Friday night, aku dok browsing to internet carik bahan untuk project sambil2 berchatting dengan class mate aku, discussed about our next tasks. Su, log off awal, lebih kurang tengah malam, biasa laa orang dah berkeluarga, commitment towards family pun kena jaga.. Lucky Sue, hubby dia supportive betul on her studies. She always been reminded by her hubby to concentrate and study well for her course.. Hmm bagus kan hubby dia..? (i ain’t got one. And to be honest.. am a bit jealous. Bukan ramai lelaki yang macam tuh..) Thought nak web cam je with Su.. but since Su tak dak mic and speaker.. so kena taip lahh.. (nasib baik jari jemari aku dah biasa menaip laju.. hahah bahasa pasar boleh laaa)

Hmm aku tak sedar, pukul berapa aku tertidur.. dengan notebook and internet connection yang still on. Mak aku bukak pintu bilik.. dengan aku terbungkam atas katil, lampu bilik aku masih terang benderang.. Aku bangun switched off everything, masuk bilik air, makan ubat and tidur. Since dah 03:30, aku tak makan ubat yang mengantuk tuh, nanti tak pasal-pasal aku tak bangun subuh. Sambung tidur…

Pagi aku bangun macam biasa, lepas solat terus aku keluar bilik. Abah dah balik dari surau.. tengah menikmati minum pagi dengan mak.. fatihah tak bangun lagi… Opah aku dah balik ke Ipoh. Gara-gara doctor kat sini tak bleh bagi stock ubat.. hmm whateverrr.. (aku menyampah system2 kat Me’sia nih).

Hari nih.. aku tak kemana-mana, hanya sekadar jadi driver, bawak mak pegi pasar.. tapi aku tak keluar kereta, since hidayah tertidur dalam kereta. Kak ila temankan mak. Balik dari pasar, kak ila balik ke rumahnya untuk masak, Hidayah stayed with Auntie Ekin. hehehe.. Hidayah dah tahu sebut banyak words. hehe Paling best sebutan Auntie…. dah betul. And she likes to kiss me on my lips.. lovable betul budak Hidayah nih..

Since Hidayah hadir dalam hidup kak ila.. i feel closer and closer to this little Hidayah, .. hmm kalau dulu, budak-budak kecik, ke baby2 nih memang aku.. entah kureng sikit.. But Hidayah is different.. Itu pasal nama dia pun “Hidayah”.. AKu yang dulu tak layan bebudak.. sekarang.. aku suka dengan budak tomei nih.. Kak ila kata aku “a different person now”.. (hmm yer ker? aku tak perasan pun). Tapi peliknyer.. aku suka kalau Hidayah datang rumah aku.. and she likes to sleep on my bed too. Mak and abah pun dah anggap Hidayah macam cucu sendiri..sikit-sikit hidayah, .🙂 . Haha.. aku yang tak pernah beli present untuk anak2 buah yang ramai tu tapi for Hidayah.. am willing to spend easily… (waahh magic nya.. this is what love meant to me.. MAGIC) Macam ada pari-pari dari kayangan pulak yang bagi sprinkle kat aku kasik suka kat budak kecik nih.. hahah (Apa aku mengarut nih.. ) hmm It is true.. i do feel a bit different. In other word, Pelik Tapi Benar.

Well…for me Love is always Magic.. kita tak tahu dia nak datang.. and we don’t even plan for it. tiba2 ada kat depan mata.. bezanyer sama ada kita dapat merasainya dengan cepat atau kita slow skit atau failed nak interpret and internalize feeling kita… haha tapi dalam case DSAI and saiful.. ini bukan love dah.. this is lust. laknatuallah.. eee apa nak jadik yee dunia sekarang.. astagfiruallah.. aku tak tahu nak cakap apa.. Cuba bayangkan kalau betul laa DSAI jadik PM.. gosh.. aku rasa kalau aku banyak duit and enough qualification aku pun nak berhijrah ke tempat lain.. tak sanggup lahh nak mengangkat orang macam DSAI sebagai pemimpin. Orang2 macam nih dalam Islam memang tak layak jadi contoh or ketua.. Pendapat aku.. si saiful tuh dah bersumpah seadanya, tapi undang-undang dalam negara nih or mana2 dalam dunia.. kena ada bukti.. eee macam tak best jee letak cerita nih kat sini. Aku rasa tercemar seluruh cerita aku kat atas yang manis-manis tuh.. I stop here.. Tepuk dada, tanya Iman.

Good day All.

p/s: Jangan lupa tengok badminton Esok jam 1830.. huhuh (doa2 lahh Malaysia menang at least 1 gold/silver medal pun okla tuh.. ) Kasi angkat skit Dignity kita.. walaupun ada perkara lain yang lebih tercemar berlaku dalam negara.. isk isk isk.. Cubaan..