Cuti sekolah bermula lagii.. !! kalu dulu masa aku sekolahh.. hmm aku la yang paling syiok sekali.. Hantu tv. Banyak sangat cerita menarik.. paling best slot “Alam Ria Cuti Sekolah” kat TV3.. Ahaks… the most memorable films yang aku tengok masa cuti sekolah is.. The Sounds of Music and Mary Poppins (rasanya betul tajuk criter nih).. Best banget… Kalau pegi jalan2, abah suka bawak kami adik beradik pi Seremban.. melawat Mak long and Paklong, pastu sure pegi Port Dickson (PD) syiok mandi laut.

Last Friday, masa dekat office, aku meeting dari 1500 sampai 1830… the first meeting held kat bilik Rahimah.. teleconferencing tools ada orang lain pakai pulak.. rahimah mengamuk dengan orang tuh.. So dalam bilik rahimah, just rahimah, asri and me. Kami conference about our strategy of handling more calls with relevant/available sources.  Fuhh agak panas teleconferencing tuh.. hmm esok entah apa laa jadik kat office.. aku kena turun padang pulakk.. because ramai kawan-kawan dekat call centre tuh pi kahwin ramai2 pulakk.. aduss.  Harap-harap semuanya lancar..

About 1710 habis meeting kat bilik rahimah.. AKu angkut thinkpad aku ke bilik sebelah for another meeting utk department nyer empowerment.. fuh.. xcuse untuk solat jap, after 20 minutes aku masuk bilik tuh.. Presenter is Ivy Cheah.. alahai.. aweks nih. lembutnyer bercakap suara dia macam .. hmm camner yekk.. very soft.. ala2 perempuan sejati laa.. ahakss.. .. aku cukup idam betul..kalaulah aku bleh bercakap cam dia.. Muahahahah.. (jht aku).. bentang punyer bentang.. adus banyak nar benda yang aku tak tahu lagi.. nak plak aku belum ada ITIL certification… hmm harap-harap rahimah hantar aku pi ambik cert nih before sem aku bermula.. kalau tak… panas punggung, panas kepala laa aku.. habis meeting aku dok lepak lagi kat office.. tiba-tiba kak ila call.. ekin.. cepat balik.. anak buah semua dah ada kat umah.. .. aku lupa kakak aku dari ipoh akan sampai hari nih.. aku terus packed barang.. charlos laa..

Aku sampai umah almost magrib.. Ayong, Angah, kak chik and a’a.. semua ada.. Kalau anak-anak buah aku datang umah, sure bilik aku jadi sasaran tempat lepak.. tempat sembang2, tempat browsing internet and bla bla bla.. bilik adik aku jadi sasaran dorang untuk main games, either cards or computer games. jerit2 n lompat2… ihiks

On Saturday di sebabkan aku boring sangat.. dari pagi sampai tengahari ade je alasan yg buat aku tak bleh keluar rumah.. after zohor, aku, kak ila, ayong and little hidayah pi keluar. Aku drove kete kak ila, ke summit USJ. Thought nak carik racket untuk sukan baru lagi.. aku nak ajak kak ila and kwn2 tempat keje kak ila main squash.. Hmm racket tennis aku dah suh abang ipar aku kat NZ untuk carikkan.. insya allah by August aku akan ada racket tennis and squash… Syioknya… Tak sabar nak start main squash pulak.. Sambil tolak stroller hidayah.. aku, kak ila and ayong round satu summit, thought nak main bowling.. hmm penuh la pulakk.. carik punyer carik rupanya kat summit nih tak dak kedai peralatan sukan.. hmm i guess kat sunway piramid ada kot.. Penat berjalan.. kami lepak makan.. hidayah dah tertidur dalam strollernya… Lepas makan kami charlos balik. Kami reached home before 1830, sampai umah aku terus solat and joint anak buah aku yang lain browsing internet… sampai tengah malam…

Early sunday morning, aku woke up, solat and ke hall umah.. bila dah ramai orang dekat rumah, tv memang pagi2 dah terpasang… activity nak pack tapai yang mak buat untuk kahwin iwan akan bermula.. hehe aku awal2 dah bagitau mak yang aku wont be able to help.. (ee ngada2) dengan alasan anak buah aku ramai boleh tolong.. (ihiks.. malas).. aku nak pi gym pagi ahad nih.. untuk ambik hati mak.. aku sediakan breakfast dengan membancuh tiga diff type of drinks. hehehe.. while mak started with frying fried meehoon.. lepas aku siapkan breakfast, aku ironed baju abah n mak untuk wedding iwan tenghari tuh. Aku ironed skali baju aku.. hmm takut tak sempat nanti. Settled, aku mandi and keluar rumah tuju ke arah subang jaya..

Dekat gym.. routine aku bermula.. start with green tean or fruit tea, plain.. Best sambil belek paper..  habis secawan.. aku start exercise.. hmm habis first session aku stop for another warm tea. pastu continue lagi.. kul 1210 baru aku naik mandi and bersihkan diri.. mandi tak ingat dunia.. about 1250 aku dah masuk kereta, memandu untuk balik rumah. Speeding tak henggat.. aku sampai after12 minutes, tukar ke baju kurung light green, berlabuci.. 12.10 aku turun ke kereta balik.. memandu pi rumah paksu.. Rumah orang kahwin la.. just few rows dari umah aku.. ahaks..

Meriah cousin aku kahwin.. he is younger than me by ayear.. wife dia muda giler. 19 years old.. lagi muda dari fatihah, adik aku… 21. tapi kalau tengok muka fatihah dengan wife iwan.. muka adik aku lagi macam budak2.. hmm budak2 yang tak cukup umur untuk kahwin.. muahahah.. whateverrr..

Semoga berbahagia Iwan Kodok.. muahahahh. melekat gelaran kodok nih utk ko wan..