Tahun nih aku tak lah selalu berbuka kat luar.. entah rasa mcm “berbuka kat rumah lagi best” tahun ni.. Dunia ku sibuk.. entah bila tak sibuk aku pun tak tahu.. harap2.. bila aku habis study nanti tenang lah sikit.. tapi angan2 tak sampai situ sahaja.. aku ada plan lain pulakk..

So.. habis2 pi berbuka pun, aku belanja syura kat intekma.. sambil mkn.. sambil discuss project.. hmm tak der manisnya.. kebetulan on the same day.. kwn2 kat office pun berbuka kat tmpt yg sama.. but since aku dah booked for two.. so mcm tak bleh nak join ngna dorang.. we talk about project ok.. project kat tmpt belajar.. aduhaii.. makanan kat intekma.. hmm so so.. tak lah best.. and rasanya lagi sedap kalau aku buka simple menu kat umah.. tapi venue dia bagus..

dekat betul ngna pool nyer.. selamba aku tanya abang murtabak tuh.. " ini org tak pernah jatuh dalam air ke?"

Pelbagai jenis air.. hmm ini best.. tapi yg aku minum.. hanya air suam and nescafe tarik..
waiting.. "mana si syura nih tak sampai ni" dengan suara ala2 spongebob. *:)
lucky me.. managed to snap this pic.. nice

Monday.. a week before raya.. iftar with vendor.. hmm i was suppose to get home early.. konon nak cucuk bunga and etc.. tapi tiba2 pulak kena join buka puasa with vendor.. very last minutes.. tapi pasal nak jaga hati bos kan.. haaa lucky ada geng ivy and imran .. yg lelain nya bosses…  it was in Holiday Villa, Subang.. foods was so superb.. hmm over 270 items.. gosh..here are those pictures..

cold dish
Seafood.. fresh
manis and creamy
Tempura and tepanyaki counter
kambing's counter
My starter

berbuka with two tamar.. the one in bowl is the nasi pulut.. donno the chinese name.. originally the sticky rice usually wrap in bamboo leaf.. kalau kat kampung aku they called it kuih chang.. but this version.. is a chinese version.. with soy sauce, chicken and mushroom..  on top of it is the SATA.. sedap and spicey. and the rest of the plate.. clear after 10 minutes.

Dah sedap2 allah beri nikmat makan. Semalam di uji pulak.. abah not feeling very well.. batuk, sakit dada.. asthma nyer.. aku cuti half day and aku rush abah ke ER @UMMC.. now i think he is ok.. tapi batuk masih kuat.. i suppose kalau doctor buat blood test smlm.. sure abah tak balik.. kena stay hospital.. harap2 abah ok. And this morning.. mak aku pulak jatuh.. hmm kesian mak.. tak boleh nak jalan.. and i’ve decided.. kena ambik cuti gak.. otherwise dapur aku tak berasap untuk raya.  Am on half day leave today and full day tomorrow, it was not in my plan.. awalnya aku tak cuti.. once raya aku cutilah.. . nak harap aku buat rendang.. ? hmm bukan la tak pernah buat.. hmm tapi ini rendang utk raya kayy.. hmm memang aku kena buat nih.. aduhai.. dugaan sebelum raya..adik aku dah balik dari office bawak mak ke clinic.. aku pun halfday lagi hari ini.. nasib baik bos aku ok.. haa thanks Allah..

this is my turn and time to do good and cook for my family..  hmm apa nak jadi.. jadi laaa raya tetap raya.  Chiow