Aaa sunddenly i feels like to write alot of stories.. aa banyaknya dalam kepala.. mai kita list kan kejap.. so that i wont left anything out.

1. Movie marathon aku yang berjaya. It was on one lovely Sunday.. I walked out from home and go to the nearest Shopping Complex, Sunway Pyramid.. After 15 minutes driving, Aku dah sampai dalam Sunway Pyramid.. Straight to TGV at the top floor and bought two tickets. One for The Curious Case of Benjamin Button and the other one for Geng: Upin & Ipin..

The first show was on 1120, if am not mistaken and the next Upin and Ipin was on 330. At the end of these two movies.. i feel so have.. because i have made it.. to this movie marathon.. hmm walaupun hanya dua movie.. rasanya dah rasa muak pulak duduk lama2 dalam cinema..Hmm rasa tak sedap pulak duduk dekat sebelah Cha Ya nun Alif hmm mintak maaf, baunya kurengggg.. hmm probably due to.. p**-p**.. adooii seriouss.. Plus.. during the Upin-Ipin pulak.. hmm kakak kat sebelah aku tuh.. hmm perfume or bedak or lotion dia tak sedap baunya.. tapi not so distracted.. So mana yang lebih baik.. dari memakai bauan atau tiada bauan langsung..? hmm serba tak kena aku nih.. tiba-tiba pulak hidung aku jadi lebih sensitive pulak..

Habis movie, thought of going to tennis atau berenang.. hmm tengok2 hujan, terus drive ke rumah.. ee boring

2. Kisah fatihah tertinggal bus.On that day.. entah apa hal entah.. aku rasa aku tak duduk diam.. hmm banyak benda aku kena settle sebelum aku ke Istana Budaya. Petang yang hujan lebat itu jugak laa aku terlambat hantar fatihah ke station bus pudu.. Gara-gara jamm dekat dewan bahasa sampai la ke Pudu.. dropped fatihah, fatihah sampai lelah mengejar bus, she called me that bus tuh dah jalan. Aku terpaksa buat U turn yg sangat jauh.. to catch her and to accompany her for next bus.. jalan jamm teruk at the same time.. hujan lebat.. She called me and told me that, she will get another bus on 1800 untuk balik ke Ipoh.. i said ok.. and i told her that i will straight back to home..and she replied ok.. because by the time i reached Pudu.. the bus probably gone..I drove back to Petaling Jaya.. sampai rumah about 1815.. Auch got to hurry.. kena siap ke Istana Budaya..

3. Concert M Nasir yang lebih hangat dari concert CT kat london yang aku pegi. On March 1, 2009.. i went to the Istana Budaya.. lama dah i heard about this prestigious stage.. but on that day.. first time laa aku jejak dalam dewan gah ini.  By 1910.. aku keluar rumah i reached istana budaya 1940.. terus masuk dalam and carik surau untuk solat magrib. Habis solat, there are.. wow alot of people waiting outside the hall.. hmm am not sure where to go.. i can’t see anybody with Istana Budaya’s tag.. hmm i asked this couple.. hmm quite veteran.. Where is this seat…. they also do not know.. jumpa orang Istana Budaya and it was upstairs .. we walked upstairs.. and entered the hall.. wahh Datuk CT hanya selang beberapa row dari tempat aku.., also Tom Abang Saufi.. the great designer who designed mnasir’s unique shirt.. silk kot… Concert started exactly on 2100.. begins with “Di balik cermin mimpi”.. a very unique presentation.. dengan suara M nasir yang jelas kedengaran tapi batang tubuhnya tak nampak.. wahhh syiiok..

Banyak lagu2 yang dipersembahkan.. antaranya i was so touched when he sang the Suatu Masa.. with his solo performance.. holding this guitar kapuk.. dengan seruling.. so touched and on tears while listening to song.. followed by popular songs like.. Kias Fansuri, Mentera Semerah padi, Ada, Raikan Cinta, Andalusia and few other songs yang aku tahu lyricnya but i donno the title.. I really really enjoyed.. sampai sakit tangan tepuk tangan, sampai sakit kaki sebab berdiri lama and menari bersama dengan budak pompuan kat sebelah aku.. amsorry i dont know her name.. but we really enjoyed his show..

If i made a comparison here.. with Dt CT nyer concert back in London M Nasir’s concert is far more enjoyable and am extremely excited.. but Dt CT nyer concert i can say that is the most memorable concert.. where i have to travel out from malaysia just for a concert.. even though it is FREE.. muahahahah

Am waiting for M nasir’s next performance… and kalau boleh Sheila Majid nyer concert is the next.. Bila Sheila Majid nak buat concert nihh..

3. About my mum, aku and my sis. Pada Suatu hari, mak pernah cakap pada aku.. pada suatu petang.. she miss my sister.. everyday. everytime.. Biasa la orang tua.. hmm menangis pengubat jiwa. keep counting days, praying for her goodness, everywhere she is.. Rite now my sis, is on her trip to New Orleans. Ada presentation and conference katanya.. She is not so willingly to travel far away from Christchruch to New Orleans.. but she have to.. University pulak tak sponsored banyak, just for the half price on ticket only.. selebihnya kena tanggung sendiri. hmm Kesian kakak aku, kena menanggung perbelanjaan yang besar untuk kesana.. perjalanan memakan masa selama 30 jam.. dengan kena transit to so many main airports.. CH-Auckland-LA-New Orleans. Mak aku tak habis berdoa siang malam akan keselamatan akak aku dekat sana..Maklum la kena pi seorang.. and my sis also told me that.. even orang kat NZ tuh pun tak berapa suka orang bertudung..and she hope that she could finish her study awal and can come back to malaysia early. Wish you a safe journey sis.. dah balik ke NZ call us.

4. About brother Lim Jooi Soon, Chinese converted muslim yang aku baru kenal semalam. After work hours, Setiap dua minggu sekali, ada sahaja ustaz datang dekat office aku, buat ceramah dekat Audi.. kerapkalinya aku ada class, but last Thrusday.. class aku start kul930pm.. so ada masa utk pergi ke hightea with Brother Lim dekat gym level 12. Menarik ucapan dan ceramahnya.. and this hamba allah even though baru memeluk islam for 13 years.. he able to quote hadith and quran siap dengan verse, dan macam-macam. Even intipati dalam bible pun dia quote.. marvellous..  Terbukak mata dan hati aku tengok muallaf nih berkata-kata.. come on.. we, with this inherited religon from our mum and dad, look at yourself.. where we have been before.. adakah kita mencintai Allah and rasulnya setimpal kasih dan sayang Allah and rasul pada kita.. hmm tepuk dada tanya Iman.

5. Renungan selanjutnya.. hmm few articles menarik sent by a friend of mine. To be conitnued..

6. Kisah Benar – “Cinta ku tak sampai..”. To be conitnued.