Cerita raya aku tak sempat update lagi.. banyak kerja. sibuk dekat office sibuk dekat tempat belajar.

Office, still busy with the UAT, the postmortem and feedback on the UAT, trainings and compiling this and that. semua nak focus. dekat tempat belajar, soon as balik cuti rasa malas, tapi bila dah sampai dekat class, jumpa kawan-kawan, mind-injected with assignments, presentaion, oral, research and project.. tiba2 tak jadi malas.. jumpa kawan2 jadi rajin pulakk.. hmm atleast i feel good when i returned from long holiday..

Semalam, ada adhoc meeting, still related with UAT, the postmortem of new system and etcetera sampai kul 530.  My mind already focus on oral.. keep saying to myself.. how am i supposed to tell a story in Mandarin.. adoiyaii.. sebelum jejak kaki keluar, solat asar dekat office, since dok teringat surau kat kampus very uncomfortable, due to air conditioner nya not properly work.. sadis.. almost a month dah.. Lepas solat terus masuk kereta and drive ke campus

Tak sampai 500 meters, aku dah nampak dari jauh, jamm arah naik ke carrefour subang, decided to go straight ikut wisma consplant.. jalan clear.. i was speeding almost 70km/perhour.. tiba-tiba one lady came out of nowhere.. crossed right infront of me.. a split second i looked at my rear mirror.. no car behind.. brakesssss… bottle air bergolek jatuh.. sambil mulut aku mengucap..”oo my god” repeatedly.. my car.. was suddenly stopped exactly infront of that lady. and this lady..also standing still.. nothing.. aku tak sempat tengok muka dia pun. yang aku nampak orang dalam kereta lain dok menengok.. dok mengeleng kepala at this walking lady.. lucky i didn’t hit her.. otherwise.. sure tercampak.. she was crossing the road.. while the other 2 lane was like kura2.. and suddenly.. walk like nothing.. on my lane.. istigfar panjang aku.. sepanjang ke campus..

Where is my script.. where am i heading.. kepala aku jadi pening.. almost painted.. shaking.. and shocked.. minah tuh elok jee berjln.. without saying anything.. at last aku yang mengangis dalam kereta.. and shaking.. dok imagining.. if i hit that lady.. wild imagination.. boleh patah kaki.. or lagi teruk lumpuh or patah pinggang.. aku pulak jenis, lepas kereta aku tiba2 stopped. i didn’t go out..and shout out loud or even honk my car.. nothing… i was driving helplessly.. rasa nak pengsan.. jantung aku pun bleh dengar sniri.. berpeluh, walhal air cond punya swing besar aku on..

sampai campus.. i feel that my entire body was so weak.. walking slowly.. pi kedai nearest.. i need sugar.. sugar.. rasa mengigil tak hilang lagi.. rasa sensasi yg sama bila tak dapat makan.. i drank milo.. a bread and walk to the class.. kepala masih weng weng.. i didn’t check either read my mandarin script.. lucky laoshi (lecturer) aku asked me to relax and sit down.. one by one.. habis oral.. exactly after magrib.. sambil membaca cerita aku.. berdoa biar laa aku lepas oral nih.. dalam kepala masih terbayang kalau aku langgar budak pompuan tuh tadi..

lucky and alhamdulillah..aku terundi utk cerita yang memang aku tahu and dah hafal… lucky i can still “see” the story in my head instead of a story “nak langgar budak”…  adoiyaii.. horror pengalaman nak langgar orang nih.. apakah halnya kalau betul2 jadi.. ya allah.. mujur laa nyawa budak tuh masih panjang.. kalau tak.. kaki sapa yg lumpuh tuh..? anak sapa? tunang sapa? isteri siapa..? or mak siapa?.. pening…

after class.. ada discussion with friends.. kepala weng skit lagi.. tapi bahan nak present nak kena touch up.. after classs, drive balik umah, singgah beli itu ini for makan2 at my office.. by 1030 i reached home.. .. nasib masih menyebelahi aku..

p/s: so.. hati2 di jalan raya, baik memandu membonceng atau jalan kaki, hargai nyawa anda and orang yang anda sayang.. sekali anda silap.. tiada U turn… once it happen.. there is no turning back… check tyre, ur brake and everything.. i just can’t imagine.. if aku penyebab nyawa budak tuh melayang.. camner nak hiduppp? ya allah.. thanks for saving me yesterday..  Amin