Hi all.. esok raya korang.. Aku masih deka office.. kerja berlambak.. hmm tapi belum headache..

This morning i received an email from my sister from NZ.. email about her raya plan kat NZ and duit raya untuk orang2 di sini.. Rajin kakak aku kirim duit raya.. kebiasaannya macam tuh lahh.. tapi aku ingatkan tahun ni tidak ada.. because she told me that she needs to fly to New Orleans somewhere in Mac on her own.. to attend a conference and untuk buat her final presentaiton for her PHd.  Probably she needs the money more than us here. Aku suh dia simpan duit and saving skit.. since the University hanya sponsor separuh dari tambang ticket. And she replied to me “ala rezeki byk kena la share, simpan byk sgt pun buat apa, kang kalau mati, tak sempat rasa, baik belanja sekarang” I wish u all the best sis.. We really miss you alot..  sob sob..

Just wanna share some of our best moment masa raya2 lepas..

Hmm gambar raya on 2005, kat rumah pak Ngah somewhere in Lendu, Melaka. Ini baju raya sessi petang. haha setelah penat berjalan raya dari hulu ke hilir kampung di UK, ulu Kelemak, Alor gajah. From left : A’a (farah), Aiman dengan muka chicken pox, Mikhael and Misya.

This is raya 2006, Dekat rumah kak Li, RPT pengkalan Pegoh, Ipoh. Tengok muka a’a (two from left) yang membengkak, sebab dia baru di diagnos with a failure on her kidney.. alhamdulillah she is getting ok now.. makan kena monitor. From left: Abd Chik (Adam), A’a (farah), Misha and Kak chik(A’in)

Raya 2006: Dekat rumah one of my mak sedara.. Allah pinky sungguh rumah ini.. Rumah ini penuh dengan hiasan bunga melampau aku rasa.. hmm aku rimas skit.. tengok dalam gambar nih.. berapa banyak gubahan bunga? Hahah.. Picture : Abah (berkopiah putih) meeting his brother, lain mak sama bapak. Abdul Majid Khan, nasib baik nama abah aku tak dak Khan.. kalau tak nama aku mesti Norasikin Bibi. hahaha. The woman in this this photo, kak Maimuda, pernah aku cerita dalam blog aku, Koma for one month kerana dengue. Alhamdulillah she is now fully recovered.

Ini raya 2007, dekat rumah MakLong Zainab in Bercham, Ipoh Utara. Kami sekeluarga memang suka jalan pi rumah orang.. hahah.. Pic: Along Amin dengan size normal with A’a (farah). A’a dah kurang tembam. I called her chubby dia marah. hahaha.. Along Amin sekarang lagi bertambah sihat, aku risau tengok cara dia makan.. tak hengat dunia.. jahat auntie nih. asyik nak control dia makan je.. hahaha

Hmm i’m looking forward for tomorrow. Raya dekat rumah sini.. Kakak aku akan sampai hari ini.. Ramai2 lah kita penuhkan rumah yang kecik tuh.. Salam all.. 🙂