Lunch hour i went to a bank, withdrawn some money and went to another bank and bank in some money.. Bayar hutang..😀

A funny thing is, last week i went to a yellowish bank, konon nak tolong kawan bayarkan duit kereta, bank account number pulak takder. I asked the front desk staff, simply dia tanya aku car plat #. Aku pun bagi la.. he printed out a statement with an account bank #. Selamat aku, senang je pegi cash depo machine and bank in. Few bank dia allowed car registration number, but this yellowish bank tak allowed.. lucky me ada orang yang menyenangkan kerja aku.

But today, during lunch hour, Aku withdrawn duit from ATM machine, konon nak masukkan ke account lain, under the same bank, Account number aku tak simpan lagi dalam handphone aku, so i thought i asked the staff and help me to obtain my other account number, but failed. Even when she tried to find me thru my full name or my IC number pun, it does not show any bank account. IC pun aku bagi. Dekat sini aku dah nampak.. berapa tak efficientnya marooner bank nih. Pelik. Takkan the system could not trace the IC number and view whatever account that i have in this bank. Pelik kan.. Is it because of system access/limitation, due to she is a front desk staff… tapi dekat bank yang yellowish tuh ok je.. senang je front desk staff tuh tolong aku..

Mana silap dia yek.. Ke staff tuh yang tak reti guna system tuh.. hmm nampak ok je she handle the system. laju jer aku tengok.. Dah tak boleh tuh, aku malas nak susahkan orang, so aku kata, hm it’s ok then.. tak pe. 😀 and aku keluar dari marooner bank itu.

Dari dulu lagi memang aku dapat bezakan service kat bank yang yellowish and marooner nih.. yellowish always trying harder and ensure that the customer is well serve at anytime, tak kira peak or non peak hours… yang marooner, aku tak tahu mana silapnya.. banyak kali tukar nama.. tapi service sama je macam dulu.. slow..

So which one is your choice? Yellowish or Marooner