Waa lama nya aku tak luangkan masa menaip dekat ruang kecik blog nih.. miss it so much.. too many things yang kena concentrate the weekend of puasa are those days yang paling meriah.. berbuka bersama family kakak and anak2 buah yang boleh tahan nakal.. Atikah pun semakin chubby. Cuma family abang je yang datang berbuka di pertengahan minggu, hmm definitely aku tak bleh joint.. because class habis pun 1030. sampai rumah pulak about 11pm dah..

Am a bit lucky because during this bulan puasa, hanya ada class 3 hari. 4th and 5th days of a week, aku tak dak class. Only on Monday and Tuesday yang menuntut aku untuk berbuka dekat tempat belajar.. hmm menu biasa buka puasa either kueh tiow or Meehoon goreng basah. Kedai tuh masak sedap. Biasala, aku akan request lebih sayur hijau with extra charge.. hmm biasanya tuan kedai tu pun tak charge aku. Walaupun aku kata nak tambah duit. Hmm rezeki la tuh🙂

Hahaha.. Last Tuesday masa aku nak untuk bekalan dalam class puan Hamidah, aku tanya la orang kedai tuh, whether he wants xtra coins.. (kebetulan pulak cashier nya orang indon).. aku nak gantikan dengan Rm1 or Rm5.. budak cashier tuh reply.. kak.. satu ringgit ini kami butuh di sini (lebih kurang laa). Aku yang memang tak reti bahasa indon and dengan tak tahu malunya bertanya.. Butuh?.. butuh tuh apa? ..si budak cashier nih pun dok pikir.. aku pun hehe memikir.. budak cashier tengah dok pikir lagi… aku kata pakai, perlu ke? budak cashier replied  haa yaa.. pakai.. kami kerap pakai/perlu rm1 di sini.. aku replied.. Owh.. hm tak per no big deal.. AKu pun ambik makanan aku, ambik balance duit aku and berjalan menuju kekereta aku. Dalam hati aku gelak geli hati.. bila memikirkan.. yang aku a bit bengong bahasa indon yang simple..

Teringat dulu kat TPM, masa aku kerja sama dengan masyi, support users sebuah international bank untuk seluruh Asia Pacific… hahahah. Aku selalu pass call orang indon kat masyi, because aku tak reti nak bercakap bahasa indon, bila aku cakap bahasa melayu pun dorang tak faham and aku pun macam bengong bila aku tak berapa pandai nak bercakap bahasa melayu when it comes to kerja… Bahasa pasar macam aku tulis kat sini bleh laa.. Haahahah.. sadis.. masyi terror banget speaking indon.. aku pun suka mendengarnya.. sedap and kena je plak bunyinya..

Semalam, ada test pulak untuk bahasa Mandarin.. aa menganga aku bila dengar dialog dalam class.. ya allah memang la boleh faham, tapi adoii cepatnyer cakap and bila cakap cepat, memang laa takterkejar aku nak memaham.. Sabar je lahh. hmm cam ner nak master mandarin nih haa.. Aku suka bahasa nih, menarik untuk di pelajari..

Hmm i stop here. minggu nih aku balik kampung on this Friday.. mengantikan activiti balik kampung because raya aku takkan beraya di kampung.. hmm Ipoh tuh aku tak rasa kampung lagi.. semua family dah pakat nak balik ke petaling jaya.. Isn’t it so weird beraya kat petaling jaya? Hmm aku ok je.. habis2 aku pi solat kat masjid, balik tengok tv ngan anak2 buah aku. Cuti raya pun aku tak cuti.. just dua hari tuh jee… hmm nak wek cam no…