Aku janji nak sambung about two items on my previous entry. But i would skipped for the interesting article that i promise. For that article it is in my office email, macam malas nak on VPN, since 3G kat umah aku nih signal pun very weak.. aku terpaksa tukar setting ke GPRS. Sadis je.

Well the title is “Cinta ku tak sampai”, but this is  not my love story pun.. Aku belum ada cerita macam tuh lagi.. Untuk cerita ini aku tak akan letak nama sebenar watak asal aku terpaksa rahsiakan.. hmm di takuti menjadi sebab runtuhnya rumah tangga umah lain, tak baik kan?.. so i really have to be very careful here.. hmm anyway i told my friend that i want to publish his story here.. He said ok.. and i am glad that he trust me.. Thank you for trusting me friend..

* Terdapat beberapa ayat atau perkataan yang aku pinjam dari diari si perempuan, because aku tak pandai nak bercerita pasal cinta.. so aku pinjam kay.. Harap maklum.

Ini kisah tiga orang hamba allah yang aku kenal.. Nak di jadikan cerita.. hamba A and hamba B belajar di dalam kampus yang sama dengan aku.. They are friends of mine and they are couple since 1997. If a i’m not mistaken. According to the diary it says that this girl has been friended with this guy.. lama kelamaan they become couple.. sebab dah hari2 jumpa sebab satu class and this guy memang suka kat awek nih and awek nih pun sweet.. i know her and indeed she is sweet.

So nak dijadikan cerita lagi mereka berdua nih masih lagi couple sehingga 2000.. tak silap aku.. went this girl tell me that she work at this one place.. aku tahu tempat nih. and at this place la this girl met another guy, who is my xschoolmate masa dulo2.  hmm as per in the diary that was compiled by her (and she gave to my friend (i called it “C”) before she were married to A.. hmm bila baca aku rasa sedih sangat.. as if she need to sacrify her love just for A.. yang dah lama dia kenal..

According to my friend C, that guy A ada jumpa dia. told him that he cannot live without her.. and so and so..  Yang the lady pulak rasa that she cannot leave this A guy sebab dah lama sangat kenal and family semua dah kenal.. and rasa terhutang budi mungkin. ( this is what happen if u are in long long term relationship minus marriage – not good actually) This lady B pun memang dah jauh cinta gila2 ngan kawan aku yang C nih.. hmm i assumed n summarized according to the diary that she composed.. rasa sedih pulak baca… akhirnya lady B kahwin ngan Guy A.. and after a year kot my friend C kahwin ngan pompuan lain.

Sadis la kisah cinta macam nih… Aku rasa kalau aku jadik kawan aku yg B tuh.. i can’t lie to my feelings and myself.. hmm aku tak reti nak menipu hati aku.. Tapi my personal opinion is kenapa guy A baru terhegeh-hegeh nak masuk meminang bila ada guy C yang this lady B betul2 fallen with. Punyalah lama dorang couple bila ada pesaing baru la nak meminang.. Ini la dia orang lelaki.. selagi tak dak pesaing dan tiada pencabar.. they will simply horey horey.. Bayangkan.. dorang couple since 1997 sampai 2001.. punya la lama. Aku bukan nak sebelah mana-mana.. tapi i know this lady B.. dia memang pompuan baik.. bukan jenis yang suka huhahuha.. Itu la orang tua2 kata tak elok “berkawan” lama2.. hmm (ini quote mak aku). Whatever it is.. i wish and pray that Guy A and Laby B bahagia… and my friend C.. dont worry man eventhough u r not hensem janji sekarang ko dah ada dua orang anak cuns..

hehehe.. So ambik la pengajaran..especially lelaki.. if lambat2 melepas la korang..

i cannot publish the diary sebab.. bagi aku isinya terlalu berharga.. Tapi kalau aku la jadik lady B.. hmm aku tak tahu nak buat cam ner.. tetiba kena kahwin ngna orang yang kita anggap.. ” he is nice to me.. but i dont love him enough or deeply”

orang puteh kata ” it takes 2 to tango”

Sekian cerita “Cinta ku tak sampai”😉