last week updates.. *:)

I’ve visited few blogs, from my list.. aa feel a bit jealous, banyaknya entry dia yg aku tak sempat baca.. Hmm me, even am not that too hectic at work, just left few documents that need to be completed, @U need to concentrate on things such as my paper work, I’ve been waiting the final compilation, but it seems that my friends still working on it. Speech and discussion, probably will be held next week, need to prepare what statements and words should I use, to speak up and answering question. It’s Mandarin.. adoi. Need to spend few hours on this.

I did not posted anything about a trip to PD.. hmm why is it suddenly everything become very blurred and blunted. Adoi.. okok trip to PD.

This one was organized by budak2 sem7, thanks to Zurina and the geng.. u’ll hv done a very good job.. And I am glad that I joined this gathering.. Even thought it is the first gathering.. they managed to gather about 82 participants.. not bad at all. The Saturday morning.. supposedly I went to PD by bus, but since that I decided that I don’t want my parents to be at home all alone.. Aku hantar dorang kat umah mak long dekat seremban. So that they can chit chatted and menghabiskan hujung minggu bersama. Anyways, mak long pun sudah ketiadaan pak long.  So I drove to Seremban @0850, about 0930 aku dah sampai umah maklong. Sampai umah maklong, duduk and drank a cup of coffee. After that, I was driving alone to PD. Once I reach the junction at the end of the highway, aku nampak bas UiTM.. decided to follow the bus.. follow punya follow.. uik mana bas ni pego. Rupanya tempat yang di tuju jauh giler dari hiruk piruk pantai PD..

The place called Tanjung Agas, nak dekat sampai Alor gajah kampong mak aku. I reached the resort by 11am.. fuuh waktu tuh tengah panas.. First thing first.. aku park kereta, tunggu kawan-kawan turun dari bas, and I line up for an apartment key. Aku serumah with Mawar, Aiza and budak sem 1, Farin. First activity, all luggage into my room. Aku rasa aku yg paling byk bag, walaupun 2 hari semlm.. hahaha. Habis dah naik kereta sniri, senang, semua barang aku angkut. Solat jamak and qasar, get back to seminar room for the ice breaking session, lunch hour, and first discussion. First discussion dreading until 5pm. Petang sessi kayak and swimming kat pool. The best thing is.. pool utk lelaki and perempuan asing2.. heaven rasanya.

Dah senja, after solat, kami turun ke dewan makan.. Tema hijau putih, eh macam gathering kak CT pulak.. hahaha we are still among the earliest.. Adoi. followed by BBQ dinner, sessi bagi hadiah for previous bowling tournament and karaoke. Almost 12 mn, aku balik bilik. Bersihkan diri and mematikan diri…

Early morning.. Aiza kejutkan aku, solat subuh and terus bersiap untuk turun breakfast.. Allah kami jugak yg awal.. sambil menunggu, Mawar and Aiza dah siap posed.. hmm aku la tukang click…. Puas la kawasan café tuh dia pusing.. aku ikut je.. hahaha.. Artis dah penat, kami duduk breakfast.. ada la satu lagi group yang datang. So kami makan dulu, perut pun dah berkeroncong.. after breakfast ada suka aneka.. sukaneka la tuh.. seronok gak.. Group aku won one of the challenges… game habis dalam 1130, matahari dah panas, Mawar ajak aku terjun pool, aku tak mahu, panas terus balik bilik, siap barang, bersihkan diri and terus angkut barang. Approximately 1300, aku dah masuk kereta, kawan2 lain masih dekat pool. Bus gerak kul 3. Aku drive keluar dari resort terus ke Seremban. Sampai rumah maklong hampir kul 2. Rehat2 sembang, lunch dekat rumah maklong mesti ada sambal goreng ikan bilis.. Superbb.. Tak dak tempat lain yang ada sambal tumis sesedap rumah mak long.. Lepas waktu Asar aku, mak and abah gerak balik ke Petaling Jaya. Perjalanan dari Seremban ke rumah aku dekat Petaling Jaya, hanya memakan masa 40 to 45 minutes only. Malam, aku pi Sunway Piramid pi collect spec baru kat England Optical…

Monday is a public holiday, replacement leave because hari ahad Thaipusam. Aku ambik peluang pi tennis court, lama dah aku tak hayun racket nih.. waktu aku keluar langit nampak mendung sangat, sampai dekat stadium PJ, aku terus ke hujung untuk ke tennis wall.. tolong la jangan hujan.. doa dalam hati.. main punya syiok pastu hujan renyai2 turun.. aku tetap terus main.. aku rasa sampai court betul2 basah aku berenti main.. angkut barang and lepak kat indoor court yg baru.. wahh ada harapan ke aku nak sambung main nih.. tunggu punya tunggu hujan tetap turun.. matahari pulak tak tahu menyorok kat mana.. Akhirnya jam 1100 aku balik dengan hati kecewa.. dapat main sekejap je.. hmm nasib nasib.  Bila aku dah sampai perkarangan rumah, aku nampak sinar matahari skit.. adoii

Esok Saturday aku nak pi main lagi.. nak balas dendam tak dapat main last week and on the evening ada replacement class from 330 until 730.. 🙂 hv a good rest and nice weekend all..

Pagi Yang Gelap.. kini sudah Terang.. :D

Ahaks.. Pagi yang lebih terang dari hari lain.. huhuhu.. berdebar giler. Alhamdulillah syukur sangat2. penantian dah berakhir, segala pertanyaan sudah terjawab… Result dah keluar and alhamdulillah.. I am listed on a dean list. Memang impian aku… Insya allah i will work better, harder and smarter on this coming semester. Kena pasang strategy awal2… hmm ada kawan aku dapat 4.0.. hmm takkan aku tak boleh dpt kan? Syiokk..

Tak der aral melintang… hmm aku nak langsaikan nazar and hutang aku.. Mak aku pun kata OK.. Nak hantar makanan dekat surau rumah aku… doa selamat skit..Insya Allah..

Minggu depan aku ke Janda Baik for a team building.. hmm lepas tuh gathering dengan kawan-kawan sekolah aku dekat ilham resort. Apartment dah confirmed.. hmm aku nak bagi dorang makan best best… lama betul aku tak jumpa dorang… Azma, Izwan, Nazrin, Shahril, Sherry and Abai.. dorang nih semua dah berkeluarga, entah berapa orang anak dorang aku pun tak sure.. Just aku ngan abai je single.. (hmm dengar kata abai nak settle down this year..bila ye? ) Aku akan bawak mak, abah and adik sekali to this gathering.. menu apa yee nak buat? .. marinated chicken, beef, and sausages tuh biasa.. hmm hari tuh, masa aku pi gathering last Feb i guess.. hmm aku buat chicken bbq, wrapped potatoes.. salads, thousand islands.. hmm this time… takkan menu yang sama?…. hmm thinking of nic dessert.. hmm lama dah aku tak buat chocolate mousse. Hmm… haa creamy giler.. sedap dan sangat menggemukkan.. arrghh teringat chocolatess pulak tengah-tengah malam nih.. nak pikir dulu buat menu apa…

As of now.. bye and chaw.. 😀

Most special in my life…

Mak and Abah

Tuesday is another busiest day EVER… hmm lack of manpower, too many calls. For the first time, we received almost 50 calls.. arrrghh.. tensi. Tension.. i am lack of knowledge on this task.. hmm nak tak nak.. aku kena jadi bidan terjun.. Hmm hopefully with my involvement takkan memburukkan keadaan. I am here to help.. harap2 tangan aku ada superpower.. hmm power to resolve every single problem dispatched. 😀 Cheerr…

Tuesday morning tak sempat nak breakfast sama-sama dengan kak ila. Masuk office sharp at 0830. terus bukak thinkpad aku, duduk dekat cubicle inaz.. Inaz cuti lagi hari nih.. hm tunang dia tak berapa sihat, warded kat Tawakal Hosp. Kesian.. katanya hari tuh paralyzed half face.. kena buat treatment. insya allah Inaz akan kahwin this August. Semoga cepat sembuh.. hmm muda2 lagi sakit cam tuh.. pelik kan?.. sakit tak kenal usia and mangsa..

Lunch hour aku keluar makan dengan kak ila.. duduk2 and sembang pasal nak balik kampung.. hehe ekin tak der kampung… mak ngan abah kan duduk dengan ekin “.. ihiks.. Kak ila nak balik kampung this 31, sampai 5/06 .. oo lamanya cuti.. Kebetulan kak ila nak balik kampungnya di Air tawar, so mak and abah aku akan balik kampung tumpang kereta kak ila.. Aku malas nak balik.. tak der apa pun.. sekadar kenduri yang kurang penting untuk aku hadiri (suka hati jee… ) Mak and abah pun tak kisah aku tak balik.. Anyway keje aku banyak and aku lagi suka habiskan hujung minggu yang boring dekat sini… atleast kalau boring2 aku bleh pi jejalan mana2 yang aku nak.. hmm cerita favorite kat panggung pun tak sempat tengok lagi..

Hmm nak refresh my schedule for the month of June..

  • 31 – 01/6 – Minggu ini sahaja yang aku free.
  • 6, 7, and 8 – Team building kat Glory beach Resort.. PD.. hmm
  • 14/06 – kwn aku kahwin kat Melaka.. hmm dah janji ngan ecah and family nak convoy ke Melaka
  • 21 -22/06 – gathering ngan kwn2 sekolah kat ilham resort.. Aku dah book tempat guna office aku nyer package.. hmm tak tahu dpt ke tak.. (thought nak bawak mak,abah and adik if dpt 2 rumah)
  • 23, 24, 25 – ITIL cert (passing marks = 85% .. arrghhh…. need to pass this, otherwise kena bayar beribu-riban, penalty in my evaluation and etc etc.. )
  • 28-29 /06 – probably result exam keluar… (arghh.. tolong.. i want A .. cita2 tinggi menjulang.. insya allah berjaya. ahaks. ) :p

Aku keluar office kul 2100.. hmm keje aku dah habis at 2000, tapi aku menunggu kawan sorang nih.. heheh dia tak berani dok sesorang kat level 4 nih.. ahaks.. so aku temankan.. Keluar dari office aku ambik adik dekat Bali, drove her to Carrefour subang jaya, hmm problem lagi with her new handphone.. aku dah kata jangan beli yang AP.. beli yg Zitron… anyway this is her first AP phone. Hmm taukeh kedai tuh kata nak betulkan system board dalam hp tuh.. harap2 lepas nih tak der problem lagi.. aku pun dah penat asyik bawak adik aku ke tempat yang sama. About 10pm aku sampai rumah.. perut lapar tak makan dinner lagi. Mak masakkan sayur rebus favorite.. nyum nyum.. hmmmm best menghirup sup sayur mak specialll. I luv U mak… u r the best and the most understandable.. ;D

Al fatihah

The day of first night of muharram, i’d received a bad news, my x schoolmate’s mum, has passed away. And sadly, i wasn’t able to visit my friend, Ezamuddin (Abai), to give my condolence due to my night class that i really need to attend. Sedih, i think exactly a month ago, Abai, shery, her hubby, isma and me was on a short vacation together with his mum and sister. We went to PD @Ilham resort.

1_191214967l.jpg
Mak dia sempoi and very happy go lucky, even though she have a package illnesses, but she still talked and laughed with us. It was a nice short vacation. itulah first and last time i meet her. 😦 Alfatihah.