Where should i begin yee? i am thinking to write everything here.. tapi tak pernah pun aku buat. I just type whatever in my head, as i think it is relevant to be published or to be read or viewed by public. Heheh. macam secret sangat.. hmm mana tahu kot kena GAM.. muahahah.

Bulan exam dah habis.. syukur alhamdulillah.. lega aku. i think about at least 3 years aku tak masuk or ambik any exam… waa lama tuh.. entah otak aku nih ok atau tidak aku tak pasti. Tapi cita-cita tinggi melangit.. konon nak dapat straight A’s … hmm insya allah. Harap-harap sangat dapat A untuk all subjects..

hmm inilah peluang aku.. so next sem, i think i should plan my strategies starting from the earlier of sem 2.

  • Read, read, and read.. books, journals, newspaper, magazines (definitely NOT Mangga, since this is the most fav. mag in Malaysia – as per one surveyed done by international org. ) and etceteras.
  • Every chapters and subjects aku nak buat mind maps.
  • Every test/mid term compulsory kena study,
  • individual assignment kena buat sehabis baik..
  • concentrate in every classes,
  • kena bersukan or exercise at least once a week,
  • Dinner before attending classes,
  • library will be my most visited place..
  • Work : all must be done from 0830 to 1700pm only.
  • too many workloads? >> masuk awal ke office = 0800am

aarhh.. i think i should print out this.. owhh.. buat mind maps untuk ini.. probably aku bleh trace out lagi banyak benda..

Yesterday was a mother’s day… hmm tapi seingat aku, aku dah wish mak on 9/05, hugs and kisses. thought nak bawak mak pi jalan memakan waktu malam.. tiba waktu malam dia pulak dah sakit kaki.. because siang nya dok sibuk berjalan ngan my sis, shopping kat KL jln TAR. heheh kesiannya..

Sunday morning, aku pi main tennis..kat stadium Petaling Jaya,  main kat tennis wall aje.. maklum laa bebaru belajar nak bermain.. Lucky me i have friend yang bermurah hati nak mengajar aku main tennis.. He suggested me to play and learn from a good coach.. hmm tapi aku kata.. At least let me have little knowledge and get familiar with the court, racquet and sweats in tennis. Seronok gak main kat wall nih.. hmm tapi bekalan air yang aku bawak ciput sangat… kalau tak sure aku bleh main lama lagi.. syiokk..

Yang tak best kat sport club nih.. tak der bilik mandi.. hmm maybe.. aku tak masuk pulak tandas a.k.a. bilik persalinannya.. rasa tak selesa bila tak mandi.. alih2 aku balik umah.. masuk kereta siap alas towel kat car seat aku.. hmm aku tak mau bau peluh melekat dalam kete nih…eee bussyyuukkkk…

Hmm mungkin kat ss13 subang tuh.. lengkap semua facilities kan? aku tengok gahh ajer.. yang kat sini.. nak book court pun kena pi office kat MBPJ.. or simply call person in charge.. aku tak ambik pulak number telefonnyer..  insya allah next visit aku nak check toilet dia.. aku nak take note contact person nyer.. woo even though mahall.. hmm tapi aku rasa in term of time, millage, fuel dah jimat dah.. dekat ngna rumah. dekat ngan office.. actually lagi dekat kat subang golf and racket club. Tapi aku pelik laa.. apsal tempat nih tak masuk dalam TM nyer directory? aku siap call operator lagi nak tahu tempat nih nyer contact number.. konon nak book la kann.. hmm dah aku sorang je yang nak sangat sangat main kot.. kawan aku.. ntah apa pasal.. jadi malas nak call.. Apa case?.

Lepas main.. aku terus balik umah. thought nak ikut mak aku pi KL.. pi shoppin’ ngan adik.. dorang dah pegi pulakkk. about 1120 aku dah sampai umah.. rehat punyer rehat.. layan CSI… nap 15 minutes.. aku terjaga 1415. Bangun, peluh dah kering.. terus masuk bilik air mandi.. solat. Abah aku dalam bilik.. bila aku tanya abah nak makan .. tak per abah tak lapar.. seingat aku masa tuh nak dekat kul 3pm dah.. Abah aku nih jenis nak tunggu mak aku gak .. makan together-gather.. mak and adik aku sampai umah hampir jam 4petang.. hmm mak belikan tudung grey color untuk aku.. cantik. probably tak perlu di gosok.. Hehhe my fav material.. senang aku.

Hmm hari nih.. adik aku pi ke majlis raptai penuh convo politeknik sultan salahuddin shah, shah Alam. Syiok la dia.. dapat anugerah ketua jabatan.. CGPA 3.7. Bagi aku dah cukup tinggi. hmm walaupun baru peringkat sijil .. hmm tapi determination dia nak belajar iyo iyo.. baru dapat tengah malam tadi keputusan yang dia dapat continue kat poli Ungku Omar, Ipoh.. excited giler.. ala2 aku jugak..

Me and my cousin dok kira agak2 berapa la cpga aku untuk sem satu nih.. Berangan lagii… whatever ekin.. Semoga ko berjaya.. Insya Allah.