Entry about my team building belum sempat nak menaip dekat sini.. last weekend another event.. Gathering dengan kawan-kawan sekolah menengah aku dekat Ilham Resort, Tanjung Biru, PD. Hmm probably can scratch a bit now and here..

Friday.. after work, am packing all my things into my backpack. Mak, abah, adik, kak ila and hidayah ikut sama ke gathering ini. Lepas solat magrib kami bertolak. Husband kak ila tak dapat cuti.. and he allowed kak ila to go with me.. Kami semua excited dapat bawak hidayah jalan-jalan… Hidayah's First Step
nak bawak hidayah mandi dekat pool.. aku rasa sure dia akan suka.šŸ˜€ “Nanti auntie bawa hidayah pi mandi kat pool nyer.. ” (kalau hidayah pandai jalan lagi best..nanti nak ajar hidayah pi snorkeling boleh tak. hehehe )

Sampai dekat PD about 10 something.. supper kat restaurant tepi jalan jap, lepas tuh kami check in kat Ilham Resort. hmm Aprtment dia cantik.. yang best panorama dari tingkap hall and bilik air yang ada balkoni menghadap pool and laut. Whatever it is. hari dah malam.. nanti nyamuk pulakk.. so kena tutup balik tingkap. nak plak resort nih betul2 sebelah hutan rekreasi (utk jungle trecking kot.. ee lama dah tak pi jungle trecking)..

Saturday morning.. kawan-kawan aku bertolak dari rumah masing2. Antara yang datang Azma, husband, the brother and 2 kids, Nazrin, husband, the sister and 4 kids, Izwan, Wife and kid, Along (Izan Izamuddin), wife brother and kid, Abai, and Pudin.. Azma and Nazrin datang dengan lauk pauh yang berbekas besar2. Mak aku kebetulan pagi tuh memasak nasi lemak dengan sambal ikan bilis and sambal tempe.. dalam waktu tengah hari kawan2 aku yang lain sampai dekat rumah tuh.. nasib baik masa tuh aku dah naik dari swimming pool and dah siap mandi.. kalau tak kesian lama kawan2 aku menunggu. Dorang semua kawan2 dari class yan sama, sama ada dari tingkat 3, 4 atau 5… seronok dapat jumpa dorang balik.. walaupun ada yang aku tak jumpa hampir 10 tahun. Hmm anak Nazrin pun dah 4 orang.. (besar dan meriah keluarga dia.. ) even anak azma pun dua2 girl.. dua2 suka warna pink.. just like Misya, my niece. Lembut, sopan anak azma the second.. very sweet.. (mengingatkan aku pada Misya.. i miss her so much. šŸ˜¦ ) After 2pm kwn2 aku bawak anak2 dorang mandi kat swimming pool, dorang pun tak sabar nak terjun kesitu.. Lewat petang.. aku main layang-layang.. hmm tapi sayang angin tak berapa nak ada. Layang-Layang tuh kak ila beli pagi tadi masa aku dengan dia pi beli barang untuk melengkapkan menu bbq dinner malam nanti.. banyak tempat kami stop.. sampai abah call dari rumah penginapan..

Dinner, aku dah tempah bbq set dengan resort. hmm tempat pun ok and cantik.. aku buat, marinated sesame chicken, veggie salads, potato jacket, sausages, burger, and thousand island (homemade), Pudin bawak ikan siakap and marinated honey chicken, Izwan bawak nasi putih.. Tukang bakar husband Azma (Shariman) and husband Nazrin (Mel), sesekali pudin joint and tolong skali. Husband dorang sempoi and ok.. siap bagi pelepasan lagi.. because after dinner kami ada meeting aka gossiping session kat bilik atas. Sambil sembang2 cerita lama… sambil minum air and makan kacang. Izwan, Along, Pudin and abai menyewa kat bilik tingkat atas.. hari tuh aku cuba apply 2 aptmt.. hmmm tapi tak dapat.. Company aku approved untuk 1 rumah ajer.. murah giler less than Rm50.. tapi kawan2 aku menyewa and they hv to pay RM460 for one aprtmt. Aprtmet yang sama. Alahai kesian dorang. ( tapi dorang banyak duit.. hahaha tak der hal punyer ) Sembang sampai awal pagi..

Sunday morning.. kami ramai2 turun dari dua buah rumah.. ramai2 layan swimming pool, sambil kawan-kawan yang lain dok melayan anak masing-masing.. 1pm kami keluar and bergambar ramai sebelum balik… Keluar dari resort.. aku ke arah seremban.. Singgah rumah Mak Long and Pak Long.. rindu dah dengan dorang.. lama aku tak jumpa. Mak kata hari tuh masa mak balik kampung.. dorang tanya pasal aku.. ala2 pelik because mak and abah aku balik tanpa aku. Biasanya aku yang bawak mak and abah kemana-mana. Balik rumah aku terbungkam awal.. sedar pukul 4am, solat isyak.. sambung tidor balik. ahaks..