hmm am not in the mood to tell a story here.. hmm first of Syawal, just around a corner. preparation..? Hmm i think i am done.. I went to emporium a.k.a shopping thrice i guess. hehehe.. ikut mak nyer kaki.🙂

Hmm i was looking for normal baju kurung.. but end up buying two baju kurung pahang.. hmm no choice.. got to buy these.. as the usual baju kurung are lesser and no where to be found.. Apa2 lahh.. aku grabbed je.

This year, my mum has chosen chocolate or brown color as a theme.. not bad at all.. I like dark brown.. same goes to chocolate.. the darker the better.. kasut kebetulan brown gak.. the one that i just bought from HP boutique. Sedap giler memakainya. Aku raya sini je pun.. i think shoes not really necessary.. First raya i will pay a visit ke rumah mak cik dekat Bandar Tun Razak. Paksu and nenek semua dekat rumah makcik.. Hm apakah beraya kat bandar nih.. adoii.. itu pun kebetulan because anak mak cik aku (my cousin) baru delivered new baby.. so sambil raya.. sambil tengok new baby..  Probably second raya the whole family will go to Seremban.. Mak long tak balik kampung di Alor gajah.. lagipun maklong sorang. And kami nak melawat paklong di pusaranya.

Mak mungkin ada plan nak pi balik kampung kejap, balik hari, just to visit sedara mara kat kampung and her old best and good friends kat kampung. Probably this hari raya, me, my yougest sis, mak and abah akan pi kedai gmabar kot.. hehe nak pi ambik gambar kat studio.. as a kenangan.. well.. menarik gak cadangan adik aku.. we will go.. Katanya tak mahu bergambar semua adik beradik.. since kakak kedua aku not in Malaysia.. (hmm lacking.. ) so she suggested that those yg single with mak and abah je yang akan bergambar.. (haha lawak laa fatihah nih)

Monday i will get back to my bz world.. Class pun start on Monday..

Di kesempatan ini.. Ku ingin ucapkan ribuan maaf, jika ada tersilap kata, tersalah bahasa, or acidentally terumpat or tercerita kisah korang2 di sini. (yg buruk tau-  if any). May you have a nice and sweet hari raya this year.. and please drive safely, get good sleep before you start your journey for balik kampung. Ingatlah orang yang tersayang.. biar lambat asal selamat.. Enjoy your journey.. enjoy the scenery enjoy the panoramic.. bla bla bla..  Salam Aidilfitri, maaf Zahir dan Batin