Salam Maal Hijrah 1427

Sebab sibuk sangat dengan My Best Friend wedding, sampai aku lupa plak dengan tahun baru 1427. Salam Maal Hijrah to all my friends. inside and outside. hehe . Azam baru untuk tahun baru ini 1427 aku nak

1. jadi anak yang lebih solehah. Berbakti untuk kedua orang tua aku tanpa rasa ragu-ragu and tak berbelah bagi.

2. Harap-harap bleh tambah pahala tahun nih. Kurangkan berbuat dosa. heheh

3. Aku tengah nak menamatkan ngaji quran aku, nak khattam untuk ketiga kali, tanpa guru.. La nih dah sampai juzu’ 18 kot tak silap aku.

4. Nak jadi ummat nabi Muhammad yang reda dengan qada’ and qadar.

5. Nak perbanyakkan bacaan and pergi ke majlis ilmu perhaps. Last year aku rasa aku sibuk sangat dengan kerja.

6. Kalau boleh nak gi umrah, before aku kahwin atau before aku berumur 30 tahun. Aku nak sangat pegi sana.

7. Nak amalkan berselawat and beristiqfar sebelum tidur. Supaya kalau aku mati masa tidur aku selamat. So far alhamdulillah, ianya berjalan dengan lancar. (jangan aku hangat-hangat tahi ayam sudah)

8. Makan bila lapar and berhenti sebelum kenyang.

9. Perbaiki solat aku yang kadang-kadang langsung tak kusyuk. Asyik nak keja masa. Aku mahukan ketenangan dalam hidup aku.

10. Aku berserah and tawakalkan segala yang aku perbuat kepada Allah. Semoga aku di berikan petunjuk dan hidayahnya. Sinar yang aku tuju, harap-harap menjadi sinaran yang aku carik selama ini. Semoga perjalanan aku ke satu-satu destinasi akan lebih senang dan dipermudahkanNya. Semoga Allah tunjukkan pada ku sinar dan jalan yang lurus.

Ya Allah ya tuhanku, makbulkan permintaan hambamu yang kerdil ini.

Amin.

Azam Baru and CPE

Happy new Year!!.., It’s Wednesday, the second working day of year 2006. Office, the workload, seems has faded away from the desk. Am out and home at almost 6pm everyday, It’s good enough for me. mm But that is becoz, the HUB01 down @6pm this evening. Well, i’m packing and walked away.

Thought about to stop at Kunikuniya KLCC, tapi macam malas. Hello… its on forth floor, and i am at da Ground Floor. Ya Allah, rasa macam jauh sangat. At KL Central, i stopped by the factory outlet sales, BUM, HUSH PUPPIES and etc. Thinking about buying a yoga pants, mm so lazy to go to ATM machine, once i heard that commuter train to Pelabuhan Klang was about to be arrived, i run down to the platform. Hah.. let the mad sales end and left all behind, i got something else to buy, which is more needed than a yoga pants.

A friend, sms me, and asked me about her willingness to wear tudung (hijab), i said, wear it, if u feel that u need to wear it, dont care about what people says, and do whatever that u feel right and u like to do, as long as it’s still on the right path. How u know that u’re on the right path ? Ask yourself, if you donno, pray and pray. Insya Allah, HE will show you the right path.

Well, azam baru, she did ask me, and i replied, I WANT FIT, HEALTHY, BEAUTY AND FEEL YOUNGER THAN NEVER BEFORE. hah..macam tua sangat rasanya tadi. Well… aku baru menjengah usia 26 tahun, tiba-tiba masuk 2006, this year aku akan BERTUKAR.. jadi 27… aarrghh tensi sekejap. That was my overall, or conclusion to my wish. hahaha

I’ve been asked to prepared a report for the colleagues evalution, oo my, aku nak evaluate orang, aku sniri pun rasa macam tak percaya, Boleh ke aku jadi adil, or may i produce a good report, yang tak bias. Susah la, i am lack of sources. Hope that shahila can help me regarding this matter. Rosli want it on this friday morning. ooMyy..

Azam 2006

Kisah aku masih lagi berkisar pasal anak buah aku yang baru tiba dari kelantan, Aku teman diaorang menonton DVD, hehehe citer spiderman (cartoon) and Chicken Little . Dua-dua ceritanyer menarik. Aku tonton sampai tengah malam dengan anak buah aku, tapi aku yang terlelap dulu dari diorang. Bertuah punya budak kecik. Mata diorang lagi power dari mata aku..

Tapi semalam, entah apsal ntah aku rasa lain sangat. Ada Something yang aku tak bleh nak explain, mm sampai pedih ulu hati. Aku pun tak tahu apsal.. Tapi rasa tak sedap badan masa aku menonton tuh, sampai la aku tertidur sampai pagi. Aku terjaga tepat jam 6 pagi. Jam aku tak sempat kunci. Nasib baik aku terjaga. mmm Macam biasa sekarang nih macam aku pulak jadi orang yang terawal bangun pagi, abah aku pun dah berapa hari tak gi surau waktu subuh.. Penat barang kali, lagipun abah aku dah 59 tahun.

Macam tak percaya dengan mimpi yang aku lalui malam tadi. Pelik mm tapi benar. Mimpi yang agak jelas dan tiada gangguan. Mimpi aku berjumpa Putera Impian.. Huleyyy syok giler.  Berangan habis aku. Apa hal plak aku mimpi benda-benda ngarut nih, aku tak pernah terpikirpun. Mmm mimpi malam jumaat, di subuh hari ada manfaat kot. .. hahahaha macam lawak pulak ayat aku nih. Kalau mimpi jadi kenyataan kan bagus.. Alhamdulillah..  Eh logik ke mimpi.. mimpi mainan tidur jelah ekin.. apaaraaa..

Eh.. pejam celik pejam celik… nak masuk tahun baru laa.. apa aku nak buat yekk.

1. Aku nak berjalan-jalan lagi… kalau boleh nak round satu dunia. hahaha (realistic kalau aku ada geng atau kepala yang sekepala ngan aku, bleh aku join dorang – mmm Image tapi ramai kengkawan aku dah kahwin.. tension aku)

2. Aku berazam nak buat umrah before umur aku 30 tahun and before aku kahwin..  (yang nih nampak logic skit)

3. Aku nak sambung belajar, tapi preferably tanpa bayar duit. Tak kisah la belajar apa pun, janji aku dapat ilmu. Aku teringin nak belajar LAW.. heheh (yang nih nampak realistic skit, terutama kalau dapat company aku yang sponsor – tapi bukan bidang LAW kot)

4. AKu nak senangkan idup mak abah aku. Supaya senang idup aku nanti. Aku nak bagi dorang happy.

5. AKu nak belajar sayangkan diri sendiri. Aikk selama nih aku tak sayang ke.. mm cam pelik la plak (oo i think now i am more concentrate on how do/shud i  look and what i want people to look in me – The reality) – quite realistic la benda nih.. I’ve changed now. hehehe Image

6. AKu nak Healthy and fit life. Hehehe (This one is in progress – go go ekin.. )

7. Kahwin.. ? aku tak ready lagi.. susah..payah.. berat… serabut. (Itu antara perkataan-perkataan yang cukup sesuai dengan aku sekarang. kahkahkah.. tiba-tiba dah jumpa nanti, tak sabar-sabar plak nak kahwin… << macam kakak aku punyer case je nih.

Whatever it is… aku akan cuba achieve semua benda diatas, Insya Allah