It’s Friday… rasa free and easy pulak.. Maybe sebab jumaat kot.. Pagi-pagi drive ke UMMC, Lucky wasn’t so jam. pagi nih, mak puasa “yang yok”.. nak kena ambik darah and next week will be back again to meet the doctor.. This is routine utk mak. and a routine for me to bring her when there is an appoinment..

Tengah tunggu giliran, rahimah called. Asking about computer problem and request me to help her. Bos aku memang rajin tanya aku itu ini.. and it’s ok for me.. at least i can test, how good i am at problem analysis and suggest what is the best practice or solution.. Maklum laa dah lama tak buat benda2 support-support nih..

On the way balik, singgah breakfast ngan mak, habis breakfast, aku drop mak depan rumah terus drove ke office. Sampai office aku teringat ada meeting with my boss petang nih..

Sampai depan office, alamakk apsal org ramai berkumpul kat luar nih..? Adoii fire drill.. aku lupa.. Adoi.. dari depan pagar, aku ambik kereta aku balik.. since dah tak dibenarkan masuk.. so aku drive ke kedai buah favourite aku. Jam dah 940. Lepas beli buah, aku terus ke taman tasik berdekatan and.. dok lepak dalam kereta sambil makan buah and tengok ikan berenang dan melompat🙂 sampai la jam 1020. Boss aku sms that the fire drill activity dah habis.. Aku replied and terus aku drive ke office.

Lunch hour aku tak keluar, and as usual on Friday (Hari Soya Aku), aku pesan kat office mate aku yang pi ke masjid, air kacang soya panas.
Sharp 2 O’clock aku masuk bilik rahimah with my all-set notes (banyak benda nak kena update).. macam-macam discussnya, until 4. hmm Banyak yang aku kena buat.. Pernah sekali mak bertanya,

Mak: “kalau meeting tuh, tak der buat keje laa?”
Aku: Tak der keje? mak biasanya lepas meeting lagi banyak kojo Dennn.. (Adoi)

Hahaha…
So sapa yang tak nak or malas keje.. pi dok umah, then you will get nothing in return, duit tak dapat, pahala kerja pun tak dpt..

Pikir-pikir kan…