Kalau boleh.. jika boleh, aku tak mau include citer2 pasal keje kat sini.. tapi disebabkan lebih dari perjalanan seharian kat office.. ( hmm most of my active time masa keje.. ) so.. takdak citer lain.. Semalam paling paling sadis.. hmm sibuk yang teramat.. keadaan genting.. sampai Rahimah pun duduk kat tempat kitaorang bekerja.. Overall alhamdulillah saat genting berjaya kami harungi.. ( hehe ala2 baru lepas enjoyed white water rafting plak.. konon2 hero laa… ihiks ) dari pagi sampai la ke jam 4pm.. ( siut je.. aku solat lambat.. inilah penyebab aku tak suka buat keje nih. Solat pun dapat telur ayam = zero; kalau abah aku tahu.. sure aku kena bebel) pukul 4pm aku pi turun solat zohor…

Petang tuh.. aku surrender.. dah dua minggu berturut-turut aku balik lewat malam, hari2.. aku dah tak larat.. tak sihat pun aku memalam pi clinic ambik ubat.. esoknya datang keje lagi.. Aku cabut awal semalam.. 630pm i guess.. sampai rumah mak aku je yang ada kat rumah, adik tak balik lagi.. dia lagi bz dari aku. (konon.. hehe ) Abah dah pegi surau.. mak aku tengah bersiap untuk kesurau.. Biasanya hari selasa ada ceramah agama kat surau umah.. Aku bagitau mak.. “Tadi kak sila bagi email.. dia naik pangkat mak ..pensyarah kanan..DUG50 ke 51 ke.. ekin tak tahu lah kod tu apa.. org keje gomen tahulah…kalau mak nak tahu tanya kak li..šŸ˜€ ” Mak aku.. senyum.. pastu nangis.. adus.. pastu aku pun skali.. kuang3X… She miss my sister so much.. Orang tua-tua nih dorang tak der pikir lain.. baik mak or abah aku.. dorang takut kalau-kalau dorang tak jumpa kakak aku.. hmm.. aku pun tak tahu nak buat apa… melainkan layan and share the feelings together.. Asal cerita pasal kakak aku je.. sure mak nangis. Ikut jadual kakak aku akan stay kat NZ lagi 2 tahun.. hmm what shud i do.. ? Paling tidak aku suggest kat mak untuk conference or web cam ngan kakak aku….hmm aku tak der kat umah hujung minggu nih.. hopefully adik takkeje..

Last week kakak aku bagi email.. dok promote email baru Mikhael.. (apakahh anak buah aku yang 8 thn dah ada emaill?) eee harus ngada2… ada sekali aku YM ngan anak buah aku.. apakah dia ajak aku main online game..siap ajar lagi cam ner..sabarjela. akhirnya aku pass kat fatihah.. adik aku memang gamer.. tapi aku.. aku akan rasa cepat boring.. tengoklah game apa.. game tembak2, lompat2 aku tak main….

Malam aku online.. dok sembang and gossiping ngan classmate aku yang tengah outstation. tak sedar sampai kul 1am. hujan lebat start kul 0100.. fuiyoo syiok tidor..