Takziah untuk keluarga maklong dekat seremban.. Arrhh tapi sayang aku tak dapat nak pegi ke seremban hari nih, because ada buka puasa event yang aku organized kat office aku for my department.. and there is no way for me to cancel this event.. sebab sure kawan aku dah buat juadah tuh malam tadi.. tempat kat office tuh pun dah di booked, weekly meeting yang perlu aku commit to… presentation slide, reports and etc etc…

Alhamdulillah, hari Isnin baru2 nih aku ada melawat pak long dekat hospital seremban.. masa aku dekat hospital.. pak long looks ok.. walaupun heart beat pak long masa tuh.. very low and weak.. cuma di bantu machine besar dekat sebelah. Pak long kadang2 duduk, kadang2 berbaring.. Aku pegang tangan pak long.. and he replied with a strong gripped and hold my hands for a while… He really likes me as his anak sedara… Always appeared smiling happily at me when we meet up at every occasions.. and he will shake my hands like a business cum best friend partner…. isk isk isk. He always asked my mak or abah whenever i wasn’t around or going somewhere or not available at any family gathering or kenduri kendara.

Masa kami kecil dulu, setiap kali mak and abah bawak kami adik beradik ke seremban, pak long selalu bawak kami mandi manda di PD… selalu.. and we were having fun each time when we were in Seremban rumah pak long Bujai.

Antara adik beradik aku… just kak sila and aku yang very close dengan keluarga pak long.. because dulu masa aku belajar and masa kak sila buat housemanship dulu.. kami duduk kat seremban. Pak long la selalu datang menjenguk tanya khabar, itu ini and mak long yang banyak mengirim makanan itu ini ke campus aku atau ke rumah sewa aku di seremban… Aku sniri rasa sedih sangat dengan pemergian pak long.. semoga roh pak long di letakkan bersama-sama orang yang mendapat rahmat and orang-orang yang beriman. Amin..

Al- fatihah.