Friday, i was on half day leave. All reports are properly composed and emailed sharp @1400, i was driving passed thru Carrefour subang jaya, picking up my sis there and straight back to home. All members of the house are fasting today.. hmm First of Rejab 1429. While waiting for abah from Friday prayer, am helping mum for last preparation. it’s a kind of tradition for my mum to cook rendang ayam (of her own recipe) and distribute to all relative in Ipoh. Baiknya hati mak.. (i luv u mak, probably i should be the one who will continue this tradition.. hehe if only i can cook good stuff like my mum.. hahaha)

At 1500, i brought down all fatihah’s stuff and things to my car. Lucky i have kak ila who is always helping me whenever i need her. Aku tak pandai nak menyusun barang dalam kereta… So she is the master.. hahah packed and loaded. Things like, sport shoes, baldi, foldable matress, huge luggage and everything into my kancil.. (Tq my dear car.. you’ve been so generous to my family and me.) Sharp @ 1600, kami bertolak ke Ipoh. Plaza tol Bidor menjadi tempat pilihan kami untuk solat Asar. Perjalanan di teruskan ke Ipoh melalui lebuhraya Utara-Selatan

Alhamdulillah, by 1915 we reached Pengkalan pegoh and stopped at Pasar Bina to buy some veggie for my menu. Sup Sayur. Hmm lack of choices.. rasa tekak nak makan cauliflower, mushroom, egg tofu, broccoli, any green leaves and carrot.. grabbed whatever from the freezer and get back to my car. Drove to Kak Li’s house and cheerful voices came from inside.. anak2 buah aku.. excited atuk and nenek datang… aku immediately washed all veggies and cook it.. hmm simple je pun. My fav.

Lepas berbuka kepala aku berat giler.. makan pun ala kadar aje.. probably sebab aku memandu masa waktu petang yang panas kot. Maklum la tinted kat cermin kete aku pun sekadar 60% aje. Aku letak minyak kat kepala pun tak jalan.. even hangat minyak angin tuh pun aku tak rasa.. Aku tidur sampai pagi. Mak and Abah visited Opah dekat rumah makcik pun aku tak dapat joint.. as usual.. taking tablet is my last opt. Degil. Esok paginya kepala aku masih sakit.. Mandi awal pagi..solat, breakfast, baru aku telan ubat. (hahah aku memang degil nak makan ubat..).

About 9am.. mak aku ajak pi pasar.. hmm gagahkan diri untuk drive ke bandar Ipoh and terus ke Pasar besar Ipoh. Penangan ubat and panas yang suam.. buat aku terlelap dalam kereta.. tahu-tahu mak ketuk cermin kereta. Mula2 memang aku refused nak bawak mak pi pasar.. hmm kesian pulak.. because tak de sapa yang boleh bawak dia keluar. kakak aku ada sport day a’a a.k.a Farah, abg ipar aku pegi service kete kakak aku. By the time mak aku habis beli barang.. kepala aku dah ok skit. Malamnya aku melawat Opah dekat rumah makcik. Alhamdulillah Opah sihat dan ceria.. cuma agak senile skit. hmm yer ker..? bukan nyanyuk but perangi budak2 skit. hehe lawak. terpikir plak kalau2 aku dah tua nanti macam mana.

Sunday morning.. pagi2 @1000 aku dah bertolak dari Ipoh, Mak and abah will stayed until fatihah settled with her registration. Aku memandu seorang diri dari Ipoh ke KL. Penat driving.. aku berenti kat Retaurant Jejantas Sg. buluh. Makan Spaghetti cabonara with Fresh orange sambil wifi dari Kaya Kopitiam. Memang waktu lunch pun..perut pun dah memanggil untuk diisi. hmm wifi signal tuh ada tapi tak brp excellent.

1315 i’d reached my home.. rehat jap, solat and duduk depan tv. Aku tak teringat pun nak sentuh nota2 aku yang lama.. it seems like i need to archive all my notes, before the beginning of hectic of sem 2. Hahaha. Seharian aku lepak kat rumah.. lucky i didn’t felt sleepy while am driving alone just now.. Mak and Abah risau kalau2 aku mengantuk masa driving. Malam, aku tidur agak awal.. 1130 aku dah rasa mengantuk. Terasa sunyi rumah bila mak and abah takde.. solat and ZZzzzZZzzz.