Last week was a bit bz for me.. bz with my weekly tennis session and beli belah dengan mak.. ihiks..

Saturday i went to the 3k kompleks kemudahan Masyarakat @ SS13, Subang jaya. Aku booked court started from 0930 until 1130. aku memain ala kadar.. hmmm with a very limited skills backhand n forehand.. game and etc etc.. lepas main ala2 tengah lepak mak aku call, suh balik umah, abang aku datang ngan family kat umah mak.. After 15 to 20 minutes, aku charlos balik umah.. Abang aku present kat mak aku set home theater baru.. fuiyo i tell you memang menjadi kegemaran mak and abah aku laa set nih.. dorang suka layan radio klasik fm. ahakss.. aku tumpang gumbira..

On sunday, Mak and abah balik kampung, ada org kahwin kat kampung, aku tak balik. Yang kahwin pun just kawan mak aku.. so cam ala2 tak perlu sangat nak balik. Pepagi aku pi gym, fitness first kat Wisma Consplant, Subang jaya. lama giler aku tak dtg sini.. genap sebelan aku rasa. Exam dah habis.. tapi keje pulak bertimbun..

Cerita pasal kerja, tahu-tahu je la pulak bos aku nih yang exam aku dah habis.. ihiks.. hmm ada extra dua job untuk aku.. eh actually 3. tapi satu aku reject.. because that person suppose to do his job.. bukan aku untuk kasi complete keje dia.. tak kuasa aku.. nanti aku yang buat.. orang lain yang dapat nama.. i dont like it.. u know.. even though nama aku ada kat database tuh.. well. people can simply ignore it.. tutup mata.. any appreciation.. pegi kat orang lain.. but complaints semua datang kat aku.. tak adill… aku tak mau di pijak-pijak lagi.. if tak suka.. kurang setuju.. aku akan cakap.. lantak laa nak jadi apa..

Sambung balik citer hari ahad aku.. lepas pi gym, aku keluar dah kul satu tengahari.. aku stop kat tempat kerja kak ila.. lunch dengan buah hati aku.. ihiks.. Kak ila laa.. lepas lunch aku balik umah. Aku belikan adik aku roti.. dah aku tanya nak makan apa.. semua tak nak.. last-last dia request roti.. nahh ambik ko roti.. hehehehe..

Petang at 5pm mak and abah sampai umah, agenda seterusnya berkumpul ahli keluarga… sambil tengok cerita yang ntah apa2… apa tajuk dia yekk.. hmm Sarah ke tajuk dia.. hmm tak ingat.. tapi cerita tentang seorang ibu yang meratapi kematian anaknya dengan cara yang kurang waras.. memang laa aku tak der anak.. tapi aku rasa citer nih melampau.. ( well in reality mesti ada.. ) tapi kisahnya ala2.. si ibu ini tak dapat terima qada dan qadar.. As a person, i can see that, without iman, taqwa and tiada reda.. susah hidup.. hidup tak tenteram.. How can we reach Iman and Taqwa.. ? sembahyang je tak cukup, adik aku kata.. you need to properly internalize the knowledge that you learn/given to you.. baca Quran, hayati and faham.. baru ok.. baru ada taqwa.. ( this is what my sis says) .. bagi aku betull.. apa guna dia sekolah agama.. kalau tak tolong remind family sniri kann ? tul tak ? bak kata nabil.. “lu pikir la sniri”

Monday, is a public holiday.. Wesak day. Another tennis session, 2 hours kat 3k, Subang Jaya. Dengan keadaan diri aku yang tak berapa sedap badan.. sakit tengkuk pun degil.. masih nak main.. duhhhh.. Lepas main aku ke Mydin Mall, USJ1, pagi tadi mak and adik aku ke sana.. I joint them.. teman dorang makan lunch, solat pastu mak aku kata nak pi Giant kat sebelah pulakkk.. it’s already 3 pm… i asked my mum to menapak ke sana and i drove to Summit.. konon nak carik kasut tennis baru.. hmm aku park kereta kat B3.. Aku masuk.. huhuh not bad.. parking sekarang dah bagus.. tak segelap dulu.. dulu horror tempat nih.. aku naik ke atas terus ke LG. Aku singgah ATM, terus tanya orang where is the ADIDAS factory outlet.. “ @ G floor on the way the summit hotel ” aku terus naik atas.. terus masuk boutique ADIDAS, the sales person approached aku politely.. his name is Arif. Aku terus bagitau yang aku nak tengok kasut tennis.. There are 2 available design, Splitstep and CC Divine. hmm with limited colors and size available, aku choose purple color, Splitstep, 6.5 UK size. hmm i’m looking for 7, tak dak… Aku bagitau budak Arif that i will come back.. aku keluar berjalan di floor yang sama.. hmm thinking to buy another shoes for my office attire. hmmm haa aku jumpa princess.. sales girl dia baik giler la pulak layan aku.. sayang aku tak der nama dia.. sales girl yang memang tak mengalah melayan customer.. ( well tahu je lahh.. kalau aku yang memilih kasut.. ) at last i bought a shoes suggested by her.. (i think i should put her name here laaa ). Can i just call her Melati.. pasal budak tuh putih.. heheh.. (sukahati aku jee).

i went back to the ADIDAS boutique.. this time to really buy that shoes.. hehehe.. Immediately the sales person, Arif, approached me and i said “ Adik.. find me the 6.5 or 8 uk size.. i wanna try it, the splitstep plz.. 😀 ” he brought with him 2 large boxes, aku try dua2, siap dengan socks skali.. i feel comfortable with 6.5. 8 Uk size?gilor apo ? fuuhh too big.. macam badut.. muahaha.. I suruh budak tuh pack untuk aku.. bayar and charlos keluar. I went straight to the autopay station, bawak kereta keluar, terus ambik mak and adik dekat Giant. Sampai rumah at almost 1630.. penat giler.. aku flat giler.. flat sampai malam..

Aku tertidur awall.. ZZzzzzZzzzzzZZz..