Aku seolah-olah merajuk nak menaip dekat sini.. masih terkedu dengan berita hangat and panas “Harga MInyak naik Lagi”.. well actually aku yang sibuk giler😀.. penat bekerja ala2 orang keje kilang (walaupun aku tak pernah kerja kilang… nak merasa gak.. cam ner laa agaknya keje as operator pengeluaran kan?) Dulu kakak aku pernah kerja kilang masa dia tamat program asasi sains hayat kat UM.. masa tuh aku sekolah rendah lagi seingat aku.. Kalau kakak aku shift malam ajer.. sure aku dengan abah tunggu kak sila dekat tepi jalan.. Kakak aku akan turun dari bas kilang ( a.k.a bas pekerja hehe mcm2 ) jam 1115. Shift habis kul 11pm. Maklum laa.. keluarga aku bukan keluarga orang senang2.. kakak2 and abang aku masa zaman dorang kecik.. masa dorang sekolah.. family aku susah.. Masa aku.. aku tak rasa sangat peritnya hidup..

Hari gomen announce nak naikkan harga minyak kebetulan tank kete aku pun kosong.. Alamakk sure aku kena beratur nih.. otherwise aku kena tolak kereta laa . Keje banyak.. aku keluar office 2130.. terus keluar dan memandu masuk at the nearest petrol pam dengan kawasan umah.. Ya allah panjang giler.. Hujan renyai2.. sejuk giler.. aku beku dalam kereta.. Macam2 gelegat manusia aku tengok masa aku dalam kereta.. paling buat aku panas.. tiga kereta entah dari mana potong line.. ee panas hati aku.. dah la perut tengah lapar giler.. plus sejuknya dalam kereta.. jam 2300 aku dapat isi minyak.. Biasanya kalau harga minyak naik pun aku memang malas nak menunggu.. tapi kali nih aku memang terpaksa tunggu.. tank minyak kereta aku dah empty.. Paling buat aku gelak.. ada sorang pakcik nih.. asal ada orang nak impit kete dia jer.. dia keluar.. ala2 warning orang tuh.. ( pakcik nih tengah hangin kot.. heheh ) dua tiga kali gak laa pakcik nih keluar… aku nampak dia bengang habis… nasib baik pakcik nih tak tumbuk orang.. pemandu lain buat derk ajer.. tapi dorang pun tak berani nak potong line depan dia.. hahahah

As of today.. minyak dalam tank kereta aku masih melebihi 3/4. hmm aku dengar untuk kereta kancil full tank rm60++.. fuhh giler naik banyak bhaii… macam manalah kereta2 besar yang engine nya 2000 cc above.. sure kopak duit.. hmm if memang banyak duit no hal.. ini case orang gaji kecik nak bergaya pakai kereta besar ala2 perdana ke.. camry ke.. .. muahahah lu pikir la sniri… jangan baru sekarang gigit jari.. Silap2 banyak kereta yang tak keluar parking. hehehehe.. Harga minyak seliter dah sama dengan harga sebotol air mineral… ihiks.. So pandai2 la berjimat. Tak der ke orang nak cipta kereta guna technology wap.. (hmm aku rasa lagi sesuai untuk alam.. ?) dari pada guna solar.. because solar atau cahaya.. hmm kalau tempat tuh gelap.. atau tak der matahari … boleh jalan ke? aku rasa kereta solar tak berapa practical untuk orang2 duduk kat bahagian garisan Jadi or Sartan.. aku takpernah pulak baca article about solar car nyer specification. (<< check this link. hah.. i found this.)

Aku dengar ada 4 perkara , which are supposed to be good news to all Malaysian. hmm apa dia? aku takdengar apa2 pun.. aku belek gak newspaper pagi tadi.. heheh nothing.. zero..