I was tagged

wah.. hari nih. entah semangat apa aku menulis.. semangat dewali maybe.. hahaha . This is my third entries.. waahh dahsyat ekin. i was tagged by a friend of mine, Syukur, hmm entah apa trend sekarang yek.. main tag tag nih.. hehe aku pun tak suka nak berhutang lelama.. Inilah dia..

1. When is the last time you ran? Running.. wah lamanya tak berlari. insya allah next week. πŸ˜‰

2. Do your jeans have rips, tears and holes in them? Nope

3. What are you dreading right now? Death.

4. Do you celebrate 4/20? haa? apo nih (blurred)

5. When is the last time you saw your significant other? hmm ontah la, it could be this morning, seminggu lepas, sebulan lepas, setahun lepas.. or 10 tahun yang lalu.. πŸ™‚

6. Do you get the full eight hours of sleep every night? Nope, probably during weekends

7. What is your favorite current song? Ayat Ayat Cinta by Rossa

8. If anyone came to your house on your lazy days, what would you do? smile, entertain and ask them to help clean the house together hahaha.

9. Who last grabbed your ass? nobody dude.. :p

10. Have you ever been in your school’s band? i was a school singer, actively involved in a choir.. sopranos.. lalalala

11. Do you own a pair of Converse? Nope.

12. Did you copy and paste this survey? of coz dear….

13. Do you eat raw cookie dough? Nope

14. Have you ever kicked a vending machine? Never and will never do it, so uncivilized

15. Do you hate it when a radio ruins a song by playing a slow one after it? Of coz..

16. Do you watch Trading Places? Is it the one in Discovery travel and living channel?.. hmm once.

17. Have you ever stayed on line a long time waiting for someone? ya.. it is family conference online during last raya..

18. Are you β€˜cocky’? I always remind myself not to be one.. but people always judge me like that.so sad..

19. Could you live without a computer? No and No.. definitely no

20. Do you wear your shoes in the house? No.. selipar ada la.. in a kitchen and bath room.

21. At what age did you find out Santa was not real? ha? i thought santa is and always exist. (ekin di alam fantasi) hahaha

22. How many phones, house phones and cell phones are there in your home?Β  total 4. handphones mak, abah and me, house phone = 1

23. What do you do when you are sad? cry.. and driving.. looking at the sunset/skies.. and praying.

24. Who would you call first if you won the lottery? My mum.

25. Last time you saw your best friend? this evening

26. Who, or What sleeps with you? sleep alone laa.. and hug hidayah’s favourite bear..

27. Are you still in High School? Nope.

28. Is anyone on your bad side now? hmm perhaps no.

29. What jewelry are you wearing now? a necklace.. with a dark green jed ring hang on it.. a gift from my sister.

30. What is the first thing that you do when you get on line? First login to my yahoo messenger, my email, the facebook and my precious journal.

31. Do you watch Grey’s Anatomy? seldom

32. Would you ever wear a boy/girlfriends clothes? hmm a girlfriend yes hmm boyfriend.. gulp.. no and no.. (do they really cares about their skins? ) if yes.. haha will be considered.

33. Where do you work? Subang Jaya

34. What are you doing on Friday? hmm my favorite time with TV, family and hooked to the internet.

35. Is Justin Timberlake becoming the next Michael Jackson? hmm.. pass.

36. Favorite name for a girl? Nur Tijani. it means.. light of jannah i guess (name one of my friend)

37. Favorite name for a boy? hmm boy.. i dont like boy.. i like man.. hahaha. preferably nama2 orang kampung and ala2 lembut bunyinyer.. like Amli, (a character in Hartini, a novel)

38. Will you keep your own name when you get married? soalan nih tak berkenaan. pass…

39. When is the last time you left your house? Few hours ago

40. Do you return your cart (I assume trolley)? Always..

41. Do you have a dishwasher? Nope.

42. What noise do you hear? mouse and keyboard

next 5 people to be tagged : i) Lis, ii) kak Nad, iii) En_me, iv) Tj and v) Masyi maro

Precious Journal is 3 years old today [Oct 10, 2008]

Berjumpa lagi dengan 10 oct.. hehe my luckiest date.. (entry raya.. tungguuu la ko kat situ.. ) Today is the day aku dapat keje kat company aku nih.. yang memang sejak dulu aku pasang cita2 nak keje sini.. now here i am.. hehe..loyal giler laa aku kat sini.

)
Precious Journal on her 3rd Anniversary πŸ™‚

Kerja ku menaip kat internet nih pun.. mem’blog’ pun cukup tiga tahun. Happy Birthday to My “Precious Journal”. Hmm this is the day aku jadi orang lebih berakal.. (barangkali). And there are few big contest that i won in this date too. Also a birthday of kawan lama aku masa zaman sekolah rendah. Puas aku carik dia on the internet.. How are you Nadiah binti Rosli?..Aku tak pernah jumpa dia sejak hari terakhir aku dalam darjah 6. Kami satu class dari standard one sampai standard 6.. Aku suka kawan aku nih.. dia cukup menghargai kawan dan dirinya sendiri.. I remember every year.. dia akan membalut hadiah hari jadi aku and herself (walaupun hari jadi aku lambat lagi).. and we will exchange it.. takkisah la dari barang stationery ke atau apa2 sekecil barang.. dia akan ajak aku sekali bungkus hadiah tuh sama2 and kami tukar sesama sendiri.

Walau macam-macam perangai kawan aku nih.. but i really hope that one day i will meet her again.. Amin

Dok berdiscuss dengan my officemate nak buat open house ala2 picnic.. mesti best kan? colleague kat office nih pun okeh… Cuma ada ke taman yang allow orang awam buat pembakaran.. thinking about bbq, satay ke.. lepak ramai2 kat taman tasik yang dekat ngna office nih.. hmm satu pagi di hujung minggu..

OR

mak abah aku tak der umah hujung minggu nih, balik kampung.. ajak kawan2 datang umah.. potluck.. huh masak? mm masak makan sniri bleh laa.. tak molek laa bagi orang.. aku bukan reti sangat pun.. cuma kadang-kadang menu mengarut (sentengah orang kata).. because ala2.. healthy menu aku suka cuba and try…

Adoii final exam hujung bulan nih.. start with mandarin (Arrghh minggu depan aku orang first buat final oral. Cuakk ) sampai la ke 18 Nov.. hmm plan nak cuti on Nov 14.. rehat. nak pi mana aa? hmm probably not going anywhere.. since ada kertas on 18th. Adoi.. tak best.. Rasa nak cepat habiskan sem nih.. aku nak buat keje mencabar lepas nih..

Banyaknya benda yang aku pikir….

Secara Langsung.. :)

Aku rasa lama betul aku tak meng-update secara langsung dekat blog kecik nih.. Ada sahaja yang tertunda. Bz..paling aku tak boleh lupa kisah aku hampir2 melanggar seekor kambing yang agak tinggi dari hadapan kereta kancil aku dalam perjalanan balik dari class. Entah dari mana kambing hitam tuh datang.. tiba2 dari tepi jalan dia berlari ala2 kuda yang dalam sukan equestrian.. nampak slow tapi laju sebenarnya. Dengan kelajuan 70km/sejam aku sempat break walaupun tak berenti terus, tapi jarak kereta aku dengan kambing hitam tuh just less than a meter.. alhamdulillah aku tak langgar kambing tuh, and kereta kat belakang pun tak dak. Aku yang kat dalam kereta beristiqfar panjang dengan incident itu.. fuhh alhamdulillah selamat.. kalau tak.. tak pasal2 kereta kancil aku tukar nama.. jadi kereta kambing.. (aku rasa kalau aku langgar kambing tuh, cermin depan kereta aku akan pecah. atau lebih teruk kambing tuh boleh tergolek ke arah aku.. or probably aku jadi arwah sekarang… Gemuk ok kambing tuh.. sihat ya rabbi )

On Saturday 12 July .. yang aku ingat aku pi main tennis ngan tenis buddy aku kat 3k, Subang Jaya, bila habis main lepak2 keringkan peluh, sambil minum air kelapa muda kat restaurant SG, 3K. Judd pun belanja aku beli over grip untuk racket aku. Tq Judd.

Habis main tenis, aku balik rumah terus ke bilik air. Mandi solat zohor and terus keluar and memandu ke Serendah. Abang aku dah ambik mak and abah dari Ipoh. So abang aku suh datang ambik dorang kat rumah abang. Aku memandu kereta kak ila dengan kak ila and Hidayah sekali. Aku sampai umah abang waktu tuh hujan lebat sangat sangat. Terpaksa memayungkan kak ila and hidayah sampai kedalam rumah abang. Bila aku sampai umah, mak pulak tak berapa sihat. Aku just stay sekejap and menjamah sedikit hidangan ikan tenggiri masak kari kat rumah abang. Sedap.. Kak yati memang pandai masak. Tak lama lagi Abang aku akan dapat baby baru tak lama lagi.. Anaknya yang kelima. Wow.. abang aku paling express antara kakak2 aku. (hampes) Kak sila dekat NZ baru informed aku thru ym and call bagitau mak and abah yang dia sah mengandung anak ketiga. Hahaha bertambah lagilah keluarga Hj Abdul Wahab.. and bertambah lagilah anak buah aku.. hmm akan menjadi 16 orang.. huhuhuh. sure meriah kalau dapat kumpul ramai2.

Petang tuh jugak around 5pm aku balik dalam keadaan hujan lebat dengan sedikit banjir di antara Serendah ke Rawang.. lucky kereta kak ila OK. Thanks kak ila. πŸ˜€ . Hmm opah pun ada. Sekarang ingatan Opah aku tak macam dulu.. banyak perkara yang baru-baru dia tak ingat. So on Sunday it happened that kak ila bekerja and baby sitter kak ila pun bercuti balik kg, so aku yang menjaga hidayah. Sambil menengok mak yang tak berapa sihat, demam panas dan opah yang memerlukan tuntunan. Abah mujur boleh uruskan diri sendiri.. and lucky i have energy to handle all these…

Alhamdulillah waktu itu aku tak penat and merungut.. thanks Allah.. for giving me my patient and strength. Mak kalau demam, memang semua benda dia tak mau, makan, even mandi pun susah. Opah pepagi aku kena mandikan.. siapkan breakfast and lunch. Nasib baik hidayah tak meragam masa nak tidur. Actually ada kenduri yang supposedly mak nak pegi.. mak suruh gak aku pegi kenduri kat block sebelah, katanya nanti apa pulak nenek kata.. Lepas kak ila balik dari kerja, about 3pm aku ajak kak ila pegi rumah nenek saudara kat block sebelah. Terima kasih kak ila.. sebab temankan ekin. .. tiba waktu petang aku kena mandikan Opah. Hmm rupanya melayan orang tua nih memang betul2 macam budak kecil..manja and nak kena belai. . Malam sebelum tidur Opahku akan di pakaikan pampers. Ingatan nya tak berapa mengizinkannya untuk ke tandas bila tiba waktunyer. Fikiran aku memang tidak boleh lari dari memikirkan waktu aku tua nanti macam mana..(kadang-kadang terpikir yang aku tak mahu hidup sampai usia yang lanjut)

Monday morning aku berkeras gak nak bawak mak pi clinic. Aku sms Rahimah, that i will be a bit late to the office this morning. Rahimah replied OK. Mak aku jenis degil skit. (macam aku jugak kuang kuang kuang) Mak masuk bilik aku bila keluar dari bilik air.. bagitau yang dia tak mau pi clinic “Kin.. tak yah la pegi clinic tuh..mak dah sihat” I said “No. Mak kena pegi jugak.” Lepas aku mandikan opah and bawak mak pi clinic baru aku rasa tenang masuk office. I called makcik aku untuk tengok2 kan mak and opah dekat rumah. Makcik aku datang ke rumah sambil bawak makanan untuk lunch. From my office i called for update. Abah aku said OK. Malam tuh aku ada class sampai kul 10pm. Aku mintak tolong kak ila siapkan makanan abah, mak and opah malam itu. Kebetulan kak ila tidur rumah aku malam tuh. Tq tq tq.. Tq so much for the helping hands.. (Macam manalah aku nak balas.. )

Mak is getting better on Tuesday. On Wednesday, makcik aku pulak nak bawak opah aku kerumah nya..Sebab aku kena bawak mak pi medical follow up kat UMMC. sampai hari nih opah masih dekat rumah makcik aku. Sakit pinggang.. kesian opah.. Aku teringin nak bawak opah jalan2 dekat midvalley or KLCC. Masalahnya kereta aku kecik.. wheel chair opah tak boleh masuk kereta kancil aku. hmm Opah aku jenis adventure. Sukakan perfume, berbedak and cukup menjaga penampilan dirinya walaupun dirinya buta. Bab makanan opah tak kisah.. Dia rock.. makanan apa sahaja dia boleh makan. hehehe.. Sure Best kalau boleh bawak opah jalan-jalan.. ( mungkin aku bleh pinjam kete kakak aku.. :D)

Semalam aku pi main tenis ngan my tennis buddy lagi.. huhu kali nih main lebih syiok.. judd kata my strokes are better.. heheh tqtq next time kita lawan.. probably next week ka.. kita main kira mata.. hahaha (macam terror).. Tengah syiok main hujan pulak.. sementara menunggu hujan berenti and court kering aku enjoyed tengok orang main netball. hahah pemainnya terdiri dari lelaki sahaja. hehe mula-mula aku gelak. tapi mamat tuh kata.. dorang memang dah lama ada group and they are actively playing this game. no kidding they are damn good. bagus tau dorang main.. Mamat tuh siap promote lagi kat aku, if kat office aku ada orang-orang lelaki yang nak main netball… hahaha interested?

Tadi aku pi main kat tennis wall kat Kelana Jaya.. ramai pulak orang mai waktu petang nih. Kak ila and hidayah teman kan aku.. hehe Hidayah dah pandai jalan nanti boleh main tennis ngan Auntie.. πŸ™‚ FYI, Hidayah dah pandai panggil aku Auntie.. Tapi sebutan nyer ATi.. “T” yang berbunyi seolah-olah dia menyebut huruf “Ta” yang cukup hamas nya. hahahah

Esok bermula minggu ketiga kat tempat belajar aku.. hmm aku tak tengok pun lagi soalan2 untuk project sem ini.. i need to start early and be prepared.. aku tak nak ketinggalan.. Anugerah dekan seterusnya impian aku.. Ahaks.. (berangan lagii!! ) insya allah. πŸ˜‰

Saturday with Bowling and Sherry

Fuh again it’s Monday. Alhamdulillah for today and pity me on last friday… Panas, berbahang masa meeting on last friday. Meeting yang biasanya boleh habis 30 minutes, jadi 2 jam… Berpeluh .. kena jaga orang ini orang itu.. Well tak semua salah engineer aku.. aku pun nak gak sesekali memang dalam debate..

Payah. silap sikit panjang lebar kena menjawap..Yang si KC (GM) pulak, dalam jarang-jarang masuk meeting, tiba2 tengah panas nih dia masuk pulak. Aku tak tahu la yang aku cakap masa meeting tuh relevant ke tidak kat kepala dia.. tapi yang pasti.. hmm tak ada pulak dia mencelah. I guess everything is ok kot apa yg aku ckp tuh.. entahlah..

Pagi tadi is the happiest morning. Fairuz, one of my engineer yang pi training kat Penang called and hv pass the enterprise exam. Aku seronok giler.. Syukur Alhamdulillah. Tuhan sahaja yang tahu betapa aku gumbiranya.. bila tahu dia pass. For two weeks he’d struggle and menelaah sorang-sorang. Kadang-kadang bila aku online kat rumah, dia YM aku.. just a matter of to share his loneliness and mati kutunya.. Nasib baik dia ada bawak gambar wife, and his kids.. Kesian pulak aku tengok orang-orang yang pangkat2 pakcik nih pi training.. Hehe.. whatever it is. it is proven now that he can do it.. Aku tak tahu la bos aku Rahimah and Asri tahu ke tidak. Hopefully they read the email. Rahimah definitely tak baca email, because her mailbox has reached its quota. and she’s on MC.. Kesian rahimah, sure antara penyebabnya because of friday’s nyer meeting.

Saturday was a bowling day kat Midvalley. Hmm main suka2.. tiga game. Aku sekadar dapat Mug MSRC. Lewat gak habis bowling, hampir kul 2pm. Lepas main aku and Rini (Achu) berjalan kat Mid Valley. Solat dekat Jusco, pegi ke Shopping complex baru @ The Gardens cuci mata masuk kedai kasut Nine West, test the shoes.. definitely. best. Aku memang dah lama berkenan dengan kasut kat Nine west nih.. Seksi. Auucwww.. πŸ˜€

I so admired the shoes.. Mak aku pun dah sounds suh beli kasut baru.. walhal ada lagi kasut aku yang dalam kotak.. tapi aku simpan aje.. Hush Puppies Boot – high cut, pointed krim color shoes – Nose . Tapi kasut-kasut nih tak boleh lah aku pakai hari2.. Yang aku pakai hari2, sampai lunyai is My Hush Puppies black sandals yang aku suka pakai .. Everywhere i go.. i wore this sandals.. best.. Aku tengah mabuk kasut Nine West.. bila laa aku dapat beli.. berangan ekin.. berangan..

Habis berjalan kat Mid Valley, aku hantar achu balik rumah kat Pantai Vista. And then aku call Sherry. Kawan sekolah aku nih baru keluar hospital.. Mengandung luar rahim, since wednesday dia sms aku, tapi aku tak dapat nak melawat. So this is the only day yang aku available. Hujan lebat giler lepas aku hantar Achu kat rumah dia. Sherry ada kat rumah maknya @ Petaling Utama.. So aku drive ke sana. Aku sampai ke rumah mak Sherry dalam jam 530. Tak tahu nak beli apa untuk sherry aku tak jumpa kedai buah pun masa aku balik. Akhirnya aku beli juadah minum petang untuk family Sherry.

Alhamdulillah Sherry ok and boleh gelak.. Cuma satu kilang yang produced telur kena buang. Kesian Sherry.. tapi alhamdulillah Sherry dah ada anak sorang. Huda Dinni. Cute and sweet little girl. Mesra macam Sherry jugak. Lama aku dekat rumah Sherry. Sembang-sembang dengan sherry and her mum, tumpang sembahyang Asar and duduk lagi. hehe.. macam tak tahu nak balik rumah, lepas azan magrib aku keluar dari rumah sherry. dari rumah Sherry ke rumah aku tak la jauh sangat. So habis azan, aku keluar. Aku sampai rumah dalam jam 7.55pm. Terus masuk bilik air and solat magrib. Mak and abah pegi kenduri kat bawah rumah.

Agak lewat aku tidur on sunday night. Tengah menilik kerja and assignment yang kena di siapkan. Another assignment has been given to me and my friends.. aduss.. ya allah tolonglah aku untuk jayakan semua ini.. AMin.. πŸ˜€