After a week usia Luqman Hakim, sorang lagi baby menyusul. My officemate, Izzati dapat baby perempuan.. I went and visited her at the Columbia Hospital. Hospital baru aku rasa.. Not bad. Bilik pun besar, dalam bilik ada long coach untuk visitor and very huge personal bath room. Rasanya boleh menari dalam bilik air tuh. Hahaha

Before end of office hour last Friday, I was in a discussion with my bos, inaz and Ivy. Hujan lebat sangat, sampai hampir la kami tak jadi nak visit Izzati. Dugaan betul. Dalam hujan lebat tuh jugak la aku keluar office pergi ke petrol pump and kasi penuh tank. Rahimah and fadzly tunggu aku kat BHP on the way ke Sunway Pyramid. Kami convoy 3 buah kereta ke Hosp Colombia. Punya la jamm teruk arah tol LDP. Adoi apa nak buat that is the only way to the location.

Aku tak pernah pergi ke hospital itu, so aku follow bos aku dari belakang… agak sesat sana sini jugak la nak ke hospital tuh. Puchong is no longer a sandy village. Why I called it sandy sebab, dulu puchong is kawasan perlombongan. When I was in primary school dulu, kawsan puchong ini hanya sampai kem tentera Kinrara sahaja. Selebihnya masih kawasan lombong. Hmm itu pasal la kakak aku tak mahu invest beli rumah kat kawasan ini. Same goes to Subang jaya, Masa aku sekolah rendah dulu subang jaya hanya setakat SS19, tak der jambatan fly over yg merentasi KESAS, USJ pun masa tuh tak wujud lagi.. apatah lagi KESAS.. pun tak wujud lagi. Penghujung jalan dekat SS19 subang jaya, hanya padang pasir, bekas lombong and hutan belukar kecil. Now, USJ, Puchong are among busiest townships in Klang Valley.. Sooner or later akan ada system LRT or komuter dekat 2 kawasan ini..

Back to cerita pi hospital.. I reached there approximately 640pm. Terus naik

Izzati's lil princess
Izzati's lil princess

tingkat satu and met izzati. Dapat peluang pegang anak izzati.. haa syiok. I wasn’t really into baby or kid before, but after I have this close relation with Hidayah, it seems that Allah has given “hidayah” to me, I think, now I love kids and I wish I will have a chance to love and raise of my own. Insya Allah. And I always see a good side of them, tak kisah la rupa macam mana, nakal macam mana.. I just start liking n loving them. Isn’t it miracle? For me yes.. because before this.. I simply ignored their existence. Bad huh.. Comel anak izzati.. do I feel jealous..? hmm a bit I think.. she is so lucky to have kid at her young age of 26. All the best to u and ur kid Izzati. May Allah bless you and ur family.

At almost 8pm, we planned to go off. Solat magrib dekat surau basement and all of us decided to have dinner together. There are 6 of us. Cantik jugak plan tuh. Carik punya carik, we found this nice restaurant. Bumbu Bali. nice décor, excellent service and good food too. But please make sure perut anda betul2 kosong. I don’t want to eat too heavy for dinner.. usually just with bread and a cup of milk/coffee/milo, but today is kind of special, sebab kitaorang tak pernah nak keluar makan sekali ramai2. Tak de kesempatan. So I just ordered grilled salmon. Walla.. nice. Kawan2 aku yang lain semua ordered nasi with weird name on it.. plus a very huge ½ chicken.. Gosh. Lucky aku tak order yang itu, it is definitely a portion of two person.. sapa larat makan ½ chicken. Hahaha. At the end of the dinner, hmm Rahimah pulak belanja and bayar semua. Thank You boss. Lain kali kita keluar makan lagi kay.😉

I reached home 1030pm. Wah.. rehat kejap, bersih kan diri lepas tuh mata aku tak boleh lelap. Probably sebab kenyang sangat kot. Hahaha. I slept at 2am.