We begin this writing with Bismillah. and alfatihah

heheh mcm cara aku start class pulakk.. Last weekend was kind of.. a lil bit memorable.. previously on first and second  session with central enigneers.. aku hanya train half session,  hmm tapi last week aku mengajar for fullday session sampai suara aku hilang la kan…aku pun tetiba rasa macam bleh je jadik lecturer (huhuh.. berangan tak sudah ). dari introduction, to my slides and to my lab module seesion and hands on session… huhu  itu la yang aku buat.. and last week… i feel so glad.. and of course alhamdulillah .. training with all engineers from northern region are going well.. and thank god dorang faham.. and best still.. i have this.. experienced on field sebelum ini  and able to make them clear on certain issues and at the same time.. every time bila jumpa or talked session with them.. sure ada apa2 yang orang suka.. luahkan.. problems and etc.. nak tak nak kena dengar.. and i think they are comfortable with me.

preserving the heritage cantik kan.. donno where is this.. very near to Komtar.. tgk tuh kereta.. jalan dua lane jadik 4.. aku pun tak tau nak pi mana.. dok la tgh2 hahaha

Nonetheless, apa2 highlighted.. we take note.. and improvised.. paling tidak we discuss with my bosses.. balik ke office on monday, aku shared info apa yang patut..Overall.. all engineers from northern region nih tak main2.. mcm engineers from central.. cara bertanya pun bebaik.. lega makcik..there will be 2nd batch training in penang soon.

Training end at 5:05.. nasib baik office and hotel seberang jalan sahaja. I like the Penang office.. hmm tapi tak laratnya jalan kat penang awat laa kecik sangat.. kereta punyer laa banyak. habis training, terus ajak mak and abah keluar jalan2 sekitar Penang island.. lucky i have this makcik and her young husband.. very loving couple.. dorang la bawak jalan sana sini.. singgah kat jalan apa ntah.. ala2 petaling street maybe.. tak ingat.. beli jeruk.. hmm aku tak makan seketui pun.. anyway aku bukan pemakan jeruk pun.. tapi mengenangkan kawan2 yang suka sangat makan.. and few of them ibu mengandung. so tak sampai hati balik ke subang dengan tangan kosong..🙂

Makcik aku tuh bawak pi jalan2 ke persiaran gurney tak la jauh sangat.. at the end of my 3 days in Penang baru la aku familiar skit jalan kat penang nih.. masa hari nak balik.. mulut rasa nak bertanya orang arah mana aku nak jalan keluar ke Penang bridge.. tapi instinct aku kata.. aku tahu jalan nyer.. as usual sign board helps me alot.. huhuh sib baik laa tak ke sesat ke mana..  tapi paling sakit hati.. orang penang bawak kereta..  sangat laa”kurang ajaq” << ini bukan aku yang cakap.. officemate aku kat penang yang bagitau.. suka hati la nak overtake orang.. pastu masuk dok mencelah.. eee.. nasib baik laa aku nih.. cool ajer bawak kete.. lagi satu trend orang penang bawak kete.. suka nar bunyikan honk.. allah aku gelak je bila time dorang ngamuk antara bikers and drivers.. dok angkat2 tangan marah.. tapi tak lah sampai bertumbuk kat luar.. haha kalau kat KL nih.. sign language yang buruk2 yang keluar… kat KL aku rasa lebih aggressive.. and pemandu Penang tak reti nak beza hijau dengan merah.. traffic lights dah merah lagi mau jalan.. tak pasal2 kereta on the other side dok honk.. bukan satu kereta.. punya laa banyak kereta yang suka main honk.. pelik dan kelakar..

Apa2 pun.. there will be next trip to Penang.. tapi kali nih bos aku nak ikut sekali.. hmm so kena naik flight laa gamaknya.. nak carik peluang jalan-jalan kat Penang lagi.. tapi entah laa dapat atau tidak.. Next week, patut nyer ke Penang.. hmm ada scheduled ngna project lain pulak.. thought plan to KT, pun sama.. so next training.. date tak tahu lagi.. kena habiskan dulu scheduled PM dengan company2 yang dah di janjikan..