Haa ada nampak sawang tak? aku rasa aku tak clear kan sawang kat sini betul2.. Hahaha my previous entry was.. like a house with piling only.. hahaha This time.. insya allah

Huhu.. july and june, has taught me alot.. i’ve been thru another version of “ujian”. hmm tuhan dah nak kasi sakit itu ada hikmahnya.. and that is why my precious journal a lil bit empty and bored.. dah buat scan and MRI..So redha aje (alamak.. lupa mkn ubat lagi.. opss, sat no).. harap2 terhapuslah dosa2 kecil aku..😀. 1st Aug, i will see him again, Dr Nuar.. doctor aku ada Datuk, but unfortunately, aku rasa, ramai patients dia panggil Doc ajer.😀. Dah byk sangat title.. org pun tak tahu nak address apa. Whatever it is.. doctor nih mmg glamour kat hospital nih… Now new name.. Sime Darby Medical Centre.. no longer SJMC.

Forth of July, kakak aku and family sampai dari NZ.. rindu bukan kepalang… Sebaik jumpa.. dakapan erat dari kakak, and dua anak buah aku.. aaa lega and rindu sgt. Diam tak diam, Aug 1, aku akan hantar dorang balik ke sana.. aaa macam2 urusan kakak aku buat.. salah satunya shopping.. katanya “kitaorg duduk sana mcm org miskin, dekat sini baru balik berapa hari, duit entah berapa habis bershopping”.. mad huh? Anak2 buah aku, dah sorang jadik org NZ sorang org UK.. sorang2 speaking and kesian mak tak fhm. dorang nak explain in bahasa pun tak fhm.. however.. after a week.. bahasa melayu dorang dah improve.. especially misya, 7, . Aku encourage dia baca buku bahasa.. Lucky comic doraeman yang di beli, ada dalam translation ke bahasa melayu.. and she seems eager to learn n read.. Good.. And satu Misya is chubby like me.. hahaha Look at this.. this is the most current of her chubby cheek..

MJ, Misha Joe
MJ, Misha Joe

Selain shopping, Mikhael bersunat, kenduri and khattan buat kat umah abang aku, dia yang volunteer nak mikhael di sunat kat sana. Dia la yang booked clinic and etc.. Last saturday aku ke umah abang dekat serendah. Aktiviti lain, the very first week, kakak aku and familynya, naik keretapi ke Ipoh, sebab nak pinjam kete kakak aku yang kat ipoh, otherwise, how do they want to move here n there while they are in KL..?, dah lepak Ipoh, kakak aku bawak mak n abah ke kelantan pulak. Katanya nak tengok rumahya di sana. Soon after that, dorang terus ke rumah abang last Thrusday.

Sabtu lepas aku ke rumah abang @ serendah, with kakak ila, husbandnya and Hidayah and loqman. (BTW, last thursday Birthday Hidayah 16/07). Seronok dia dapat picture dictionary from her mother, Hidayah is 2 now. aku nak beli apa aa..? Hmm Big Hug ok? She likes to sing, macam-macam lagu dia nyanyi, Adik and my mum, siap nak beli mic utk Hidayah, which i dont really encourage… Aku kata “jangan.. beli barang lain..”

Most probably kak Sila akan balik ke kelantan lagi sekali, hmm katanya nak buang barang-barang lama dari rumah, senang katanya nak balik lagi dua tahun, sure lagi banyak barang yang akan di bawa balik..

Now, my routine, had just started… harap2 semuanya ok.. and result yang lebih baik.Berangan nak dapat First class… hmm kalau tak first class pun, second class upper. hmm boleh kee?.. usaha tangga kejayaan ekin.. U got to try and try and dont ever give up. Re-strategies and just go and grab whatever opportunity that comes along to you.