yesterday morning.. i brought my mum to the UHKL. hm now the name has been changed.. UMMC iguess.. pegi sana just to check on her blood. Went to the ground level.. after the tunnel, turn right. Lucky aku dapat parking senang..

After a while, mum’s number been called. go to bilik 5. hmm you know what.. i not trying to fool anybody here..but i am totally annoyed with the practitioners.. aku rasa dorang doctor pelatih.. Boleh tak dorang dok cucuk tangan mak aku berkali-kali (dua-dua) belah plak tuh.. tapi tak dapat keluarkan darah.. Aku pernah tengok kakak aku bekerja kat blood lab dulu.. cekap giler.. (yaa i know that’s her job..) but come on la.. u will be a profesional called doctor.. tak rasa malu ke.. buat macam tuh…(not convincing enough) masa aku tengah tunggu dekat luar.. aku boleh dengar dorang dok tepuk2 tangan patients.. (kuat plak tuh) hmm compared dengan my sister nyer lab dulu.. aku duduk berjam kat situ.. (pada satu ketika..) aku tak dengar pun dorang buat macam tuh (once in a while aje.. bila ada patients yang uratnyer memang tak nampak) tapi kat sini.. boleh katakan kerap or hampir semua buat macam tuh.. bukan ke.. benda tuh just a simple steps as tighten the arm (upper elbow).. ambik jarum, cucuk and tarik keluar fresh red blood..?

From what i saw at the hospital yesterday.. aku jadi.. (Duhh…?) dorang tuh (doctor pelatih) memang patut diletak kat situ atau patutnyer pekerja lab yang patut duduk situ?.. aku rasa kalau aku jadi mak aku.. sure aku dah bangun.. meleleh air mata sakit.. mak aku kata…. alasan yang dorang bagi is.. “urat tuh bergerak-gerak tak duduk diam”.. ahhh.. ? Aku rasa to smoothen the operation.. nak pulak kat hospital semi gomen yang memang jadi tumpuan dan ramai orang… sepatutnyer letak laa.. orang yang dah biasa ngan perkara cucuk cucuk nih.. kesian patients kayy.. aku tengok muka mak pun.. dah macam rasa menahan sakit.. Akhirnya dorang cucuk kat belakang permukaan tangan…lama mak aku kat dalam tuh.. sampai dua orang try cucuk tangan mak.. the second lady nampak ok. Mak aku yang tak bersekolah tinggi pun pelik.. ” Kenapa dorang susah sangat nak ambik darah.. “? ( sign.. Pelik)

jam 0900 kami keluar dari UHKL. Aku bawak mak pi breakfast, drop her at nearest shop depan rumah, aku terus drove ke office..