First of Muharram fall on Thursday. It’s public holiday again. i wasn’t plan to go anywhere, since my mum requested to bring to her to the wet market. hmm I’m not in a mood. Feeling so lazy especially this is my first week of my PLK classes. Penat, Exhausted. nak rehat je hari nih. Finally, my mum and kak ila went to wet market with kak ila’s husband. Aku lepak rumah main dengan Nur Hidayah. Hidayah suka main dengan aku, and she always smile at me when i called her name. Bila aku panggil dia “Cantik” definitely she will turn her face to me… Geram… kalau aku panggil dia “tembam” dia buat derk je.😀

hmm hari nih mak masakkan aku lauk kegemaran. Aku rasa kelmarin aku ada sebut nak makan lauk asam pedas ikan tenggiri. haaa i so luv my mum.. siap demand lagi.. masak pekat2.. extra pedas pun tak pe.. ‘Ekin mengada-ngada’.😀 sambil-sambil tuh aku tolong mak ‘mengacau’ dekat dapur. My mum very understanding.. Abah aku macam biasa. He is a cool man, gentle, very generous, diam.. tapi kalau dia dah cakap.. bebel dia lebih dari mak aku. Ahakss..

Petang lepas solat zohor aku keluar ke Fitness first, rasanya dah 2 minggu aku tak pegi.. Konon sibuk. ;D. Sampai dekat sana aku tukar selipar dengan kasut sport Adidas aku yang dah lama.. hmm teringin nak ada running shoes yang baru.. tapi kasut nih pun elok and cantik lagi. Bila la kasut nih nak rosak yekk. ? hahaha.

Sekarang nih kalau aku pegi fitness first aku akan minum favourite drink, either fruit tea or green tea.. ahhh lega sedap, and suam2. 100 Plus, aku dah tak minum, macam malas nak minum.. haha nanti tengah exercise rasa cam nak kentut plak.. muahaha.. hmm tapi tak pernah pun kentut aku terlepas muahah.. hampes ekin.. cerita apa yang ko type nih.
lama jugak la aku ber work out kat sini, dah habis session, penat and bau badan sendiri pun aku dah tak suka, aku naik atas mandi.. mandi is the best moment kalau lepas work out.. tahu2 aku keluar orang semua dah hampir takder. orang yang terdahulu mandi pun dah berjalan balik..Jam 6pm baru aku keluar dari fitness first. Alamakk hujan pulak.. lebat.. aku tak solat asar lagi.. hmm memang plan nak solat dekat rumah, alamat hujan macam nih.. kalau tak sempat aku terpaksa la singgah dekat masjid Subang jaya SS15.

Akhirnya, di sebabkan tak mau menunggu, aku redah hujan lebat bila butir air nyer dah mengecil. Bayar parking RM2.00 and charlos. Sampai rumah @620pm, pakcik and makcik aku datang rumah. Aku berlalu solat dulu pastu pekena kopi hitam berhalia..joint pakcik aku sekali.. superb kopi nih.. Tak main la halia serbuk, raw ginger yang di tumbuk lagi power. Fuuhhh…

Malam aku tak kemana, hanya lepak rumah layan internet, carik bahan untuk class aku esok. Mak, abah, fidah and adik aku plan nak balik ipoh esok. Alamak tinggallah aku sorang2. hmm tak best nyer. Fidah ada medical follow up kat Hospital ipoh, mak and abah aku temankan dia balik, because she’s not used to drive alone to Ipoh, this is her first time. lagipun kaki dia kalau sakit tengah jalan.. ada la orang tolong urut or whatever. probably adik aku bleh gantikan dia.