Hari inilah adalah hari paling happy aku rasa.. walaupun agak sakit dekat badan aku nih.. yet am happy. Awal pagi aku bangun and bersiap untuk ke hospital dekat subang jaya. hmm mak temankan aku. Terima kasih mak. i luv you.🙂 . Kak ila pun temankan aku. Kak ila masuk lambat hari nih, semata-mata nak teman kan aku. hmm Sayang kak ila.. (hmm rasa cam nak nangis plak)..

Sampai dekat SJMC, aku park kereta, kotak parking yang paling dekat dengan tangga. Lucky huh.. Alhamdulillah. Terus aku call kak ila. Kak ila dah tunggu dekat lobby hospital. Dari lobby aku, mak and kak ila terus naik lift ke tingkat tiga, out-patient center. Kak ila tolong aku ambikkan number, duduk sekejap and terus di entertained. After 15 minutes, aku, mak and kak ila dah duduk depan bilik Dr Anuar. Hanya menunggu di panggil masuk..About 10am, kak ila turun bawah ke tempat kerjanya.. Lepas been examined by Dr Anuar, aku pi turun ke imaging dept.. hmm lucky i dont have to go thru MRI.. hanya buat lumber spine. huhu amazingly.. outcome gambar x-ray aku cantik.. huhuh tulang sihat bhai…. hmm tapi apsal aku sakit..? hmm probably terseliuh and terkehel ke apa.. i dont know.. hahaha.. Dr Nuar sent me to physiotherapy.. i need to visit this dept twice a week.. for 6 sessions.. lama jugak aku di dalam.. hampir satu jam. Kesian mak tunggu lama.. sampai dia tertidur dekat sofa…

At 1300, kak ila datang jumpa aku di rehab services dept. she took my medicine prescription.. and brought to the pharmacy.. sementara aku and mak, pergi turun ke restaurant Taj cafe yang berhampiran dengan hospital. Kesian mak. Dia dah lapar.. After lunch aku, mak and kak ila singgah kat pharmacy to collect my medicine.. At 1400 aku keluar dari hospital, di temani kak ila and mak. Thank You so much kak ila…

On my way home, aku ambik adik dekat depan Carrefour Subang Jaya. Katanya nak carik jangka lukis special for her project, to draught a house plan.. She is really an expert.. hahah boleh jadik freelancer adik aku nih.. berbakat. Apa jadi pada bungalow idaman aku yang dia lukis dulu?.. hehe adik aku tengah cuti nih.. boleh kacau dia.. Aku nak tengok bungalow angan2 aku.. ahaks. Berangan nak ada special cubicle for steam bath and to have a jacuzzi, ada bilik bacaan yang rak bukunyer tinggi, hmm mesti la kena ada tangga, ala2 macam cerita harry potter tuh.. kat kedai jual magic wand, ada pool, hmm ada tennis and squash court dlm rumah muahahah.. (ganas angan2 aku nih) (Ekin di alam fantasi.. )Kuang kuang kuang.. Whateverrrrr. akhirnya jumpa jugak alat yang fatihah nak beli.. somewhere in SS15.

Hampir jam tiga kami sampai rumah, abah sekejap2 telefon tanya update. On the way balik, berenti dekat kedai favourite abah, belikan lauk pauh favouritenya. Sampai rumah, aku rasa sengal..duduk sekejap, solat pastu aku rehat dalam bilik.. About 6 aku bersiap untuk ke class. Class Dr Harcharan on pulak masa tengah cuti sem nih.. hmm nak buat macam mana.. aku rasa rugi nak tinggalkan class. Class start @2000. Dalam class hanya ada discussion and gathering info from group members.. Dalam 2210 baru habis class and balik rumah.

And as usual, mak aku memang akan jadi penunggu setia setiap malam aku ada class. Dia akan tunggu aku sampai tertidur dekat sofa depan.. Kesian mak.. Abah pun akan duduk dekat kerusi kesukaannya, sambil tunggu aku balik. .. Kalau jam 2300 aku sampai rumah.. dorang tetap ada dekat dining room. Sama ada sambil menonton Tv and membaca paper. Tq mak and abah.. I luv both of u.. u are my heaven.. muaahss