My morning start a bit early than usual. Terjaga awal pagi dan terdengar azan subuh dari surau berdekatan. Bangun terus masuk bilik air, ambil wudu’ and solat. Lepas solat aku ke depan. Since mum and dad already home, and as usual TV dekat rumah akan di pasang pagi2. Mak aku suka menonton MHI. Breakfast ala kadar, and duduk menonton TV. Nak dekat jam 8am baru aku pegi mandi. Pilih baju yang nampak baru sikit, 0822 aku keluar rumah. Start engine kereta and memandu ke office.

after sending Kak ila to SJMC, aku masuk keperkarangan office aku. Parking still ada kosong. Parked my car and naik ke atas. Pagi nih aku ada meeting dengan orang2 dari Penang, orang Dell. Meeting yang supposedly start at 930am, terpaksa start lambat, due to org2 dell lambat sampai. Hmm katanya cab dekat Hilton Central tuh lambat. About 10 am dorang sampai. Aku, inaz, boss nuar and hussen menunggu dalam bilik meeting. Meeting berkisar tentang current status of the operations and ada tour yang akan kitaorang bawak dorang.

After a while, have a little refreshment, kami bawak orang-orang nih ke tingkat 2, part store. Hmm hussen explained to them regarding their plan on handling the parts. Lepas tuh inaz bawak dorang ke level 4, call centre. Hmm inaz explained those related to the operations. Lama jugak aku dekat sini. Akhir sekali aku bawak dorang ke tempat aku. Aku bercerita dengan dorang tentang engineers certification and so on and on.. Masa nih dah dekat jam1300. Perut dah rasa semacam. Kepala aku dah dizzy giler2. Pasal banyak sangat masuk info kot.

Aku and inaz ajak dorang ke meeting room again for the Q&A session. Lucky us, at this time, Rahimah, baru sampai office. She’s good at answering soalan2 yang begitu menguja pikiran nak jawap. Orang yang datang nih plak banyak benar dorang nak tahu. Itu agaknya aku pening lepas lunch dengan dorang kat level 12 tadi. Makan Domino Pizza. orang2 Dell itu keluar dari office aku, lebih kurang 1345pm. Lepas tuh aku terus ke surau, solat and duduk di tempat aku.

Bila aku duduk dekat tempat aku, kepala aku macam nak pecah.. buat keje semua takkena. Aku baca paper kejap, rehat dari melihat monitor yang terang, nap 10 minutes. Barulah aku OK. Continue keje as usual.

Hmm.. another good news is, aku dah dapat offer untuk continue study dekat UITM. Lama dah aku tunggu offer nih. Alhamdulillah dapat pun. Lepas nih aku kena concentrate belajar pulak. hehehehe.. syiok pulakk.. Teruja.