Adoit.. liatnya nak bangun pagi.. Mellas.. It’s Monday dude… late evening sunday blues still in the air.. ahaks. Bukak mata ajer ingat keje. Auchh.. alamak hari nih aku jadi superwoman.. I am the multiplayer kat department aku. hmm Dari my old post kat level 5, ke level 4.. I feel like people trust me and suka keje aku kot.. Muahahah… masuk bakul angkat sendiri.. ada sorang bos lama aku, tanya aku and mintak opinion aku about kerja yang dah lebih setahun aku tinggalkan.. alhamdulillah nasib baik aku ingat lagi keje2 aku yang lama tuh.. hmm whatever it is.. knowledge tuh digunakan untuk project lain, project yang memang aku tak boleh nak join. Hmm due to current circumstances and current job scope. . Macam2 red tape nya.. Probably bukan rezeki aku masuk ke project tuh..

AKu kena masuk awal and on time hari nih, aku memandu keluar at 0750, terus the tempat breakfast biasa @Taj Cafe and Restaurant depan SJMC. Aku sampai dulu, after 2 minutes kak ila sampai dekat tempat duduk aku.. Am having a cup of nescafe (arrgh coffee lagi.. i’m addicted to it) with 1 idli and a vadai. Habis breakfast aku charlos pegi dulu.. kak ila masuk lambat hari nih at 1000. Aku sampai office 0833. Dari tempat duduk aku, aku ke cubicle inaz, she’s onleave for two days. Balik Penang.

Hari ini, aku kena concentrate to inaz nyer roles, while aku nyer task kena letak tepi jap, after 10am baru aku sentuh flowchart yang aku kena siapkan. Complicated betul pulak flow nih. For another project untuk company jual beli saham. This isn’t the first time.. masa mula-mula dulu kecoh gak pasal company nih and the project assigned to us.. hmm akhirnya ada lagi project from this company.. ingatkan dah tak der dah.. hm penat lah mengadap org2 kat sini.. paling kesian sure la the PM..

Working without the main character memang payah. Hmm tapi alhamdulillah everything went systematically good. During lunch hour aku keluar ke tempat lunch biasa. Memandu ke arah Subang Jaya Medical Centre. Lunch with Kak ila. Petang aku keluar office around 1900.. sampai umah 1930.. terus masuk bilik air and solat magrib. Malam takder agenda, boring.. cerita kat tv pun tak best nak bukak notebook pun malas.. hmm aku suka layan channel AFC and Travel and living Disc. Aku layan channel AFC sampai kul 0100.. paling best rancangan Chef at home. hmm chef nih nampak pembersih skit compared than Jamie Oliver nor Gordon Ramsay (yang nih nampak ganas skit.)…. dapur dia cantik giler.. the spices nyer storage ( or shud i say.. a special room for dried and wet stuff).. best giler. Anak dia pun comel cute sangat. Kalau chef Michael Smith masak.. bahan-bahan dia senang and tak banyak yang pakai liquor.. very rare

Kalau free layan la website nih.. >> http://www.asianfoodchannel.com/