I’ve visited few blogs, from my list.. aa feel a bit jealous, banyaknya entry dia yg aku tak sempat baca.. Hmm me, even am not that too hectic at work, just left few documents that need to be completed, @U need to concentrate on things such as my paper work, I’ve been waiting the final compilation, but it seems that my friends still working on it. Speech and discussion, probably will be held next week, need to prepare what statements and words should I use, to speak up and answering question. It’s Mandarin.. adoi. Need to spend few hours on this.

I did not posted anything about a trip to PD.. hmm why is it suddenly everything become very blurred and blunted. Adoi.. okok trip to PD.

This one was organized by budak2 sem7, thanks to Zurina and the geng.. u’ll hv done a very good job.. And I am glad that I joined this gathering.. Even thought it is the first gathering.. they managed to gather about 82 participants.. not bad at all. The Saturday morning.. supposedly I went to PD by bus, but since that I decided that I don’t want my parents to be at home all alone.. Aku hantar dorang kat umah mak long dekat seremban. So that they can chit chatted and menghabiskan hujung minggu bersama. Anyways, mak long pun sudah ketiadaan pak long.  So I drove to Seremban @0850, about 0930 aku dah sampai umah maklong. Sampai umah maklong, duduk and drank a cup of coffee. After that, I was driving alone to PD. Once I reach the junction at the end of the highway, aku nampak bas UiTM.. decided to follow the bus.. follow punya follow.. uik mana bas ni pego. Rupanya tempat yang di tuju jauh giler dari hiruk piruk pantai PD..

The place called Tanjung Agas, nak dekat sampai Alor gajah kampong mak aku. I reached the resort by 11am.. fuuh waktu tuh tengah panas.. First thing first.. aku park kereta, tunggu kawan-kawan turun dari bas, and I line up for an apartment key. Aku serumah with Mawar, Aiza and budak sem 1, Farin. First activity, all luggage into my room. Aku rasa aku yg paling byk bag, walaupun 2 hari semlm.. hahaha. Habis dah naik kereta sniri, senang, semua barang aku angkut. Solat jamak and qasar, get back to seminar room for the ice breaking session, lunch hour, and first discussion. First discussion dreading until 5pm. Petang sessi kayak and swimming kat pool. The best thing is.. pool utk lelaki and perempuan asing2.. heaven rasanya.

Dah senja, after solat, kami turun ke dewan makan.. Tema hijau putih, eh macam gathering kak CT pulak.. hahaha we are still among the earliest.. Adoi. followed by BBQ dinner, sessi bagi hadiah for previous bowling tournament and karaoke. Almost 12 mn, aku balik bilik. Bersihkan diri and mematikan diri…

Early morning.. Aiza kejutkan aku, solat subuh and terus bersiap untuk turun breakfast.. Allah kami jugak yg awal.. sambil menunggu, Mawar and Aiza dah siap posed.. hmm aku la tukang click…. Puas la kawasan café tuh dia pusing.. aku ikut je.. hahaha.. Artis dah penat, kami duduk breakfast.. ada la satu lagi group yang datang. So kami makan dulu, perut pun dah berkeroncong.. after breakfast ada suka aneka.. sukaneka la tuh.. seronok gak.. Group aku won one of the challenges… game habis dalam 1130, matahari dah panas, Mawar ajak aku terjun pool, aku tak mahu, panas terus balik bilik, siap barang, bersihkan diri and terus angkut barang. Approximately 1300, aku dah masuk kereta, kawan2 lain masih dekat pool. Bus gerak kul 3. Aku drive keluar dari resort terus ke Seremban. Sampai rumah maklong hampir kul 2. Rehat2 sembang, lunch dekat rumah maklong mesti ada sambal goreng ikan bilis.. Superbb.. Tak dak tempat lain yang ada sambal tumis sesedap rumah mak long.. Lepas waktu Asar aku, mak and abah gerak balik ke Petaling Jaya. Perjalanan dari Seremban ke rumah aku dekat Petaling Jaya, hanya memakan masa 40 to 45 minutes only. Malam, aku pi Sunway Piramid pi collect spec baru kat England Optical…

Monday is a public holiday, replacement leave because hari ahad Thaipusam. Aku ambik peluang pi tennis court, lama dah aku tak hayun racket nih.. waktu aku keluar langit nampak mendung sangat, sampai dekat stadium PJ, aku terus ke hujung untuk ke tennis wall.. tolong la jangan hujan.. doa dalam hati.. main punya syiok pastu hujan renyai2 turun.. aku tetap terus main.. aku rasa sampai court betul2 basah aku berenti main.. angkut barang and lepak kat indoor court yg baru.. wahh ada harapan ke aku nak sambung main nih.. tunggu punya tunggu hujan tetap turun.. matahari pulak tak tahu menyorok kat mana.. Akhirnya jam 1100 aku balik dengan hati kecewa.. dapat main sekejap je.. hmm nasib nasib.  Bila aku dah sampai perkarangan rumah, aku nampak sinar matahari skit.. adoii

Esok Saturday aku nak pi main lagi.. nak balas dendam tak dapat main last week and on the evening ada replacement class from 330 until 730..🙂 hv a good rest and nice weekend all..