Time is running out

Accidentally, i have two pending and unfinished drafts. Hmm me looking at it.. read it and deleted. Not knowing what to type and why should i continue with these stories… am not gifted to be a storyteller.. but am gifted to write whenever i feel/needs to write. (Apo aku mengarut nih)

This whole weekdays i spent it for my working hours and studies.. Revision? i need it so much.. but whenever i touch those books.. i can’t even start it right away.. (apsal aku macam nih aaa?) For this whole days.. i think, most of it.. i spent it on my bed.. (kenapa aku jadi malas? ). must be something wrong, somewhere..(i guess). I really need to go thru Huayu notes and exercise.. (kenapa aku rasa malas macam nih… Ya allah help me) Otherwise.. laoshi aku naik berang

Bulan august already. i guess this month, i will be getting more and more busy at work and school. (Aduii.. banyak benda nak buat). Mak aku untuk kesekian kalinya, remind me to quit from FF. This is because.. i dont even have any free slot.. for my excercise @ gym. Sayang. company aku dah bagi kemudahan.. tapi aku yang tak der masa. last month, i just visited FF, once.. this month, ZERO. (Kesian aku) I think i should stop and remove this FF from my schedule, as of now. Probably this month will be my last month. (Or maybe this would be my second months of ZERO-visit). Anyways.. class gym kat office aku pun aku tak pernah joint. Usually on Tuesday and Thursday after 1800.(Aku ada class, macam mana nak masuk class tuh) I think, my mum was right. I need to let go this. You can’t do everything that you want at one time. (Semua nak.. cam tamak plak..)

Pernah tak terpikir.. time is running out.. it is like… you already have your own scheduled.. you executed it.. but at the same time… your head is thinking.. where am i supposed to find a time.. to suite this and that plan? have you ever feel like.. that..whatever you have in your head.. should be done earlier before you are here (at your current situation). Fhm tak ? (hmm kadang2 ayat aku merapu.. hmm if fhm. ok lah.. tak fhm.. no problemo.)

Sharing is caring… Thanks in advanced.

Huayu = Mandarin language
Laoshi = lecturer/Teacher

-S-

Woo.. banyak betul kerja, and since 22/08 aku tak menaip dekat sini.. :D. Sibuk dengan project dengan company computer yang gah sedunia and meeting sana sini. Sampai kena gastric.. gara-gara makan tak ikut time. MC lagi. Tahun ini sahaja aku dah ada MC 6 hari. Paling banyak is tahun ini. mintak-mintak jangan tambah lagi MC aku. Kalau last year aku tak MC pun, paling banyak pun sehari.

22 Aug : Ada discussion dengan training untuk preparation untuk project yang akan started on Third week of Sept. Meeting habis jam 730pm, aku sampai rumah jam 8pm. Solat cepat2, lepas isyak bergerak keluar dengan Ayung, pergi menonton kat Sunway Piramid. Cerita Rush Hour 3. Gelak giler. Best and hilarious.

24 Aug : Aku cuti. Jumpa am kat KLCC. Aku tak jumpa dia sejak dia balik dari Haji. La nih kawan aku dah ada gelaran “Hajah”. Dari pagi sampai jam 5 petang baru Am balik. Lepas meeting with Am, aku ke FF, Menara Maxis. Magrib dekat surau KLCC and aku balik. Park kereta tempat biasa, Tmn Jaya.

25/26/27 Aug : Aku kena Gastric.. Pi klinik Aku MC on Monday.

28 Aug : Aku ingatkan semalam Huazlee dah submit report, rupanya aku gak yang kena buat.
Project and PM berlambak. Meeting dengan company Gah Penang. Project pasang UPS, Report aku kena prepare/submit plus meeting after office hour 5-7pm. Penatt..

30 Aug: Aku onleave. Pi bawak kete masuk service centre kat glenmarie. Jam 12 baru siap. Aku balik rumah, pack baju masuk beg and bertolak ke Ipoh dengan mak, abah and adik aku. Sampai sana jam 530pm.

31 Aug : Merdeka day. Aku and family pi Rumah pak ngah aku kat Tanjung Rambutan, tengok new baby born, anak sepupu aku, Sabri@Amran.

1 Sept : 16th Anniversary kakak aku yang sulong. We went to kak ila’s kampung. Majlis akikah, Nur Hidayah. yang pegi Aku, mak, Abah, adik, anak buah aku 2 org, Acik Yam and cucunya Arif. Bawak kete kakak aku, Avanza. Lepas majlis habis mak and makcik aku ajak ke pekan Air Tawar. Dekat sini ada kedai glamour jual banyak kain. Kedai Yang Yang. Aku, abah and aida tunggu dalam kereta. Tak kuasa aku nak membeli belah tengah panas terik dengan baju kurung.. Panasss.. On the way balik, aku stop dekat Kilang and kedai RotiSegar. Balik ke Ipoh, aku ke sekolah asrama anak buah aku. Malam kami pi kenduri dekat Kg. Changkat larang. Mertua kakak aku punyer sister buat kenduri sambut bulan puasa. Sedap makanan dia.. banyak ulam, petai and ada ayam goreng dengan air asam.

2 Sept : Pepagi aku keluar dengan kakak aku, round satu Ipoh carik kedai Tayar. Akhirnya masa dekat waktu zohor baru jumpa kedai dengan harga yang bagus, dengan kualiti tayar yang baik. Kedai di Taman Perpaduan, Tambun. Habis tukar tayar, balik rumah. Lepas magrib aku bertolak balik KL. Sampai KL jam 1230 tgh mlm. Jalam jamm teruk dari Slim river ke Rawang. Kami sekeluarga makan supper kat kedai mamak 24 hours yang dekat dengan rumah.

Tour to rumah orang kahwin

Cuti sekolah dah bermula, KLCC pasti penuh, nak plak dekat KLCC convention centre sekarang ada BoofFest@Malaysia – The biggest Chinese bookfest in South East Asia. Hmm tangan kanan aku masih terasa sengal and kejangnya gara-gara aku masuk class BodyPump kat FF. Hmm mungkin sebab kerja aku yang asyik memegang mouse menyebabkan sakit dari elbow aku melarat ke pergelangan tangan aku. Even bila nak pegang mug aku untuk minum pun aku terasa sakitnya. Terlupa sejenak yang abah aku terror mengurut. Balik nih sure aku suh abah aku urut. Aduss

Memang seronok joint class yang ada dekat FF nih. So far aku ada joint class Body Combat and Body Pump. But obviuosly, aku rasa aku lebih enjoy dengan class BodyPump, Menarik. And anyway i have friend in this class. Wong, who has been so familiar with every classes in FF, has taught me all the time during the class. He is so helpful and nice. Thanks Wong.

Dalam sakit-sakit pun aku masih sempat pergi ke Majlis kahwin Kawan lama aku kat SJMC dulu. Zaimal. Tukang masak muda and terror masak and rajin timba ilmu memasak. Aku pergi dengan kak ila. Hubby kak Ila kerja, so aku pegi ngan dia, Menghantar si Zaimal ke rumah Perempuan Kat Kawasan Kg. Baru. Zaimal lengkap berpakaian serba Kuning keemasan. Smart and nice color.  🙂 Selamat Penganti Baru Zaimal. Semoga bahagia Selalu.

This weekend plak, Hari jumaat nanti aku akan bertolak ke Johor Bahru. Sepupu Aku plak yang kahwin. Sabri. Aku akan bertolak dari sini pepagi mungkin. Apa lagi bawak kereta comel aku and sudah pasti aku yang akan drive. Yang pasti aku nak try ikan bakar yang faris kata sedap kat JB. Katanyer dekat depan Hyatt Hotel. Aku akan try carik. Hehehe bab makan memang aku tak tolak. Ini first time aku akan ke JB. Ingatkan aku nak turun ke Singapore sekali, tapi mak ngan abah aku nyer pasport plak udah mati. Hmm macam tak sempat plak nak renew, and rasa malas nak ambik pass pelawat sahaja. Tunggulah satu hari nanti. Bukan apa, berjalan ngan orang tua aku nih lain sikit, dorang kalau boleh memang tak mau tengok aku terlebih spend. Heheh biasa la orang tua. Aku pun tak mau bagi dorang worried. Kalau pegi ramai-ramai ngan adik beradik aku yang lain, dorang ok skit. Kesian dorang, tujuan aku nak bagi dorang rasa apa yang aku rasa, mungkin dorang tak merasa selesa bila di berikan benda mewah-mewah sikit sebab dulu dorang mangsa keadaan, hidup susah.  Tapi yang pasti, mereka hidup susah payah dulu besarkan aku. Aku rasa aku perlu bagi dorang kesenangan yang aku mampu beri. Itu sahaja.

Selagi aku masih bernyawa, Aku akan berbakti untuk Mak and Abah aku. Sampai la aku MATI. Insya Allah.