Salam dearest Precious journal..

Aku sedih and still shocked about the lost of my very good friend, M Ezammudin aka Abai.. I kept thinking about him right now.. thinking how is he doing dalam liang lahat tuh.. kesejukan, keseorangan.. Ya allah. macam mana la if aku yang masuk dalam liang lahat tuh.. I keep on imagining myself at this place.

My birthday untuk tahun ini, tak la terasa gembira sangat.. cuma happy and tersenyum lebar bila ada kawan-kawan yang sudi bagi wishes. Thank You so much.. I appreciated it so much. And on the same day, Rizuan bagitau aku yang kaki abai akan di potong jam 0930. That was on 0930. Doctor said.. he is 50/50.. kenapa pulak 50/50 if jika hanya untuk potong kaki.. Hmm hati aku cakap benda lain.. Y must 50/50 ?

On saturday, Sue bagi message katanya nak pi lawat abai dekat hospital, i wasnt feeling ok that day.. I replied her message ” Awak proceed, saya tak berapa sihat, demam”.. Updates from Sue, she said that, Abai tak sedar.. he is using machine.. (Aa machine).. On Sunday, Rizuan Smsed me about 1500 that abai nazak… i rushed and call anybody to go to hospital.. tiba2 Isma called aku. Katanya nak pegi sekali. Aku bersiap.. dah siap aku tunggu isma.. an sms from Rizuan aku received.. followed by a phone called.. “Kin.. Abai dah tak de..”.. Silent.. Innalillahiwainailaihirojian.. i simply said thank you and off. Air mata memang aku tak boleh tahan lagi.. my dear precious journal.. i told u.. While am typing this.. i just cant stop my tears from falling down… I tears for a special friend that i’ve known since i was Form 1… he is very nice and sweet guy. Cukup menyenangkan kawan-kawan. Always make people laugh.. (and we dont know his secret), approchable type, happy go lucky and friends with all, tanpa pilih bulu.. and last but not least.. seorang anak yang baik and cukup menyenangkan orang tuanya sehingga akhir hayat.

Without him.. group dekat yahoo yang aku create dulu tak mungkin ramai yang joint. He knows people not just from our year.. but our juniors and seniors pun kenal dia. And we are connected with each other.. is because of his effort.. call org sana.. call org sini.  Aku mengiringi jenazah abai hingga ke tanah perkuburan.. and we, his friend.. stay beside him sampai semua orang balik.. We even talked to him.. and tell him our story.. hmm mungkin pelik orang tengok.. but we are very good friend.. i think.. i already miss him.. Yang mana ada di tanah perkuburan tadi.. aku pesan kat dorang.. “Plz stay connected ya”.. and i cried unstoppable..

Abai with hidayah.. our last school reunion
Abai with hidayah.. our last school reunion

Aaa i think i should stop typing now.. esok aku ada final exam. Petang.. Ya allah Kau masukkan kawan aku di dalam golongan orang-orang yang kau kasihi.. he is nice and good to his parents and his friends..

Al-fatihah.. may u rest in peace abai..

Salam.