Akhirnya cuti hujung minggu.. syiok.. rasa tak sedap malam tadi pun.. hmm ok je.. ihiks. Bangun pagi, mak and abah still belum balik dari surau.. ada kuliah subuh kot.. aku bangun solat dulu, after solat mak and abah sampai rumah.. Menjengah ke dapur.. untuk tolong apa2 yang boleh for our breakfast (tolong makan.. muahaha ).. biasa dekat surau berdekatan dah ada breakfast pagi2.. tapi selalu kami tukar menu.. tukar angin. nak rasa breakfast kat rumah.. About 10am mak n abah, kak ila, her hubby and little hidayah bertolak ke Ipoh. kak ila akan tolong hantar mak and abah aku ke Lahat, Ipoh, lepas tuh baru kak ila balik ke kampungnya di Air Tawar..

Adik pi masuk office dia hari nih.. katanya banyak project yang baru released.. and alot of drawing needs to be done. Dia pun nak berenti keje tak lama lagi.. untuk ready nak masuk balik belajar ke Poly Ungku Omar, Ipoh.. hmm sure mak and abah akan selalu ke Ipoh kan?.. 😦 .. I’m gonna miss them.. paling happy anak2 kakak aku dekat Ipoh .. sure dorang seronok bila atuk and nenek dorang selalu ada di sana.. (jealous aku.. )

Bila sorang pun dah takder di rumah.. aku jadi boring giler.. buat apa2 pun tak kena.. aku sms acu.. ajak keluar (it’s Girls’ day out everybody..). Acu on.. aku suruh acu naik LRT and tunggu aku dekat LRT Taman Jaya, jam 1220 aku masuk kereta, terus memandu ke Taman Jaya.. 1235 aku sampai.. dari jauh aku nampak acu di dekati dua orang promoter.. hmm jual apa aku tak tahu.. aku bunyikan hon.. muka acu nampak happy.. tersenyum meleret.. menuju ke kerata aku.. ahaks.. hahah kami ketawa sakan.. because acu terjerat dengan jerat promoter nasib baik aku sampai awal.. cuma lewat 5 minutes.

AKu drove masuk ke federal highway.. menuju ke arah Sunway Piramid.. Jalan dekat jambatan cable jamm macam biasa.. tapi kami dalam kereta sembang tak berenti.. masuk dekat parking.. hah we are lucky.. dapat parking cantik.. very near to the entrance… terus masuk.. sambil discuss nak tengok movie apa.. acu ajak aku tengok cerita Long Khong 2… arrr cerita seram aku tak mau tengok.. tak pasal2 aku menjerit nanti.. (tahu-tahu je lah kalau aku menjerit.. aku rasa satu panggung boleh dengar.. muahaha ) Acu tak mau tengok Narnia.. katanya cerita budak-budak.. she’s ok with Indy’s return.. hah.. this is a movie yang aku nak tengok pun.. Terus naik ke cinema.. tak perlu beratur panjang.. seat pun cantik.. tayangan jam 1400. Jam baru kul1310.. acu kata lapar.. dia tak breakfast lagi..

Kami turun bawah carik kedai.. kat first floor, Deli Nasi Lemak.. nampak menarik.. ada laksa asam.. hmm tapi aku tengok gravy dia macam kureng. aku takmau kecewa. so i chose something else..acu pesan laksa asam.. i chose chinese sytle. Habis makan aku solat kat surau.. level yang sama jugak.. hmm masa aku masuk tuh.. hanya ada seorang dalam surau.. suraunya cantik.. tapi tak berapa besar.. kalau ramai orang nih sure crowded… lepas aku habis solat.. barulah ramai yang masuk.. sharp at 1400, aku joint acu dekat kedai makan tadi.. kami bayar and terus naik ke cinema.. Masuk dalam panggung and duduk.. filem belum start lagi.. aaa banyaknya filem yang aku belum tengok.. hmm rasa nak tengok macam-macam, cerita will smith tuh.. cerita melayu apa kata hati.. cerita kung Fu Panda.. hmm banyak lagi lahh.. (ada ke masa aku nak pi menonton. ?)

Sejak dulu.. sejak zaman sekolah.. memang aku suka trilogy Dr. Jones nih. hmm tapi this time.. entah.. aku rasa cerita nyer slow sikit… Adventures tuh kurang skit, jokes pun kurang… Overall.. aku bagi 3.5 over 5 la..

Lepas habis menonton.. aku cakap kat acu. aku nak round carik running shoes yang baru.. kasut lama dah buruk.. sambil2 nak survey tennis racket baru.. Akhirnya aku masuk ke Studio R… hmm rackett.. banyaknya.. discount 10%, 30%, 50% and 60%.. waaa aku teruja.. Kejap2 aku belek racket tennis.. kejap2 aku belek squash racket.. mana satu nak beli nih..? murah memang murah.. hmm takkan aku nak biarkan ajer peluang nih.. aku grab satu Dunlop nya brand.. Tennis racket. read color.. fuhh cantik giler.. (sorry acu..coz waiting for so long.. makcik memang macam nih.. pilih barang.. lama.. ahaks ) .. lepas bayar aku dengan acu terus carik parking.. nak balik dah 6pm.. aku tak solat lagi.. Keluar dari Sunway Piramid.. aku terus hantar acu kerumahnya di Vista aprtmt (malas pulak nak masuk ke Taman jaya nak suruh acu naik train.. lagipun satu station je.. ) lepas hantar acu.. aku terus balik rumah.. naik ke arah jln Gasing, bulatan Jln Othman and ke arah PJS2. Aku sampai rumah dalam 1830.. masuk rumah adik aku baru sampai … tengah membelek mainan yang di beli untuk Adam.. anak buah aku yang paling pelat bercakap.. solat and i show her my new racket..

heheh.. today is sunday.. aku nak test racket nih petang nih.. ahaks.. together with my new tennis shoes Adidas splitstep .. huhuhuhuh..