Last Friday was not my very happy day. Seawal subuh dapat berita pemergian paklong. Soon as my mum told me.. aku menekup muka.. menahan tangis.. yang akhirnya terlerai jugak… I really miss the moment where we were gathered at the table and chitchatted with paklong and family.😦

Petang tuh bos aku suh aku take over her place in a concall with orang penang. Due to she has an urgent meeting in USJ office.And I was all alone during the concall.. Fuh soalan orang penang as usual, memang payah nak jawap.. well bab goreng-mengoreng and membina ayat so that people convince with my answer, it is part of my job now.. I am not saying that we have to lie or give fake facts or reason.. but actually I am trying my best to convince the other party that we can do this and that.. and itu bukan janji kosong.. Aku jenis yang tak suka tabur janji kosong.. so usually I will told them apa yang aku rasa, we are capable of, in other word, relevant and realistic.. hmm barulah ada ITIL.. do I act like an ITIL certified person?.. hehehe.. i am certified..😉

)
Thanks for helping Ivy..🙂

Originally the iftar gathering was not my idea.. earliest, we plan to have a dinner at hotel or any restaurant near subang jaya, but it seems that.. tak semua kawan-kawan sini yang willing to spend more on food. (Unlike me) and ramai pulak yang baru bekerja… so I decided to think on the most cheapest or perhaps yang paling mudah. Hehe.. I’ve sent email to all, suggested that, we will do a pot luck style.. instead of cooking it.. we buy it from Ramadan Bazaar yang glamour kat SS18, subang jaya. Kawan2 lain agreed.. (hehe seronok). I’ve collected sorang RM10, bos aku pun orang pertama bagi duit for the buka puasa, even though she’s not joining the Iftar, due to her eldest son yang baru nak belajar berpuasa.. Dua, tiga hari aku survey and asked my colleagues nak makan apa.. hmm on that day, kak ila kebetulan balik awal, 1400, so she offered a hand of helps.. to buy part of the juadah berbuka yg kwn2 kirim..(hmm thank you bebeh.. I luv u) kak ila bought ayam percik, hot soya drink, kuih tepung pelita, murtabak and macam2 lagi.. Aku during lunch hour, keluar beli cut fruits kat kedai buah favorite aku.. dekat SS15. buah-buahan kat sini fresh and at reasonable price. Jam 1630 aku turun ke dept pantry tengok perkakas apa lagi yang tak cukup..pingang, mangkuk, hot drink semua aku checked and ordered dengan makcik pantry.. Baik makcik pantry tuh.

Approximately 1740, kak ila sampai dekat lobby office aku. Aku suh kawan-kawan aku bawak food naik atas, meanwhile aku, izzati and achu went to the Ramadan bazaar at SS18. Fuuh banyaknya makanan.. kelmarin aku dah surveyed.. hari nih aku datang. Kami tak beli banyak sebab kak ila dah tolong belikan yang lain2. We just bought Satay,

)
muka2 girang lepas berbuka🙂

sambal tumis petai (mummy-to-be-izzati nak yang nih), sambal belacan.. (hmm nyum nyumm. Sedap), achu nak chicken wings and air asam boi. Kami tak membeli banyak, because ada gak kengkawan yang sempat buat itu ini, ada spagetti Bolognese, ada kek batik, chocolate cake, agar2, cream caramel, croissant tuna with cheese and entah apa lagi aku tak ingat. Drinks we have, Nescafe, hot tea, soya bean, asam boi and air suam. Bila aku drive balik ke office, dekat tingkat 12, semua makanan dah terhidang.. waahh best nyer. Baik sungguh kawan-kawa

By 1915 kami berbuka.. there are just 12 of us, yang non muslim, tak semua dapat joint.. just Ivy yang tunjuk muka.. Thanks Ivy for joining us.. Yang lain tak dapat joint. Sayang ye. Food banyak sangat.. About 830, kami makan, makanan masih banyak.. kami pakat2 tapau dalam plastic and clear the venue kasi cantik balik.. by 930 aku sampai rumah.. best gak.. buat gathering macam nih.. thanks to all my friends.. terima kasih kerana membantu and menghadirkan diri..