Aa rindu nak menaip dekat sini.. asal nak menaip jee ada je benda yang menganggu.. At last i just saved it and entah bila to publish.. akhirnya aku delete.. since is it no longer relevant.. one of characteristic of infomation is timely.. so since benda tuh benda lama.. cerita pun dah tak relevant.. agak basi.. so is it better to be written using different sentences and words.. baru ok..

Is has been 6 days dah.. aku drive kete baru aku.. hmm Kereta kesayangan aku, My dear kancil, terpaksa aku trade in.. hmm sayangnya.. (menangis kay).. terlampau sayang tapi apa nak buat.. since compressor air cond nyer problem.. and it is not worth it for me to repair it.. plus orang sekeliling aku pun dok encourage suh ambik kete baru.. Hmm dah setahun aku habis bayar hutang kereta.. No cash payment aa.. kaya sangat la aku beli kete cash…  Kete kancil aku yang memang standardnya masuk pusat service perodua sahaja akhirnya menamatkan khidmatnya pada aku lebih 8 tahun.. Sedih tak?

Kereta itu lah.. yang bawak aku pegi keje jadik tukang cuci pinggan kat SJMC.. kereta itulah yang bawak aku pi class masa aku ambik BIT yang tak recognized selepas habis cuci pinggan, kereta itulah yang dok tiap2 minggu visit adik aku kat sekolah Agama kat Shah alam (4 tahun), kereta itulah yang dok hantar and ambik adik aku masa dia kat Poly Shah Alam, kereta itulah yang bawak family aku pi jalan2 ke cameron, JB, T’ganu, Wang kelian and few other places kat Ipoh. Kereta itulah yang bawak aku hari2 pi kerja carik rezeki dari jadik tukang cuci pinggan hingga jadik cust engineer kat mesiniaga nih.. aa banyak nyer memory..

Mak and abah risau bila aku memandu kereta kancil tuh especially masa hujan.. katanya bahaya.. and kdg2 berkabus. (Arrggggh kancil ku).. WHV 4757.. di gantikan dengan BKE 69xx.  So untuk mententeramkan jiwa raga mak and abah yang worried pasal aku memandu kala malam and pulang lewat.. maka aku pun setuju untuk commit dengan hutang baru. (Adoi).. Aku tak lah ambik kete yang menjadi kegilaan ku.. (hmm gila ke.? tak lah).. Hmm been advise by mak..” ambik kete biasa2 je.. habis belajar bleh la tukar your favorite car”.. (Hmm aku bukan jenis suka tukar2.. aku jenis loyal.. if dah pakai satu.. itulah yang aku sayang pun.. itupun aku sedih untuk lepaskan kete kancil yang kecik itu.. yang mungkin tak der perasaan langsung kat aku.. Aku je yang yopoyo)..

Sekarang nih life must go on.. with my new Medallian Grey Myvi.. hmm harap2.. ko suka berkhidmat untuk aku.. and definitely.. i will take care of you.. first class, like my previous kancil.. Aku janji.

Aagrrhh where am i just now..? Adoi.. kereta pun dah jadik macam husband aku.. (hahahaha).. Ekin mengarutt…