Schedule, Schedule, Schedule

Ahhh.. good morning all.. salam

Hari nih pagi2 aku dah tengok the making of Sepi.. waaa best cerita nih.. bila laa aku nak tengok… tak sabar nak tengok sebenarnya.. kalau boleh tak nak lepas..  😀

This morning @0900 aku ada class aka course to attend.. hmm ITIL . Aku tak sempat nak menelaah pun malam tadi.. semalam balik awal. tidur pun awal.. semalaman aku tidur…  hopefully my sleep yesterday night will pay off with full concentration in a class. Insya allah. hmm voice recorder.. kasi recharge skit.. semoga berjaya.. Course ini akan berlarutan selama 3 hari.. Friday @1700 aku akan sambut hari merdeka kedua aku.. errrr Firday exam..

probably Saturday or Sunday.. mak nak buat kenduri baca doa selamat kot.. hmm aku dah berniat.. hari tuh.. naik gaji.. exam tempat belaja pun dah pass, adik aku pun dpt sambung belajar.. kak Sila pun naik pangkat..hmm we are so blessed… Thanks Allah  🙂

Minggu depan kena balik Ipoh.. nak hantar Fatihah pi Poly Ungku Omar.. pastu class aku start at 7 July.. huhuh class start balik.. syiok. .. haa banyaknya plan..

Petang nih aku nak pi library kat PJ.. nak extend date buku The Hobbit and Hannibal yang aku pinjam.. hmm probably boleh menelaah about ITIL sampai kul 9pm..

Good Luck Ekin..

Sacrify..

Rindu.. rindu sangat nak menaip dekat sini… rasa rugi kalau aku tak menaip dekat sini..Probably.. this can be my most precious journal bila aku dah tua nanti. hehe whateverr..

I’m losing my mind from this hollow in my heart.. suddenly i’m so incomplete.. Lord i’m needing you now, could u tell me how to stop the rain.. my tears are falling down endlessly.. ee rindu nak dengar lagu, suara and video klip Mariah Carey… whateverrr..

How about life? Hmm to be honest, life aku a bit bz than usual. i’m not saying that my usual day is not bz.. actually it is damn bz.. plus now, i’m feeling extraordinary bz. hehehe.. alhamdulullah i’m still ok.. and feel good about it. cuma mak aku yang tak tahan.. she keep on complaining about my bz life.

mak : Eee macam nih 4 tahun.. mak tak sanggup nak tunggu..
Aku : buat apa mak tunggu.. mak tidur jee kalau mak mengantuk.. jangan tunggu ekin. 😀

Mak aku senyum sambil mengeleng kepala… she’s so tired, at the time.. her life it’s a bit disturbed.. due to my night class.. nak buat macam mana.. aku dah tak boleh bawak dia jalan-jalan after work. What can i say..  sacrify.. Thanks mak, Thanks Abah.. Both of them are so supportive…

Aku kena sacrify banyak benda untuk meneruskan perjalanan aku untuk kejar cita-cita aku. I have to do it.. walaupun seperit mana. And i dont give a damn to those people yang dok cakap itu ini with my decision.. Go to H@#l.. I want my life.. and this is what i want..

Aku kena tepis apa2 yang aku rasa tidak perlu or yang aku boleh postponed… Kalau kawan-kawan aku yang lain, like Syura, Sue, mahirah or even Kak Zana can do it.. why not me? Aku sure boleh. Lucky me.. at this moment i have  Syura and Sue as my study group. Kami sama2 datang class buat assignment sama2 and even we are in the same course. Harap2, apa yang kami nak, jadi kenyataan. So far alhamdulillah, i never skip my classes, assignments submitted on time.. 😀

Ok.. to be continue later..  muahhh ..

Am Back to school again….

Continuation from the school breaks, to a new registration, a briefing, and follow by classes. Everyday. From Monday to Friday, without failed. After work. 630pm @Puncak Perdana campus. Insya allah everything will go as per planned. Hoping that this is right and correct for me at this moment. Ya Allah please grant me energy and strengths. I really need it now. My life will start @8am in the morning. Until the maximum @1800. Either @My office or nearest Fitness First for shower and proceed to class. Until 2130, i guess. Or latest 2200. Fuuhhhh..

Am just back from Carrefour, Subang Jaya. Bought few things for my new school. I bought new file holder, a voice recorder cum FM/MP3 player/thumb drive, a new spectacles and etc etc. After a shop at carrefour, i went to my sister’s res, @lembah Subang, ate my lunch and back to my house.

I just can’t imagine how busy i am during the first sem.. This is an initial stage, i really hope that i can make it. Just need to focus on few things before i start with my first step.

Insya allah, if there’s will, there is a way. 🙂

Wisdom and Me

Alhamdulillah to Allah almighty. Semalam aku dah pegi register untuk PLK session 2008. Seronok ada, teruja pun ada. Berazam nak dapat better CGPA.. hmm berangan untuk anugerah dekan konon.

Aku dah cuba-cuba browse to the course materials and etc etc. Just to make sure aku boleh mencapai target aku. Aku tak suka melakukan kerja sekadar melepaskan batuk di tangga… Aku tak mau jadi hangat-hangat tahi ayam. I need to concentrate and focus. So far semua orang memberi aku encouragement.. Hope that i can fully manipulate my time wisely. Antara kerja, belajar and commitment untuk kedua orang tua aku. Aku memang jenis orang yang tak pikir perkara-perkara remeh and kecil, even perkara besar pun kadang-kadang aku buat endah tak endah, selagi aku tidak ada kata putus atau tiada confirmation. Semuanya bergantung pada keadaan.

Year 2007 hampir ke penghujung.. Probably dalam 2010 insya allah i will complete my studies. Kalau boleh aku nak continue belajar sama-sama dengan Am dekat luar negara lepas nih. Berangan lagi. Am, at this moment, kena commit with her teaching for another 2 or 3 years. Location mana yang paling best dekat luar negara untuk sambung belajar.. ? at the same time, i’ll stick to my plan for a vacation next year, insya allah, kalau jadual perjalanan tak menganggu jadual belajar aku.

This coming saturday, Jan 5, aku ada briefing. Briefing class yang akan bermula early January. What the is best approach and strategy yang perlu aku implement and practice during my studies nih? aku masih berfikir. Semoga segalanya berjalan lancar.

Ya allah berikan aku kekuatan and kebijaksaan untuk menyusun atur hidup aku. What’s come first must come first. May allah bless me always..  Amin