10 days after..

Hmm how and where should I start ye? It’s been quite sometime. I didn’t write anything.. exactly 10 days.. wahh lamanya.. Been very busy with my studies and my works.. unstoppable. Hectic.. Whatever it is.. I am feeling so glad, becoz I think I am using my time to the fullest. Tak lah duduk bengong and boring..

Every nite before I fallen asleep, I will re-play my plan for tomorrow. Step by step.. from A to Z.. Dari satu ke satu kerja perlu di siapkan.. sampai kadang-kadang plan yang di rancang pun boleh lupa.. Lucky I have  my very best friend. my mum.. tolong ingatkan. Nak gelak pun ada bila benda yang aku sniri kata OK.. at last aku gak yang out of track. Mak.. thank you for being there for me.. and always.. How can I repay you mum? hmm.. entah macam mana aku balas pun tak terbalas.. Tuhan sahaja yang tahu. Anak derhaka la aku kalau aku buat tak endah dengan orang tua aku kalau dorang tua nanti.. (always remember that!!). Well sapa lagi aku nak buat baik with.. kalau bukan mak bapak kan.. rebutlah peluang selagi ada.. ini pun selagi mereka masih hidup.. masa nih laa aku bleh buat baik.. and menadah doa restu dorang..

If mak abah dah tak dak… siapa lagi nak doakan kesejahteraan hidup aku.. ? terkontang kantinglah aku.. I should and always remember that. I heard somewhere.. don’t know whether it is from hadith, quran or apa2.. Jika tiada pencipta (Allah) dalam dunia nih, maka orang selayaknya disembah ialah our parents. Well.. aku pun bukan tahu sangat bab agama nih.. bersekolah agama pun tak pernah.. to understand arabic pun haram laa aku tahu. Sniri mau ingat. Aku rasa aku hidup senang and selamat nih pun berkat doa mak and abah.. otherwise.. hmm I donno..

Sekarang, aku di minggu2 terakhir class.. sampai hujung bulan.. and then.. exam.. rasa nak cepatkan aje masa.. kasi exam habis cepat..(harap2 aku tak boring masa cuti nanti) plus kakak aku nya permintaan yang perlu di kirim before 26 oct. adus.. nasib baik abang aku tolong skit.. dari kiriman kuih raya, spek baru kak sila, spek aku yang kena pijak dek anak gajah, road tax kete and insuran yang nak kena renew, air-cond compressor aku, ke CD E-book yang abang ipar aku request. Harap-harap semuanya under control.

Good day all. 🙂

Pagi yang gelap.. kini sudah terang.. V 2.0

Kalau boleh.. jika boleh, aku tak mau include citer2 pasal keje kat sini.. tapi disebabkan lebih dari perjalanan seharian kat office.. ( hmm most of my active time masa keje.. ) so.. takdak citer lain.. Semalam paling paling sadis.. hmm sibuk yang teramat.. keadaan genting.. sampai Rahimah pun duduk kat tempat kitaorang bekerja.. Overall alhamdulillah saat genting berjaya kami harungi.. ( hehe ala2 baru lepas enjoyed white water rafting plak.. konon2 hero laa… ihiks ) dari pagi sampai la ke jam 4pm.. ( siut je.. aku solat lambat.. inilah penyebab aku tak suka buat keje nih. Solat pun dapat telur ayam = zero; kalau abah aku tahu.. sure aku kena bebel) pukul 4pm aku pi turun solat zohor…

Petang tuh.. aku surrender.. dah dua minggu berturut-turut aku balik lewat malam, hari2.. aku dah tak larat.. tak sihat pun aku memalam pi clinic ambik ubat.. esoknya datang keje lagi.. Aku cabut awal semalam.. 630pm i guess.. sampai rumah mak aku je yang ada kat rumah, adik tak balik lagi.. dia lagi bz dari aku. (konon.. hehe ) Abah dah pegi surau.. mak aku tengah bersiap untuk kesurau.. Biasanya hari selasa ada ceramah agama kat surau umah.. Aku bagitau mak.. “Tadi kak sila bagi email.. dia naik pangkat mak ..pensyarah kanan..DUG50 ke 51 ke.. ekin tak tahu lah kod tu apa.. org keje gomen tahulah…kalau mak nak tahu tanya kak li.. 😀 ” Mak aku.. senyum.. pastu nangis.. adus.. pastu aku pun skali.. kuang3X… She miss my sister so much.. Orang tua-tua nih dorang tak der pikir lain.. baik mak or abah aku.. dorang takut kalau-kalau dorang tak jumpa kakak aku.. hmm.. aku pun tak tahu nak buat apa… melainkan layan and share the feelings together.. Asal cerita pasal kakak aku je.. sure mak nangis. Ikut jadual kakak aku akan stay kat NZ lagi 2 tahun.. hmm what shud i do.. ? Paling tidak aku suggest kat mak untuk conference or web cam ngan kakak aku….hmm aku tak der kat umah hujung minggu nih.. hopefully adik takkeje..

Last week kakak aku bagi email.. dok promote email baru Mikhael.. (apakahh anak buah aku yang 8 thn dah ada emaill?) eee harus ngada2… ada sekali aku YM ngan anak buah aku.. apakah dia ajak aku main online game..siap ajar lagi cam ner..sabarjela. akhirnya aku pass kat fatihah.. adik aku memang gamer.. tapi aku.. aku akan rasa cepat boring.. tengoklah game apa.. game tembak2, lompat2 aku tak main….

Malam aku online.. dok sembang and gossiping ngan classmate aku yang tengah outstation. tak sedar sampai kul 1am. hujan lebat start kul 0100.. fuiyoo syiok tidor..