AHAD: Hari cuti terakhir untuk minggu ini.. hmm as per plan, aku keluar umah @ 10am. Keluar dengan mak and kak ila, kami hantar kaki la ke tempat kerjanya, and kami memandu arah lembah Subang. Nak ajak skali anak2 buah aku yang 4 orang itu untuk ke kompleks Renang kelana Jaya. Kakak aku pun joint skali, punya la seronok, Amin, Aiman, Adam and Atikaq… lagi best kalau kak ila and hidayah ada. Tapi kesian hidayah dia tengah selsema. so aku tak jadi bawak dia skali. Anak2 buah aku pun dok tanya about hidayah bila aku bagitau nak pi swimming kat pool.

Since anak buah aku tak bleh berenang lagi, aku sorang je kat kolam yang bersize oplympic itu. Hahaha.. puas and seronok berenang.. orang kata berenang is a complete exercise.. hmm next week ada masa nak pi lagi laa.. kalau pi lepas main tennis pun best gak. Sebelah jee tak jauh pun.

Jam 1230 kami keluar dari kompleks itu.. Abang ipar aku datang menjemput kakak aku and anak-anaknya, me and mum, tak ke Ikea as per earlier plan, sebabnya lagi best kalau pi awal pagi ke sana, orang tak berapa ramai and parking pun senang. Makcik aku dekat cheras pun katanya nak datang umah, so tak best masuk Ikea sekejap-sekajap.. hahah  So insya allah next week sahaja. Memandu arah Subang Jaya, SS19, mak katanya not in the mood nak masak,, so kami tahpau untuk abah.. kat sini. Dah tahpau, kami sampai umah kul 1300..

Lepas berenang kat pool memang penat giler, aku tidur sampai kul 300, Solat zohor, lepas tuh aku dah fresh giler.. lepak umah and buat kerja2 yang patut. Petang, aku and mak keluar lagi, ambik kak ila yang habis kerja kul 1800, balik kami singgah kat pasar malam, temankan kaki la beli barang dapur dia. And we bought our favourite satay.. kat stall biasa. Hmm nyum nyum.

Malam ingatkan nak tidur awal, jam 1030 aku dah masuk bilik, tapi terbukak pulak notebook nih, jawapnya aku tidur kul 1230. hahahah..