Second Friday before Ramadan… 14/08/09

It’s Friday… rasa free and easy pulak.. Maybe sebab jumaat kot.. Pagi-pagi drive ke UMMC, Lucky wasn’t so jam. pagi nih, mak puasa “yang yok”.. nak kena ambik darah and next week will be back again to meet the doctor.. This is routine utk mak. and a routine for me to bring her when there is an appoinment..

Tengah tunggu giliran, rahimah called. Asking about computer problem and request me to help her. Bos aku memang rajin tanya aku itu ini.. and it’s ok for me.. at least i can test, how good i am at problem analysis and suggest what is the best practice or solution.. Maklum laa dah lama tak buat benda2 support-support nih..

On the way balik, singgah breakfast ngan mak, habis breakfast, aku drop mak depan rumah terus drove ke office. Sampai office aku teringat ada meeting with my boss petang nih..

Sampai depan office, alamakk apsal org ramai berkumpul kat luar nih..? Adoii fire drill.. aku lupa.. Adoi.. dari depan pagar, aku ambik kereta aku balik.. since dah tak dibenarkan masuk.. so aku drive ke kedai buah favourite aku. Jam dah 940. Lepas beli buah, aku terus ke taman tasik berdekatan and.. dok lepak dalam kereta sambil makan buah and tengok ikan berenang dan melompat ๐Ÿ™‚ sampai la jam 1020. Boss aku sms that the fire drill activity dah habis.. Aku replied and terus aku drive ke office.

Lunch hour aku tak keluar, and as usual on Friday (Hari Soya Aku), aku pesan kat office mate aku yang pi ke masjid, air kacang soya panas.
Sharp 2 O’clock aku masuk bilik rahimah with my all-set notes (banyak benda nak kena update).. macam-macam discussnya, until 4. hmm Banyak yang aku kena buat.. Pernah sekali mak bertanya,

Mak: “kalau meeting tuh, tak der buat keje laa?”
Aku: Tak der keje? mak biasanya lepas meeting lagi banyak kojo Dennn.. (Adoi)

Hahaha…
So sapa yang tak nak or malas keje.. pi dok umah, then you will get nothing in return, duit tak dapat, pahala kerja pun tak dpt..

Pikir-pikir kan…

Rainy Friday

Early Friday morning, aku received one sms from Rahimah. She met with an accident. Keretanya terbalik. At that time, i was about to get ready to the office. Kesiannya.. tried to call her. tak dapat. Meeting chaired by Asri.. lucky asri ada. di samping dok explained about the termination of current project, a bit of an overview about new project yang mahal itu untuk all engineers.

Habis meeting aku siap kan slide untuk another meeting yang already scheduled untuk petang, but aku terpaksa mintak postpone due to rahimah nyer accident, and i wont be available to replace her. Once aku dah siap slide, about 1300 aku and inaz, drove ke Cheras. Site visit. Inaz dah buat appointment dengan one of her x-colleague, dekat HUKM. hmm kitaorang nak buat observation skit, nak list down user requirement untuk new system and etc etc. Lama gak aku terperuk dekat lab yang agak kurang teratur.. (serabut mata aku… tak selasa? hmm yeah.. tapi tak bleh la tunjuk sangat) hmm maklum la vendor ajer.. tempat tengah renovate. harap-harap lepas nih dorang selesa laa.. Jam 1530, baru la aku, inaz and nurul turun makan. Dekat cafe yang ala2 open air, dengan hujan lebat yang amat. Kesian pekerja2 cafe tuh, terpaksa laa menyapu air hujan yang membuak dari parit berdekatan..

Disebabkan hujan lebat, aku suggest kat Nurul untuk tunjukkan aku library kat situ. Katanya ada banyak buku cerita best.. aku yang memang dah jatuh hati ngna library sejak mula belajar balik nih.. tak mo lepaskan peluang.. dan one thing is.. book club kat dept aku yang kecik itu sedang giat aktivitinya. Besarnya academic library nih.. berangan.. kalau aku yang belajar kat sini.. sure aku bleh jadik scorer..(hahaha) because banyaknya sangat bahan ilmu di dalam nyer. This is the library mentioned by my lecturer yang dapat sponsorhip for RM200k yearly by the Lim Goh Tong foundation.. Wahh.. bagusnya kalau jadik orang kaya kan..ย  bleh sumbang pada pembangunan ilmu.. bagus.ย  Nak pulak if di sumbangkan untuk perkara2 baik macam nih.. wish that lebih ramai lagi orang-orang kaya dalam Malaysia nih.. untuk buat lebih kebajikan. Satu yang kita bagi.. sepuluh in return. Insya allah ๐Ÿ™‚

Tepat jam 1700 aku and inaz bergerak dari HUKM.. hujan dah reda.. tapi semakin aku jauh memandu semakin besar titik hujan. Aku hantar Inaz ke rumahnya dekat Pantai Hill Park. Terus drove ke Puncak Perdana.. ada class cataloguing hari nih. Aku sampai dekat campus jam 1830. terus solat asar and masuk class. Aku habis class sharp at 2200. Driving balik rumah dengan lega.. it’s Friday dude.. esok sampai Isnin cuti. best nyer. Alhamdulillah, Amin.

Bye bye orang penang

Yesterday.. was a sad day for me.. because it is almost the end of a small project started about a year ago. After this, there will be no more weekly performance meeting with orang penang.. All this will be ended on 17 Nov. Sedih kan.. from zero until we totally understands the processes, cherish tuh ada la skit, though rasa terkilan itu pun ada. Nak buat macam mana jodoh dengan orang penang tak lama…Sekarang nih dalam bab-bab nak menyelesaikan kerja2 terakhir sebelum semuanya jadi kenangan.

Currently, there is another project yang kebetulan aku been selected to be in a team.. hmm itu pun nasib baik la Asri and Rahimah nak letak aku kat team tuh.. Project yang mencecah 1 million itu aku kira yang terbesar for our division.. harap2 semuanya baik belaka.. and kerja2 dengan office nih akan jadi lebih licin n efficient.

Last Friday was the day where we had the kick off meeting at our auditorium. Terpandang la kat slide yang tertulis nama ku untuk men”support” on the technical part. Hmm confident giler la orang from this singaporean company about their capabilities on meeting our requirement. Hmm. Tapi rasa nak gelak je masa mula2 aku dengar speaker tuh bercakap.. maybe he is one of the typical indian from india kot.. the pronunciation and style.. heheh very the Indian. He sounds funny to me.. tapi is it actually a unique style that not all indian have. Rasanya aku berada didalam conference dekat India je.. bukan niat nak gelakkan orang.. well, u know.. that is the uniqueness of having multiracial community in Malaysia.

Due to this project, sekarang hari2 ada discussion. at least for 1 hour untuk brainstorming session for fulfilling the user requirement of the new system. Hmm.. jumaat pulak, inaz ajak aku pi ke site at HUKM, untuk tengok system kat sana.. Hmm seronok la inaz lepas lawatan kat HUKM aku bleh hantar dia balik terus.. hmm aku nak charlos cepat pi class lepas tuh.. harap-harap esok traffic tak menjadi masalah.

Esok ada last meeting with all engineers.. hmm kesian.. disebabkan project dengan orang penang ini, ada yang terpaksa di terminate.. hmm dan kisahnya nak kahwin tak lama lagi.. adoi.. dugaan la untuk orang itu. Semoga tabah.ย  Oklah.. ini draft semalam.. tak sempat nak publish.. aku nak sambung keje.. nak buat classification of works untuk project baru..

Chiow.

3rd, 4th and 5th days of Ramadan

Tuesday was the second day of puasa. I was not able to break my fast together with mak and abah at my lovely house. hmm.. what a heavy rained, it was so watery on the road, when i was on my way to my car. I just bought a kueh tiow goreng basah, for my buka puasa, and 2 tinned of beverages, that i bought from the Shell petrol pam. It was Pn Hamidah’s class.. class ended at 1100pm.. at the end of the class i feel that there was no more energy in me..my eyes and my voice was a bit hmm husky..and tak keluar dah when i say bye to sue…. i was the only car on the road.. along the way to Glenmarie bt 3. hmm serious tak de kereta.. tak pernah aku balik selewat ini dari class.

Bila sampai rumah aku flat giler.. tapi tak dapat tido terus.. lepak dekat sofa.. bila mata hampir tak boleh nak bukak.. aku ke bilik air, bersihkan diri, solat and terus tidur.ย  Wednesday was the day i had my Mandarin class. arrh next week test and listening test.. aucchh.. lepas nih kena speaking mandarin.. but i still dont have a confident to talk to my users.. adoii.. just a simple conversation tuh bleh la.. aucch.. ihiks. Lunch hour break on wednesday, boss aku ajak pi berjemaah kat masjid SS15.. hmm aku pun follow.. since last Monday, i had to refuse due to my physio’s appointment. Seronok jugak berjemaah dekat masjid tuh, hmm at least terluang skit masa untuk benda2 baik di bulan ramadan nih. Berbuka puasa with a milo and twiggies in my mandarin class with the rest of my classmates. Continued with Ho laoshi up to 8pm. Habis class solat magrib and terus balik rumah. It was totally darked, mak and abah went out to nearest surau for terawikh.. dua hari aku tak solat terawikh.

Thursday morning.. lepas subuh i’ve connected to VPN.. to access my office network dari rumah, buat report awal so that aku tak stuck dekat office lama2.. plus thursday and friday memang tak der class sepanjang ramadan nih..aaa alhamdulillah. class semua dah di ganti. Thought nak hantar assignment hmm malas nyer nak drive ke campus dalam keadaan hujan dan jamm nih. Belum tentu aku boleh berbuka kat rumah. 1730 aku cabut dari office. report untuk meeting on friday dah siap awal.. huhuh.. syiok. Kali nih boss dell dah tukar orang lain.. hmm havent had a chance to talk to her.. cam ne ye orang nyer. (lain orang lain ragamnya n lain caranya).. Sampai dekat bawah rumah, aku call mak suh turun, mak ajak pi pharmacy berdekatan untuk beli ubat yang dia terlupa nak claimed from UMMC. Wow.. jalan sesak sekitar pasar ramadan kat kawasan umah aku.. sesak. Ramai orang. tapi hati nih tak teringin nak beli.. hmm aku bab nak membeli juadah berbuka nih.. fussy.. (susah betul orang cerewet nih).. aku lebih suka masakan kat rumah.. Balik dari pharmacy, jam dah kul 1845.. mak singgah kat kedai bawah rumah untuk beli kuih sampan untuk abah. Mahal betul kuih muih sekarang… satu 40 sen.. fuh.. nasib baik aku tak berapa enjoy makan kuih-muih.. hmm melainkan yg mak buat sniri jugak yang best.

Aku naik rumah, mak mintak tolong aku buatkan ikan stim… recepi aku yang sempoi.. since nak dekat berbuka, aku singkatkan lengan baju, action.. hahah sempoi. aku pi gatal letak ikan one side and ayam one side. hmm just add, chopped onion, garlic, ginger, oyster sauce, a bit chili sauce, soya sauce, cili padi (mak suka pedas2) about 3 to 4 chopped.. broncoli, carrot and tofu telur (hmm best). A bit salt and pepper di salut ke ikan n ayam. Dah beres.. changed cloths and ready untuk berbuka. Senang giler. And i got compliment from mak.. taraaa.. muahahahah

Lepas berbuka.. ala kadar.. duduk sat 5 minutes, bersihkan diri, solat magrib and bersiap ke surau. Abah dah charlos dulu ke surau awal. aku berjalan seiringan ngan mak… Apakahh mengantuk giler masa dekat surau.. ingatkan habis solat mata aku ok.. akhirnya dalam almost 10pm.. aku dah masuk bilik and tidur sampai pagi..ย  aaa.. mungkin terganti tidur2 aku yang tak cukup hari tuh. syiok..

It’s friday today.. waaaa best.. hujung minggu.. have a nice weekend everybody..ย  ๐Ÿ˜€

Monday 30th June 2008

Tiba2 banyak pulak perkara yang aku kena buat. started with meeting yang di postponed with orang penang.. boss aku bagitau meeting tuh on Monday. Aku memang dari awal dah expect yang meeting last Friday sure kena postponed because aku, orang yang prepare slide tak dak. :D. Early Monday morning, boss aku dah IM aku.. “Ekin.. meeting with Dell is today, but will be held in USj office.” Yahooo for me.. at least aku tak perlu masuk meeting and jadi mangsa fire crackers, from kam fung. ahaks..

Lunch hour boss aku, rahimah, ajak aku pi lunch. She IMed me thru Sametime
Boss: Ekin.. jom lunch.. i rasa nak makan banyak hari ini.. jom kul 1130.
EKin: haa 1130?
Boss: ala.. i kan boss.. jom..
Ekin: owh ok

Aku tengok jam baru 1115. Aduss.. aku ingat tak mau turun lunch hari nih.. because aku ada bawak cereal aku.. plus aku nak siapkan slide untuk meeting petang nih..Rahimah kalau invite aku pi lunch itu mesti tak de lain. Tension, deperessed la tuh.. Tempat makan tak der lain.. Subang Parade, Pizza hut. She likes to try all new pizza from pizza hut. Aku ikut aje.. dah orang nak belanja kan..

Naik kereta rahimah, dekat je subang parade. Masuk parkir.. tapi kami masih bersembang dalam kereta tak keluar.. after 30 minutes aku rasa, aku ajak rahimah keluar..to continue chit chatting outside.. Kesian dia.. penat la jadi manager kat company aku nih.. Aku hanya mendengar, bagi comment and layannnn…

yes memang betul. She’s damn tensioned, skit depressed, dengan orang atas.. She told me about the previous dell visit to our office.. hmm the real story. Dahsyat.. kesian Rahimah. And about this coming Friday’s meeting between Managers and MD.. Things to highlight and etc etc.. Petang nih bos aku ada meeting with asri and boss nuar kat office USJ. Continue meeting with dell @1500. until today.. aku tak dapat pun apa2 feedback on previous meeting.. harap-harap semuanya OK.

Janda Baik & Meeting yang horror..

Aku tengah dalam meeting room dengan bos aku, tengah dok gosiping and meluahkan perasaan pasal kerja and company.. hmm aku bersembang dengan rahimah macam kawan.. hmm and spontaneously expressing my thoughts, opinion and comments.. Actually not really bersembang.. we are looking for a solution.. discussing verbally.. sambil2 balas email dan melayang terus dari bawah sampai ke top mgmt (habis aku.. director pun dah tahu problem yang tengah arise skrg.. )… Susah jadi manager.. or leader.. bagi aku.. (at my current situation.. ) tapi bak kata rahimah.. She is ok with comments and complaints made by customer or client.. as long as her people is behind and always supporting her.. (hmm betul gak.)

Last wednesday ada meeting ngan orang dell.. supposedly aku masuk dengan rahimah.. tapi pasal aku halfday.. rahimah terbakar and hangus seorang diri dalam concall. hmm horror lagi.. together with SM dell yang baru.. kesian dia.. hari nih meeting with dell aku ada.. just the two of us and with manager dell.. Manager yang paling suka bagi soalan yang orang tak boleh jawap.. Hahaha tapi aku jenis menjawap.. muahaha so apa yang aku rasa boleh jawap, relevant so aku jawap… Rahimah sometimes dia.. jadi “kelu lidah untuk berkata-kata” kadang-kadang ajer.. kalau dah penat nak menjawab.. well u know.. it’s hard to satisfied people.. especially ur client or customer… hmm menjawap ngna bos pun susah. ( haha tapi aku ngan bos pun boleh menjawap.. (dengan cara yg elok dan friendly laa )

Sat lagi ada bas yang akan bawak kau ke Janda Baik, Selesa Resort.. ada team buidling.. hmm barang-barang dari baju, sport shoes, socks, toiletries, swim suit and a book (the Hobbit) and Mag (Shape) with me.. Harap-harap team building nih tak memboringkan.. hmm rahimah dah kata dia nak satu bilik dengan aku.. (aaa? ).. hmm aku tak kisah.. hehe (anyways.. perhaps lagi banyak info aku boleh cekup.. i mean.. good knowledge laaa ). Kereta aku tinggalkan kat office.. hmm ahad aku akan balik sini and perhaps sampai dalam kul 4pm..

Alamak.. satu lagi.. pegi team building pun.. kena buat keje.. Apa case… ? hmm nih semua gara-gara orang penang tuh.. nak update cepat sokmo….

Have a nice weekend all.. take care

Pagi yang Gelap belum terang-terang lagi..

What was i thought and guessed is truthfully rite. I am working like hell for two weeks in a hell situation (dekat office je la.. kat umah aku happy ๐Ÿ™‚ ).. adusss.. Ya allah ayat aku.. astagfiruallahh.. memang la aku suka buat keje tuh.. u know kind of helping people… back up orang itu.. backup orang ini dapat buat and belajar benda baru.. but at last.. keje aku jugak yang tak habis.. sampai la nih aku tak hantar lagi weekly report yang tiap2 minggu aku compile and send to orang2 yang sepatutnya.. Aku tak sempat nak compile anything while i’m backing up others.. tak der masa.. nak curik masa pun tak der. hari jumaat aku balik kul 2130 jugak.. (sedihnya.. adakah aku akan berterusan macam nih..?)

Hari Sabtu, hari untuk riadah aku.. Last sunday aku tak dapat nak try racket baru and kasut tennis baru aku.. gara-gara hujan petang tuh.. akhirnya aku and adik pi singgah masuk Giant Kelana jaya.. hd our simple dinner and head to my sister’s house at Kelana Jaya. Hmm lepak sana layan anak2 buah aku ( Amin, Aiman, Adam and Atikaq) lepas magrib kami balik rumah. Kebetulan sampai rumah mak and abah pun sampai dari ipoh.. dengan segala lauk pauh dari kenduri berkhatan kat kampung dan cerita-cerita menarik dari kampung especially anak2 buah aku.. (Ayong Nadia, Angah Aida, kak chik and A’a). malam tuh aku dengan mak sembang sampai jam 0100.. abah tak berapa sihat.. asthma and batuk2 kuat..

Masa dekat kampung abang ipar aku bawak abah ke Hospital Batu Gajah.. terus ke ICU dan di beri bantuan pernafasan… hmm aku dah pesan dekat mak.. bawak machine nebulizer tuh… tapi mak terlupa.. memang dah jadi kebiasaan kalau aku balik kampung.. atau kemana-mana dengan abah.. aku akan ingatkan untuk bawa nebulizer yang ada kat umah.. bukan apa.. just in case of emergency.. because abah aku kalau travel jauh.. cuaca lain skit.. sure dia akan batuk2… and membawa kepada lelah and sesak nafas.. tak senang duduk aku dekat office bila mak kata abah di bawak ke hospital… aku call for update… sampai mak and abah balik semula ke sini.. ikutkan hati aku nak balik je kampung hari selasa lepas (untuk bawak orang tua aku balik ke sini) … aku risau…

Saturday morning.. bangun, solat mandi and breakfast skit.. dalam jam 0830 aku keluar rumah.. aku kendong bag and racket.. Aku drive ke Kompleks sukan, Kelana Jaya. Bersebelahan MAS academy. Kat sini ada tennis wall. Aku nak try racket and kasut baru nih.. Aku sampai je… aku tengok ramai gak orang kat gelanggang.. tapi kat gelanggang tengah. Aku terus berjalan sampai kehujung kompleks.. Ada tennis wall yang bersih dan terjaga.. Betul2 sebelah masjid.. dekat dengan rumah imam and umah bilal kot.. ( well sapa lagi yang dok dalam kawasan masjid kan )

Haaaa puas aku main.. best.. ada bunyi pop. pop kat racket aku.. tak la aku pandai main sangat.. tapi aku puas hati dengan racket nih.. cuma aku nak tukar grip dia.. racket color merah kilat giler… cantik babe.. kasut pun sedap pakai.. color purple.. (ee girlish giler color dia.. tapi aku memang suka color purple..) size 6 1/2 (UK). Tengah sedap main.. tiba2 ada dua ekor monyet ekor panjang berjalan atas pagar yang betul2 dekat tennis wall.. well… aku cuak giler..ย  dalam cuak2 pun aku pukul bola gak.. tried to ignore them as best as i can.. yang seekor nih besar, seekor lagi kecik skit…ย  berjalan ala2 macho red butt monkey.. (dlm hati aku kata.. haii la monyett apa ko buat kat sini.. nak main tennis kee.. ?) racket aku at ready.. ee gerun. (maklum laa orang tak pernah jumpa monkey live.. liar macam nih.. dekat zoo aku pernah la jumpa) kalau lahh si monyet nih attack aku. dah laa pagar court aku tuh tertutup.. memang aku sorang je dalam court tuh.. aku risau kalau2 si monyet nih pi keja bola hijau cerah milik aku.. aarrrghhh tolongg.. Dah sampai dekat hujung pagar court aku.. monyet nih turun kebawah..ย  Ya allah nasib baik dia turun kebawah luar dari court aku.. pintu pagar court aku tutup bhaii.. where else i can run.. ? fuhhh.. dah la dorang turun pastu dekat dengan pintu masuk court aku. arrghh tak bleh jadikk.. tak pasal monyet nih kena bantai ngan aku.. i always had my racket at ready.. jangan ko jadik bola tennis aku sudahh.. monyet dua ekor nih carik makanan.. lucky dalam bag aku tak der makanan.. all i hv is my mineral water and face towel… dua ekor monyet tuh masuk kawasan masjid.. pastu ada orang kat masjid nih keja and halau.. fuhh for 5 minutes.. permainan aku terganggu.. siot je monyet2 tuh… Lepas tuh aku main sampai jam 1030.. panas terik pulak aku rasa.. dengan peluh yang dah basah baju and muka.. Aku main direct 1 hour and 30 minutes.. no lepak just berenti untuk teguk air aje..ย  syiokkk..

Sunday morning… aku keluar breakfast dengan kak ila.. lepas breakfast aku tak jadi pulak pi fitness first.. (gatal.. barang semua aku dah pack..) entah apa pasal rasa malas pulak.. Aku ajak mak keluar jalan-jalan dekat carrefour Subang jaya.. hmm rupanya dalam diam mak aku dah tempah langir untuk raya.. Mak tak bagitau aku pun.. hmm dia sengaja nak nyorok and tak mau bagitau aku.. sebab biasanya mak aku discuss ngan aku.. tapi sebab tahap cerewet and complaint aku tinggi sangat.. dia buat diam2.. (ee tak patut..)

Esok.. is another day… and yes aku kena backup orang lagi.. meeting aku dengan rahimah (manager ku yang supportive – bukan nak kipass haaa) about discussion pasal one project(jual beli saham .. aku rasa sure rahimah lupa..).. belum di finalize lagi.. aduss.. lama2 hilang apa benda yang aku nak citer and highlight. Pasal keje back up orang nih pun.. nak kena hihglight gak.. Aku pun pelik apsal ramai nar yang berenti.. (tapi okย  gak.. because yang berenti tuh.. yang bermasalah sebenarnya… ihiks.. ) so.. have a great future guys.. aku dah bagitau rahimah next time tak payah laa ambik balik orang-orang yang pernah berenti nih. unless if they have good track records.. Ponek yo yang dapekk.. hahahah

Exhausted, The Fifth

The fifth days as a super mighty woman.. Fuh exhausted.. rasa badan penat, tekak dan hidung dah rasa tersumbat. but i just ignore it..

Alhamdulillah this week weekly meeting dengan orang penang tak der.. lega skit aku, tapi report and slide tetap aku kena submit.. Aku prepared report utk ETA, Open calls, performance as a whole, presentation slides, backup orang.. and i work until 2030. Minggu depan aku akan lalui routine yang sama.. mintak2 aku sihat..sebab seingat aku.. kalau aku keje direct dari pagi sampai malam.. aku akan hanya bertahan untuk 2 minggu (including Sat n Sun.. lucky me i don’t work on these days).. lepas tuh aku akan flat..

Keluar office, aku drop Acu dekat komuter station, and berjanji, kalau sabtu Acu tak der plan, kami nak menonton wayang sama… Aku drove terus ke rumah, kak ila and adik nak keluar pi carrefour, hmm kak ila did not insist me to bring my car, so aku kena balik.. park kereta, tukar kasut aku and naik kereta kak ila… back to subang jaya.. Tak sempat mandi pun ๐Ÿ˜ฆ . Battery handphone aku dari pagi tadi dah weak.. tapi petang tadi baru kong habis-habis.. aku pun malas nak recharge… Sampai rumah balik jam sebelas.. disebabkan hujan petang tuh, aku tak boleh nak mandi.. sejuk giler, just damped my body with a wet towel, solat lepas tuh aku terus tertidur.. badan dah tak sedap. rasa macam nak demam. pening.. (hmm baru seminggu)..

Kodok Kahwin

Cuti sekolah bermula lagii.. !! kalu dulu masa aku sekolahh.. hmm aku la yang paling syiok sekali.. Hantu tv. Banyak sangat cerita menarik.. paling best slot “Alam Ria Cuti Sekolah” kat TV3.. Ahaks… the most memorable films yang aku tengok masa cuti sekolah is.. The Sounds of Music and Mary Poppins (rasanya betul tajuk criter nih).. Best banget… Kalau pegi jalan2, abah suka bawak kami adik beradik pi Seremban.. melawat Mak long and Paklong, pastu sure pegi Port Dickson (PD) syiok mandi laut.

Last Friday, masa dekat office, aku meeting dari 1500 sampai 1830… the first meeting held kat bilik Rahimah.. teleconferencing tools ada orang lain pakai pulak.. rahimah mengamuk dengan orang tuh.. So dalam bilik rahimah, just rahimah, asri and me. Kami conference about our strategy of handling more calls with relevant/available sources.ย  Fuhh agak panas teleconferencing tuh.. hmm esok entah apa laa jadik kat office.. aku kena turun padang pulakk.. because ramai kawan-kawan dekat call centre tuh pi kahwin ramai2 pulakk.. aduss.ย  Harap-harap semuanya lancar..

About 1710 habis meeting kat bilik rahimah.. AKu angkut thinkpad aku ke bilik sebelah for another meeting utk department nyer empowerment.. fuh.. xcuse untuk solat jap, after 20 minutes aku masuk bilik tuh.. Presenter is Ivy Cheah.. alahai.. aweks nih. lembutnyer bercakap suara dia macam .. hmm camner yekk.. very soft.. ala2 perempuan sejati laa.. ahakss.. .. aku cukup idam betul..kalaulah aku bleh bercakap cam dia.. Muahahahah.. (jht aku).. bentang punyer bentang.. adus banyak nar benda yang aku tak tahu lagi.. nak plak aku belum ada ITIL certification… hmm harap-harap rahimah hantar aku pi ambik cert nih before sem aku bermula.. kalau tak… panas punggung, panas kepala laa aku.. habis meeting aku dok lepak lagi kat office.. tiba-tiba kak ila call.. ekin.. cepat balik.. anak buah semua dah ada kat umah.. .. aku lupa kakak aku dari ipoh akan sampai hari nih.. aku terus packed barang.. charlos laa..

Aku sampai umah almost magrib.. Ayong, Angah, kak chik and a’a.. semua ada.. Kalau anak-anak buah aku datang umah, sure bilik aku jadi sasaran tempat lepak.. tempat sembang2, tempat browsing internet and bla bla bla.. bilik adik aku jadi sasaran dorang untuk main games, either cards or computer games. jerit2 n lompat2… ihiks

On Saturday di sebabkan aku boring sangat.. dari pagi sampai tengahari ade je alasan yg buat aku tak bleh keluar rumah.. after zohor, aku, kak ila, ayong and little hidayah pi keluar. Aku drove kete kak ila, ke summit USJ. Thought nak carik racket untuk sukan baru lagi.. aku nak ajak kak ila and kwn2 tempat keje kak ila main squash.. Hmm racket tennis aku dah suh abang ipar aku kat NZ untuk carikkan.. insya allah by August aku akan ada racket tennis and squash… Syioknya… Tak sabar nak start main squash pulak.. Sambil tolak stroller hidayah.. aku, kak ila and ayong round satu summit, thought nak main bowling.. hmm penuh la pulakk.. carik punyer carik rupanya kat summit nih tak dak kedai peralatan sukan.. hmm i guess kat sunway piramid ada kot.. Penat berjalan.. kami lepak makan.. hidayah dah tertidur dalam strollernya… Lepas makan kami charlos balik. Kami reached home before 1830, sampai umah aku terus solat and joint anak buah aku yang lain browsing internet… sampai tengah malam…

Early sunday morning, aku woke up, solat and ke hall umah.. bila dah ramai orang dekat rumah, tv memang pagi2 dah terpasang… activity nak pack tapai yang mak buat untuk kahwin iwan akan bermula.. hehe aku awal2 dah bagitau mak yang aku wont be able to help.. (ee ngada2) dengan alasan anak buah aku ramai boleh tolong.. (ihiks.. malas).. aku nak pi gym pagi ahad nih.. untuk ambik hati mak.. aku sediakan breakfast dengan membancuh tiga diff type of drinks. hehehe.. while mak started with frying fried meehoon.. lepas aku siapkan breakfast, aku ironed baju abah n mak untuk wedding iwan tenghari tuh. Aku ironed skali baju aku.. hmm takut tak sempat nanti. Settled, aku mandi and keluar rumah tuju ke arah subang jaya..

Dekat gym.. routine aku bermula.. start with green tean or fruit tea, plain.. Best sambil belek paper..ย  habis secawan.. aku start exercise.. hmm habis first session aku stop for another warm tea. pastu continue lagi.. kul 1210 baru aku naik mandi and bersihkan diri.. mandi tak ingat dunia.. about 1250 aku dah masuk kereta, memandu untuk balik rumah. Speeding tak henggat.. aku sampai after12 minutes, tukar ke baju kurung light green, berlabuci.. 12.10 aku turun ke kereta balik.. memandu pi rumah paksu.. Rumah orang kahwin la.. just few rows dari umah aku.. ahaks..

Meriah cousin aku kahwin.. he is younger than me by ayear.. wife dia muda giler. 19 years old.. lagi muda dari fatihah, adik aku… 21. tapi kalau tengok muka fatihah dengan wife iwan.. muka adik aku lagi macam budak2.. hmm budak2 yang tak cukup umur untuk kahwin.. muahahah.. whateverrr..

Semoga berbahagia Iwan Kodok.. muahahahh. melekat gelaran kodok nih utk ko wan..

Tuhan Sahaja Yang Tahu

Wow.. it’s been two weeks that i didn’t write anything in here.. Hmmm miss u so much…. I am currently living my world in a bz and hectic life. Tuhan sahaja yang tahu. Whatever it is.. I am so happy about it. Even though i’m extremely bz, at least i still hv time to be at my gym. Dah dua minggu aku ke gym every Tuesday. On Tuesday, class habis @2000, habis class aku solat, memandu ke gym. Exercising sambil watching my favorite show, Heroes. Kalau dekat rumah, sure kena berebut Tv dengan mak or abah. So, better aku lepak sini after class until 10pm. Habis Heroes, aku naik atas, bersihkan diri, around 1045pm, aku akan keluar dari gym and memandu balik.

Honestly, rasa cuak jugak balik keluar sorang-sorang ke kereta dari pintu gym tuh, tapi aku tawakal sahaja.. Suasana kadang-kadang terlalu sunyi. Aku tak takut hantu, Tapi aku takut hantu yang pakai topeng manusia biasa, aku takut pemandu mabuk and etc etc.. Nak buat macam mana.. itu sahaja peluang yang aku ada. And i have to do it.. because i want it too much. itu sahaja masa yang aku ada. Weekend, i can use that time for my family, friends and revision… ๐Ÿ˜€

last Friday, habis satu presentation, Tomorrow, another assignment to be submitted, Wednesday ada test, and on Friday another assignment nak kena hantar and meeting kat tempat kerja.. Syukur Alhamdulillah everything is under control, well prepared and went smoothly. Hanya tuhan sahaja yang tahu. i feel so relieved… and calmed. :D. So far kerja dekat office pun best and bagus..ย  yes there is another offer and opportunities for me to jump, to another work environment, tapi i thing, i should stay here and focus.. Memang itu cita-cita aku, tapi, probably allah nak test aku.. So i just hold it back.. khuatir kalau-kalau yang aku kejar tak dapat, yang aku kendong berciciran… I just don’t want it to be like that… I know what i’m capable of, and i know where is my limit.. Thank God.. thanks Allah.. For giving me this opportunities and strength to face all these.. ๐Ÿ˜€