan, almost 8 am baru mak and abah balik rumah. Malas betul nak keluar hari nih. hm aku hanya compiled notes and belek beberapa kertas yang ada dalam file berwarna biru and orange.

Semoga aku diberikan kesihatan yang excellent. Amin