Old School gathering..

Entry about my team building belum sempat nak menaip dekat sini.. last weekend another event.. Gathering dengan kawan-kawan sekolah menengah aku dekat Ilham Resort, Tanjung Biru, PD. Hmm probably can scratch a bit now and here..

Friday.. after work, am packing all my things into my backpack. Mak, abah, adik, kak ila and hidayah ikut sama ke gathering ini. Lepas solat magrib kami bertolak. Husband kak ila tak dapat cuti.. and he allowed kak ila to go with me.. Kami semua excited dapat bawak hidayah jalan-jalan… Hidayah's First Step
nak bawak hidayah mandi dekat pool.. aku rasa sure dia akan suka. 😀 “Nanti auntie bawa hidayah pi mandi kat pool nyer.. ” (kalau hidayah pandai jalan lagi best..nanti nak ajar hidayah pi snorkeling boleh tak. hehehe )

Sampai dekat PD about 10 something.. supper kat restaurant tepi jalan jap, lepas tuh kami check in kat Ilham Resort. hmm Aprtment dia cantik.. yang best panorama dari tingkap hall and bilik air yang ada balkoni menghadap pool and laut. Whatever it is. hari dah malam.. nanti nyamuk pulakk.. so kena tutup balik tingkap. nak plak resort nih betul2 sebelah hutan rekreasi (utk jungle trecking kot.. ee lama dah tak pi jungle trecking)..

Saturday morning.. kawan-kawan aku bertolak dari rumah masing2. Antara yang datang Azma, husband, the brother and 2 kids, Nazrin, husband, the sister and 4 kids, Izwan, Wife and kid, Along (Izan Izamuddin), wife brother and kid, Abai, and Pudin.. Azma and Nazrin datang dengan lauk pauh yang berbekas besar2. Mak aku kebetulan pagi tuh memasak nasi lemak dengan sambal ikan bilis and sambal tempe.. dalam waktu tengah hari kawan2 aku yang lain sampai dekat rumah tuh.. nasib baik masa tuh aku dah naik dari swimming pool and dah siap mandi.. kalau tak kesian lama kawan2 aku menunggu. Dorang semua kawan2 dari class yan sama, sama ada dari tingkat 3, 4 atau 5… seronok dapat jumpa dorang balik.. walaupun ada yang aku tak jumpa hampir 10 tahun. Hmm anak Nazrin pun dah 4 orang.. (besar dan meriah keluarga dia.. ) even anak azma pun dua2 girl.. dua2 suka warna pink.. just like Misya, my niece. Lembut, sopan anak azma the second.. very sweet.. (mengingatkan aku pada Misya.. i miss her so much. 😦 ) After 2pm kwn2 aku bawak anak2 dorang mandi kat swimming pool, dorang pun tak sabar nak terjun kesitu.. Lewat petang.. aku main layang-layang.. hmm tapi sayang angin tak berapa nak ada. Layang-Layang tuh kak ila beli pagi tadi masa aku dengan dia pi beli barang untuk melengkapkan menu bbq dinner malam nanti.. banyak tempat kami stop.. sampai abah call dari rumah penginapan..

Dinner, aku dah tempah bbq set dengan resort. hmm tempat pun ok and cantik.. aku buat, marinated sesame chicken, veggie salads, potato jacket, sausages, burger, and thousand island (homemade), Pudin bawak ikan siakap and marinated honey chicken, Izwan bawak nasi putih.. Tukang bakar husband Azma (Shariman) and husband Nazrin (Mel), sesekali pudin joint and tolong skali. Husband dorang sempoi and ok.. siap bagi pelepasan lagi.. because after dinner kami ada meeting aka gossiping session kat bilik atas. Sambil sembang2 cerita lama… sambil minum air and makan kacang. Izwan, Along, Pudin and abai menyewa kat bilik tingkat atas.. hari tuh aku cuba apply 2 aptmt.. hmmm tapi tak dapat.. Company aku approved untuk 1 rumah ajer.. murah giler less than Rm50.. tapi kawan2 aku menyewa and they hv to pay RM460 for one aprtmt. Aprtmet yang sama. Alahai kesian dorang. ( tapi dorang banyak duit.. hahaha tak der hal punyer ) Sembang sampai awal pagi..

Sunday morning.. kami ramai2 turun dari dua buah rumah.. ramai2 layan swimming pool, sambil kawan-kawan yang lain dok melayan anak masing-masing.. 1pm kami keluar and bergambar ramai sebelum balik… Keluar dari resort.. aku ke arah seremban.. Singgah rumah Mak Long and Pak Long.. rindu dah dengan dorang.. lama aku tak jumpa. Mak kata hari tuh masa mak balik kampung.. dorang tanya pasal aku.. ala2 pelik because mak and abah aku balik tanpa aku. Biasanya aku yang bawak mak and abah kemana-mana. Balik rumah aku terbungkam awal.. sedar pukul 4am, solat isyak.. sambung tidor balik. ahaks..

Pagi Yang Gelap.. kini sudah Terang.. :D

Ahaks.. Pagi yang lebih terang dari hari lain.. huhuhu.. berdebar giler. Alhamdulillah syukur sangat2. penantian dah berakhir, segala pertanyaan sudah terjawab… Result dah keluar and alhamdulillah.. I am listed on a dean list. Memang impian aku… Insya allah i will work better, harder and smarter on this coming semester. Kena pasang strategy awal2… hmm ada kawan aku dapat 4.0.. hmm takkan aku tak boleh dpt kan? Syiokk..

Tak der aral melintang… hmm aku nak langsaikan nazar and hutang aku.. Mak aku pun kata OK.. Nak hantar makanan dekat surau rumah aku… doa selamat skit..Insya Allah..

Minggu depan aku ke Janda Baik for a team building.. hmm lepas tuh gathering dengan kawan-kawan sekolah aku dekat ilham resort. Apartment dah confirmed.. hmm aku nak bagi dorang makan best best… lama betul aku tak jumpa dorang… Azma, Izwan, Nazrin, Shahril, Sherry and Abai.. dorang nih semua dah berkeluarga, entah berapa orang anak dorang aku pun tak sure.. Just aku ngan abai je single.. (hmm dengar kata abai nak settle down this year..bila ye? ) Aku akan bawak mak, abah and adik sekali to this gathering.. menu apa yee nak buat? .. marinated chicken, beef, and sausages tuh biasa.. hmm hari tuh, masa aku pi gathering last Feb i guess.. hmm aku buat chicken bbq, wrapped potatoes.. salads, thousand islands.. hmm this time… takkan menu yang sama?…. hmm thinking of nic dessert.. hmm lama dah aku tak buat chocolate mousse. Hmm… haa creamy giler.. sedap dan sangat menggemukkan.. arrghh teringat chocolatess pulak tengah-tengah malam nih.. nak pikir dulu buat menu apa…

As of now.. bye and chaw.. 😀

Most special in my life…

Mak and Abah

Tuesday is another busiest day EVER… hmm lack of manpower, too many calls. For the first time, we received almost 50 calls.. arrrghh.. tensi. Tension.. i am lack of knowledge on this task.. hmm nak tak nak.. aku kena jadi bidan terjun.. Hmm hopefully with my involvement takkan memburukkan keadaan. I am here to help.. harap2 tangan aku ada superpower.. hmm power to resolve every single problem dispatched. 😀 Cheerr…

Tuesday morning tak sempat nak breakfast sama-sama dengan kak ila. Masuk office sharp at 0830. terus bukak thinkpad aku, duduk dekat cubicle inaz.. Inaz cuti lagi hari nih.. hm tunang dia tak berapa sihat, warded kat Tawakal Hosp. Kesian.. katanya hari tuh paralyzed half face.. kena buat treatment. insya allah Inaz akan kahwin this August. Semoga cepat sembuh.. hmm muda2 lagi sakit cam tuh.. pelik kan?.. sakit tak kenal usia and mangsa..

Lunch hour aku keluar makan dengan kak ila.. duduk2 and sembang pasal nak balik kampung.. hehe ekin tak der kampung… mak ngan abah kan duduk dengan ekin “.. ihiks.. Kak ila nak balik kampung this 31, sampai 5/06 .. oo lamanya cuti.. Kebetulan kak ila nak balik kampungnya di Air tawar, so mak and abah aku akan balik kampung tumpang kereta kak ila.. Aku malas nak balik.. tak der apa pun.. sekadar kenduri yang kurang penting untuk aku hadiri (suka hati jee… ) Mak and abah pun tak kisah aku tak balik.. Anyway keje aku banyak and aku lagi suka habiskan hujung minggu yang boring dekat sini… atleast kalau boring2 aku bleh pi jejalan mana2 yang aku nak.. hmm cerita favorite kat panggung pun tak sempat tengok lagi..

Hmm nak refresh my schedule for the month of June..

  • 31 – 01/6 – Minggu ini sahaja yang aku free.
  • 6, 7, and 8 – Team building kat Glory beach Resort.. PD.. hmm
  • 14/06 – kwn aku kahwin kat Melaka.. hmm dah janji ngan ecah and family nak convoy ke Melaka
  • 21 -22/06 – gathering ngan kwn2 sekolah kat ilham resort.. Aku dah book tempat guna office aku nyer package.. hmm tak tahu dpt ke tak.. (thought nak bawak mak,abah and adik if dpt 2 rumah)
  • 23, 24, 25 – ITIL cert (passing marks = 85% .. arrghhh…. need to pass this, otherwise kena bayar beribu-riban, penalty in my evaluation and etc etc.. )
  • 28-29 /06 – probably result exam keluar… (arghh.. tolong.. i want A .. cita2 tinggi menjulang.. insya allah berjaya. ahaks. ) :p

Aku keluar office kul 2100.. hmm keje aku dah habis at 2000, tapi aku menunggu kawan sorang nih.. heheh dia tak berani dok sesorang kat level 4 nih.. ahaks.. so aku temankan.. Keluar dari office aku ambik adik dekat Bali, drove her to Carrefour subang jaya, hmm problem lagi with her new handphone.. aku dah kata jangan beli yang AP.. beli yg Zitron… anyway this is her first AP phone. Hmm taukeh kedai tuh kata nak betulkan system board dalam hp tuh.. harap2 lepas nih tak der problem lagi.. aku pun dah penat asyik bawak adik aku ke tempat yang sama. About 10pm aku sampai rumah.. perut lapar tak makan dinner lagi. Mak masakkan sayur rebus favorite.. nyum nyum.. hmmmm best menghirup sup sayur mak specialll. I luv U mak… u r the best and the most understandable.. ;D

Al fatihah

The day of first night of muharram, i’d received a bad news, my x schoolmate’s mum, has passed away. And sadly, i wasn’t able to visit my friend, Ezamuddin (Abai), to give my condolence due to my night class that i really need to attend. Sedih, i think exactly a month ago, Abai, shery, her hubby, isma and me was on a short vacation together with his mum and sister. We went to PD @Ilham resort.

1_191214967l.jpg
Mak dia sempoi and very happy go lucky, even though she have a package illnesses, but she still talked and laughed with us. It was a nice short vacation. itulah first and last time i meet her. 😦 Alfatihah.