Waa.. what a long vacation i had.. haha a very long vacation away from accessing internet @home haha.. Y? Malas, Out of idea, kinda better to keep it away from online (ihiks).. T.I.M.E… whateverrrr…

On the very week where I went for ESQ @Summit hotel, USJ.. Huh I think now am able to speak a simple Indonesian language.. a very basic la. Haha sebab speaker for the training are Indonesian, Pak Aminul Rachman and Pak Legisan.. Waaa I tell you. Those who wants to find their true values and meaning in life.. plz joint this ESQ training… I have my faith now.. insya allah stronger than before.. “Luar Biasa” (that is a fav term that the speakers always used.. ) Jadik sedap pulak bahasa Indonesia nih.. bunyinya agak lembut.. tak kasar.. jika di pertuturkan dengan cara yang polite and soft.. I like it so much…

Tengah sibuk budak2 PMR dapat result.. aku pun dapat result dari faculty aku.. haha activity mengumpul A dalam result exam.. adoi.. sedikit menurun.. gara2 dapat 1A, 2A- but I promise to myself to work harder.. hmm nak dapatkan dean list.. adoi . CGPA aku alhamdulilillah 3.47.. Ekin, you need to work harder and concentrate more.. give more and insya allah in return you will get more… hahaha Go Ekin , Go Ekin, Go Ekin.. Yeah.. (terbakar rasanya). Kat tempat kerja .. works and assignment are getting interesting too.. hehe aku been assigned to build one knowledge base.. haa bestnya.. memang ada kena mengena ngan benda yang aku belajar sekarang.. Dulu pun aku pernah buat untuk project ngan company kat Penang tuh.. hmm tapi masa tuh aku tak dak lagi skill to properly create this knowledge base according to the international standard.. La nih aku nak try. Ya Allah I am thankful… at least.. dapat gak aku kutip idea and pengalaman.. wah gathering so many information.. into one knowledge base.. wahh.. syiok syiok.. This is the beginning of becoming an Information professional… (hehhe berangan tak sudah). And another job that also been assigned to me.. haha this work related to strategies.. statistic.. and kena persuade, convince people.. ala2 marketing.. adoi.. I have zero experience on this kind of job.. hmm but am challenging myself.. Aku boleh buat ke tidak.. Aku berpegang pada.. “Ada kemahuan Di situ ada jalan”, You can achieve, what u most desired to achieve.. hehehe setuju tak.. ? provided.. you have strong desire and determination. Do it and make it happen..

The following week is Chirstmas… I was on leave for 5 days. Straight babe.. wahh best. Tapi tak kemana.. Kebetulan makcik ada buat kenduri doa selamat dekat sini.. so sedara mara, adik beradik semua berkumpul dekat sini. hmm respecting the Maal Hijrah night.. an invitation to watch movie with my cousins, aku denied. (macam baik sangat!!) lepak rumah, manadah tangan for a new year of 1430.. Hmm azam baru.. azam baru.. (I guess.. I should post another entry on Azam baru.. haha.. as usual)

And on Thursday is First Jan, aku memang lepak rumah.. seingat aku.. tak pernah pulak aku sambut First Jan kat tengah padang.. walaupun aku memang dilahirkan kat kuala yang berlumpur nih.. hahah sekadar nak tengok bunga api.. hmm nak tengok concert free kat umah pun boleh.. Instead aku tak enjoy tengok concert free pun.. aku enjoy tengok movie trilogy, Pirates Of Caribbean kat Star Movies.. Syiok..

Second of Jan.. Aku saja-saja cuti.. since cuti baru ada.. hahaha.. Cuti aku boleh di katakan mencukupi and ada forwarded leave lagi.. Lepak rumah as usual… Sokmo la lepak kan.. Apo aku buek..? hmm cuci bilik air kat bilik aku, cuci kipas bilik aku, kat ruang tamu.. kemas buku and notes in my room main masak-masak and etc etc.. haha.. Kadang-kadang bukan tak terasa nak berjalan.. tapi kadang-kadang hati tuh lebih dekat rumah.. (yo yo o je) haha.. sebab tak der geng yang bleh sekepala ajak berjalan.. hahaha..

Semalam.. pi jalan2 kat KLCC.. bawak kereta pun dah tercanggok carik signboard.. hahah rindu dengan KLCC.. lamanya tak datang sini.. Semalam I came here with Kak Ila and adik.. bawak Hidayah jalan-jalan dekat aquaria… Ajak mak.. mak tak mau joint pulak.. since Opah ku ada kat rumah. Mak pun baru elok dari demam. First time laa masuk sini.. dulu masa keje sini tak mau datang. Next time aku nak ajak mak and anak2 buah aku mai sini.. Petang aku and mak visit cousin aku, Iwan, yang baru dapat baby baru.. Comel baby girl tuh.. hidung mancung tak hengat.. Sweet..

And today is the last day cuti.. Esok dah kerja balik in a new year.. night class aku pun dah start.. Hmm seronok, jadik excited pulak.. Well Tahun baru kan.. Good Day.. Good Year 2009..