As usual, every year when there are special occasions like hari raya, the KIAM will organized a little initiative for mesiniagans, and indirectly it helps KIAM to add some side  income for its fund…

And This hari raya they have this, hamper sales, gift and everything.. ada cookies, dodol, kuih raya and etc.. This gift commonly sold in a good package, nicely decorated and you can dedicate these gift to your colleagues and office mates.. and these two cuter gifts i received from Inaz and Laiyee. Thanks dear.. nih buat i sayang you berdua nih.. kisses and hugs Muahh

That evening, we  were invited for buka puasa with our clients.. AKA our business partner. hmm tiba2 ramai pulak tak boleh pegi, maklum la nak dekat raya. Punya la payah aku nak ajak budak2 call centre to join.. adus.. mmg betul laa kata TLnya.. budak2 nih anti-social.. hahaha sabar je la..

Akhirnya aku dapat ajak Lily to join me besides having boss nuar, simon, imran to join us. Team business partner are from India and from a Singapore base company.. lily, imran and me went to Sunway Resort, Sun and Surf cafe dengan kereta simon. Malas pulak nak drive and tinggalkan notebook dalam kereta that could be dangerous to me and my car.

Approximately 615 kami keluar office, jalan ke sunwaay pyramid jam tak bleh cakap, tapi masih boleh bergerak. My initial plan thought nak balik umah mandi and salin baju, hmm tapi pikir2 balik tak payah laa. Walkthrough system baru pun habis kul 5:15.. so terpaksa la aku berbuka ngna baju yang dari pagi aku pakai. sampai je kat hotel tuh, Simon parked his car at the open car park.. terus ke cafe @ level 1.. walla besar nyer cafe nih..

It’s buka puasa, and the usual rate is RM92++, but since we are invited and makan free, i dont care laa kan.. Food jangan cakap.. i think they have all sorts of menu.. cakap je teringin makan apa.. Fuhh aku as usual makan slow and bit by bit.. Ini my starter..

I like kerabu.. any kind of kerabu.. i ate it twice.. diff plate.. heheh, the other one is Mee rebus, bean sprout-free.. tak berapa suka makan kalau taugeh campur dengan noodle..  Gravy dia sangat-sangat excellent. Lepas habis strater.. aku took another plate yang biasa2. pastu went for solat magrib and continue.. hahaha until 9pm..

pastu dah tak dak gambar food dah.. enough with one.. because we are into it so much.. balik rumah, badan dah penat sangat.. tapi my style,  badan penat tak boleh tidur selagi tak mandi.. tengah penat2 tuh mak aku ajak masukkan duit dlm envelop raya.. hmm elok gak mak tgh nak tolong aku pun tak larat buat sorang-sorang.. habis jugak kerja aku.. bahagian aku and my sis kat NZ pun kirim duit raya utk adik beradik kat sini.. aku yg tukang distribute. pemegang amanah raya la katakan.. hahaha .. every year mcm tuh.. hmm semoga murah rezeki kak..

Done with duit raya, 1230 cerita Qamar Bani Hashim pun habis.. badan tengah penat giler, masuk bilik air, mandi bersihkan diri, waa fresh.. solat and tidor best..